Ja musiałem złapać w ręce, ale przez ręcznik. Wleciał do domu i zaplątał się w firankę.
Widać jego ostre, białe zęby. Bardzo ciekawie mnie straszył jakby czkając... .
...aaaa Cat.. jeszcze dodam, że najwięcej pcheł jakie widziałem miały jeże i zdechła kozica w Hiszpanii .
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Catadero pisze:Jakie tam robale! Nietoperza nie trzeba się bać. Na pewno nie zaatakuje. Chyba, że jak każde osaczone zwierzę (nawet zając zagoniony w kąt ogrodzenia w desperacji potrafi porządnie podrapać)-złapany w rękę może boleśnie ugryźć bo zęby ma jak igły (dodatkowo odradzam chwytanie nietoperzy bo mają na sobie dziesiątki insektów-w tym pchły).
Strach przed nietoperzami bierze się zapewne z tego, że jako ssak latający, i do tego w ciemnościach, jest mało znany. Wręcz tajemniczy. A ludzie boją się nieznanego. Lub czegoś dziwnie wyglądającego. Np. węże wyglądają na śliskie (oj, nie lubimy tego) a są nawet przyjemne w dotyku. I sie nie zgadzam, tu, z tego miejsca, na wliczanie ssaka netoperka do robali.
A już konia w szczególności
C.
Tak "nietoperek" to taka mysz służąca w "Wojskach Powietrznych"
rura pisze:był nad wyraz bezbronny, ja to sie bałem ale żeby go nie uszkodzić ! . maleństwo znalazło sobie nowy domek w kominie wentylacyjnym , nie zazdroszczę mu widoków przez kratki do łazienek , choć po drodze pewnie minie taką jedną ... Nietoperek jest bezpieczny i w całości ! to dla tych co myśleli że go zjem...
Lepiej bylo go zjesc ...Musze Cie zasmucic ate ten nieszczesnik wiosny nie doczeka
W zimowy letarg powtornie nie zapadnie ... a zeby przezyc musi jesc ,a owadow jeczcze nie ma
W linku film mojej gadziny ktora tez wszesniej sie obudzila :rozpacz:
Tylko z niego to niezly gagatek , nie dosc ze mieszkal pod moim dachem za free, to jeszcze mi sie malzonce do lozka pchal http://www.youtube.com/watch?v=6hpGOao7MP0
Wilki nie przejmują się tym co o nich sądzą barany...
rura pisze:był nad wyraz bezbronny, ja to sie bałem ale żeby go nie uszkodzić ! . maleństwo znalazło sobie nowy domek w kominie wentylacyjnym , nie zazdroszczę mu widoków przez kratki do łazienek , choć po drodze pewnie minie taką jedną ... Nietoperek jest bezpieczny i w całości ! to dla tych co myśleli że go zjem...
Lepiej bylo go zjesc ...Musze Cie zasmucic ate ten nieszczesnik wiosny nie doczeka
W zimowy letarg powtornie nie zapadnie ... a zeby przezyc musi jesc ,a owadow jeczcze nie ma
Tylko z niego to niezly gagatek , nie dosc ze mieszkal pod moim dachem za free, to jeszcze mi sie malzonce do lozka pchal http://www.youtube.com/watch?v=6hpGOao7MP0
nie chciałem! , jak bym mógł to bym go zostawił w domu, ale mam koty...
" Wolę ponieść śmierć próbując wstać, niż żyć na kolanach..."
nie chciałem! , jak bym mógł to bym go zostawił w domu, ale mam koty...
Tiaa ... Zostawilbys ... apozniej bys musial mu lapac jakies 2000 komarow co noc aby go wyzywic Bo tyle wlasnie przez noc moze zjesc to malenstwo
Wilki nie przejmują się tym co o nich sądzą barany...
"Marszowiec ...piękny ten ..........robal na ostatnim zdjęciu i nie tylko ten "
analizując... w tej sztuce chodzi o głębię wyrazu wnętrza.... to robal w opakowaniu z ptaka (jest świeżo po śniadaniu), inny robal dał się wbudować w salamandrę a kolejnego rozpuściła pajęczyca... z meduzą trudniej... chodzi o plankton...