ROBALE

O wszystkim i o niczym, na serio i dla zabawy
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
vel skansen
Porucznik
Porucznik
Województwo: Wybierz

Re: ROBALE

Post autor: vel skansen »

Ja musiałem złapać w ręce, ale przez ręcznik. Wleciał do domu i zaplątał się w firankę.
Widać jego ostre, białe zęby. Bardzo ciekawie mnie straszył jakby czkając... :-D .
...aaaa Cat.. jeszcze dodam, że najwięcej pcheł jakie widziałem miały jeże :o :zakrywa: i zdechła kozica w Hiszpanii .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
vel...
Awatar użytkownika
CYGAN
Marszałek
Marszałek

Post autor: CYGAN »

Catadero pisze:Jakie tam robale! Nietoperza nie trzeba się bać. Na pewno nie zaatakuje. Chyba, że jak każde osaczone zwierzę (nawet zając zagoniony w kąt ogrodzenia w desperacji potrafi porządnie podrapać)-złapany w rękę może boleśnie ugryźć bo zęby ma jak igły (dodatkowo odradzam chwytanie nietoperzy bo mają na sobie dziesiątki insektów-w tym pchły).
Strach przed nietoperzami bierze się zapewne z tego, że jako ssak latający, i do tego w ciemnościach, jest mało znany. Wręcz tajemniczy. A ludzie boją się nieznanego. Lub czegoś dziwnie wyglądającego. Np. węże wyglądają na śliskie (oj, nie lubimy tego) a są nawet przyjemne w dotyku.
I sie nie zgadzam, tu, z tego miejsca, na wliczanie ssaka netoperka do robali.
A już konia w szczególności :!: :zgoda: :?:

C.
Tak "nietoperek" to taka mysz służąca w "Wojskach Powietrznych" :-D
Awatar użytkownika
Dżulka
Generał Broni
Generał Broni

Post autor: Dżulka »

tego się nie boję :D
"Idź przez życie z podniesionym czołem, a nie z zadartym nosem." Magdalena Samozwaniec.
Awatar użytkownika
urwipołeć
Zasłużony
Zasłużony

Post autor: urwipołeć »

rura pisze:
hatsan38 pisze:Na przekor wszyskim pokazac chce nieustraszonych mordercow wyzej wymienionych :-D czyli moje ulubione nocne bestie :spoko: gacki nocki i szczelinowce ... drzyjcie owady :diabełek:
a to mój dzisiejszy... nie przedstawił się :sad: . obudził sie biedaczek :sad:
:o ale one czesto wscieklizne roznasza trzeba sie ich bac :o
Awatar użytkownika
wolfram
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Post autor: wolfram »

rura pisze:był nad wyraz bezbronny, ja to sie bałem ale żeby go nie uszkodzić ! :lol: . maleństwo znalazło sobie nowy domek w kominie wentylacyjnym , nie zazdroszczę mu widoków przez kratki do łazienek , choć po drodze pewnie minie taką jedną :grin: :grin: :grin: ... Nietoperek jest bezpieczny i w całości ! to dla tych co myśleli że go zjem...
Lepiej bylo go zjesc ...Musze Cie zasmucic ate ten nieszczesnik wiosny nie doczeka :sad:
W zimowy letarg powtornie nie zapadnie ... a zeby przezyc musi jesc ,a owadow jeczcze nie ma :sad:
W linku film mojej gadziny ktora tez wszesniej sie obudzila :rozpacz:
Tylko z niego to niezly gagatek , nie dosc ze mieszkal pod moim dachem za free, to jeszcze mi sie malzonce do lozka pchal :diabełek: :diabełek: :diabełek: :diabełek:
http://www.youtube.com/watch?v=6hpGOao7MP0
Wilki nie przejmują się tym co o nich sądzą barany...
Awatar użytkownika
rura
Podpułkownik
Podpułkownik

Post autor: rura »

hatsan38 pisze:
rura pisze:był nad wyraz bezbronny, ja to sie bałem ale żeby go nie uszkodzić ! :lol: . maleństwo znalazło sobie nowy domek w kominie wentylacyjnym , nie zazdroszczę mu widoków przez kratki do łazienek , choć po drodze pewnie minie taką jedną :grin: :grin: :grin: ... Nietoperek jest bezpieczny i w całości ! to dla tych co myśleli że go zjem...
Lepiej bylo go zjesc ...Musze Cie zasmucic ate ten nieszczesnik wiosny nie doczeka :sad:
W zimowy letarg powtornie nie zapadnie ... a zeby przezyc musi jesc ,a owadow jeczcze nie ma :sad:
Tylko z niego to niezly gagatek , nie dosc ze mieszkal pod moim dachem za free, to jeszcze mi sie malzonce do lozka pchal :diabełek: :diabełek: :diabełek: :diabełek:
nie chciałem! :( , jak bym mógł to bym go zostawił w domu, ale mam koty...
" Wolę ponieść śmierć próbując wstać, niż żyć na kolanach..."
Awatar użytkownika
wolfram
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Post autor: wolfram »

rura pisze:
hatsan38 pisze:
nie chciałem! :( , jak bym mógł to bym go zostawił w domu, ale mam koty...
Tiaa ... Zostawilbys ... apozniej bys musial mu lapac jakies 2000 komarow co noc aby go wyzywic :mur: Bo tyle wlasnie przez noc moze zjesc to malenstwo :lol:
Wilki nie przejmują się tym co o nich sądzą barany...
Awatar użytkownika
Wędrus
Administrator
Administrator

Post autor: Wędrus »

ee tam komary, mógł mu kupować w zoologicznym inne robaczki :-D Ale mu się nie chciało :patelnia: RuRa poprzez zaniechanie zamordował nietoperza :zakrywa:
"Prawdziwy Polak nie kradnie, tylko zdobywa w walce, konfiskuje albo rekwiruje"
Awatar użytkownika
rura
Podpułkownik
Podpułkownik

Post autor: rura »

nigdy bym tego świadomie nie zrobił! ale to moja wina, niestety...
" Wolę ponieść śmierć próbując wstać, niż żyć na kolanach..."
Awatar użytkownika
Dżulka
Generał Broni
Generał Broni

Post autor: Dżulka »

rura pisze:nigdy bym tego świadomie nie zrobił! ale to moja wina, niestety...
:ściska: nie wpędzajcie go w poczucie winy :patelnia: to naturalna selekcja, gdyby wszystkie miały przeżyć zimę :zakrywa: matko z córką
"Idź przez życie z podniesionym czołem, a nie z zadartym nosem." Magdalena Samozwaniec.
marszowiec
KAPRAL
KAPRAL

Post autor: marszowiec »

Kiedy przyroda o śniegu nie myślała...
Awatar użytkownika
Jaskółka
Moderator
Moderator
Województwo: Pomorskie

Post autor: Jaskółka »

Marszowiec :hmm: ...piękny ten ..........robal na ostatnim zdjęciu :-D i nie tylko ten :diabełek:
nil admirari
marszowiec
KAPRAL
KAPRAL

Post autor: marszowiec »

"Marszowiec :hmm: ...piękny ten ..........robal na ostatnim zdjęciu :-D i nie tylko ten :diabełek: "

analizując... w tej sztuce chodzi o głębię wyrazu wnętrza.... to robal w opakowaniu z ptaka (jest świeżo po śniadaniu), inny robal dał się wbudować w salamandrę a kolejnego rozpuściła pajęczyca... z meduzą trudniej... :-D chodzi o plankton... :-D

lepiej pójdę już spać :wink: dzięki :)
Awatar użytkownika
vel skansen
Porucznik
Porucznik

Post autor: vel skansen »

Jaskółka pisze:Marszowiec :hmm: ...piękny ten ..........robal na ostatnim zdjęciu :-D i nie tylko ten :diabełek:
... :hmm: wygląda mi na samiczkę kosa.
Pozdrawiam.
vel...
Awatar użytkownika
Jaskółka
Moderator
Moderator
Województwo: Pomorskie

Post autor: Jaskółka »

vel skansen pisze:
Jaskółka pisze:Marszowiec :hmm: ...piękny ten ..........robal na ostatnim zdjęciu :-D i nie tylko ten :diabełek:
... :hmm: wygląda mi na samiczkę kosa.
Pozdrawiam.
A to niespodzianka :o Zawsze myślałam, że kosy mają żółte dzioby :hmm: Aż sięgnęłam do atlasu i .... okazało się, że tylko samce :)
nil admirari
ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”