Etrak jak się trafi to go pewnie wezmę bo lepiej będzie spełniał funkcję w moim życiu niż Deus
Ciekawe ustawienia na Deusa.
- explokera
- Marszałek

- Województwo: Mazowieckie
- Imię: A.
Re: Ciekwe ustawienia na Deusa.
A kupiłem żeby wiedzieć co to za ... 
Etrak jak się trafi to go pewnie wezmę bo lepiej będzie spełniał funkcję w moim życiu niż Deus
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
- yukon
- Administrator

- Województwo: Wybierz
- Kontakt:
Re: Ciekawe ustawienia na Deusa.
Troszke zmodyfikowana wersja Snajpera,wczoraj tego uzywalem i jest cacy,na schodzonym miejscu cos jeszcze wyszlo.Dzis bede dalej testowal te nastawy,na zasmiecony zelastwem teren jak farmy czy nie istniejace domy jest super.
Deus fast modyfikujemy.
czestotliwosc18 KHz (lub nizej o jeden stopien)
zelazo 0
Reaktywnosc 3(daje 3 jak juz znajde miejsce gdzie stal np.dom i jest zelastwo na zelastwie,jak szukam miejsca to jest na 2)
Silencer -1
Audio response 4
Disc 0
Sensitivity 94-96
4 tony
200khz -0
200kHz -0
547khz -10
725khz-95
wytargalem wczoraj takie nakrecadelko do zegarka wsrod zelastwa jak na focie,wiec dosc dobrze ciagnie,monete tylko jedna ale bylismy tam na 4 patyki kilka razy i tych monet tam juz poprostu niema
Deus fast modyfikujemy.
czestotliwosc18 KHz (lub nizej o jeden stopien)
zelazo 0
Reaktywnosc 3(daje 3 jak juz znajde miejsce gdzie stal np.dom i jest zelastwo na zelastwie,jak szukam miejsca to jest na 2)
Silencer -1
Audio response 4
Disc 0
Sensitivity 94-96
4 tony
200khz -0
200kHz -0
547khz -10
725khz-95
wytargalem wczoraj takie nakrecadelko do zegarka wsrod zelastwa jak na focie,wiec dosc dobrze ciagnie,monete tylko jedna ale bylismy tam na 4 patyki kilka razy i tych monet tam juz poprostu niema
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
- explokera
- Marszałek

A po co Ci 4 tony skoro masz ustawione tylko 2? 
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
- yukon
- Administrator

- Kontakt:
Experci twierdza ze jak tak jest ustawione mamy lepsza filtracje zelaza 
- explokera
- Marszałek

A w takim razie od czego jest iron Volume i reactivity juz o tłumiki nie wspomne ?
Jeśli separacje żelaza reguluje się ustawieniem tonow to po co kupować deusa?

Jeśli separacje żelaza reguluje się ustawieniem tonow to po co kupować deusa?
Ostatnio zmieniony 31 gru 2015, o 17:43 przez explokera, łącznie zmieniany 1 raz.
- explokera
- Marszałek

Odnośnie separacji żelaza to ma ktoś jakieś doświadczenia z ustawieniem o nazwie Notch ?
Trochę się pobawiłem tym ustawieniem ale obecne mrozy nie pozwalają na dalsze doświadczenia.
Na bardzo zaśmieconych terenach ustawiałem tą opcję na 00-02 i powiem,że fajnie się to spisywało separując sygnały od żelaza do tego stopnia iż małych zardzewiałych dupereli w zasadzie nie słyszałem mimo to,że teren usiany jest masą drutów,gwoździ,blaszek i diabli wiedzą czego jeszcze.
Wyższe ustawienie np.00-10 w połączeniu z ustawioną dyskryminacją na poziomie 10 dobre jest dla poszukiwaczy typowego koloru bo wycina kompletnie żelazo.
Zauważyłem jeszcze,że ta opcja ładnie wycina ceglany gruz ... albo to tylko moja wyobraźnia
Trochę się pobawiłem tym ustawieniem ale obecne mrozy nie pozwalają na dalsze doświadczenia.
Na bardzo zaśmieconych terenach ustawiałem tą opcję na 00-02 i powiem,że fajnie się to spisywało separując sygnały od żelaza do tego stopnia iż małych zardzewiałych dupereli w zasadzie nie słyszałem mimo to,że teren usiany jest masą drutów,gwoździ,blaszek i diabli wiedzą czego jeszcze.
Wyższe ustawienie np.00-10 w połączeniu z ustawioną dyskryminacją na poziomie 10 dobre jest dla poszukiwaczy typowego koloru bo wycina kompletnie żelazo.
Zauważyłem jeszcze,że ta opcja ładnie wycina ceglany gruz ... albo to tylko moja wyobraźnia
- DEX
- Porucznik

- Województwo: Pomorskie
takie zmiany zrobiłem i powiem ze działają znalazłem monetkę i kilka kulek szrapnelowych,złomu jako tako nie widzę(gwoździe itp.)monetka 1 cent 1970 średnica ok 05 cm gł ok +/_ 20 cm
dodam ze lepiej na 12 częstotliwość jakoś lepiej słychać,
program relikt
dyskr. 8.0
exp tony 3
1 :202
2:518
3:644
czul. 90
exp.tx 3
czest 8 lub 12
poz, zel. 3
reakt 1
exp.wyciszacz :1
syg akust 2
expert przesterowanie :1
notch 97-99
balans gruntu :śledzenie
możne ktoś to przetestować u siebie na xp deus i napisać jak sie sprawuje ,ja na razie po podwórku połaziłem i coś tam wyskrobałem ,jako ze zima to dalej ciężko wyjść;p
dodam ze lepiej na 12 częstotliwość jakoś lepiej słychać,
program relikt
dyskr. 8.0
exp tony 3
1 :202
2:518
3:644
czul. 90
exp.tx 3
czest 8 lub 12
poz, zel. 3
reakt 1
exp.wyciszacz :1
syg akust 2
expert przesterowanie :1
notch 97-99
balans gruntu :śledzenie
możne ktoś to przetestować u siebie na xp deus i napisać jak sie sprawuje ,ja na razie po podwórku połaziłem i coś tam wyskrobałem ,jako ze zima to dalej ciężko wyjść;p
- DEX
- Porucznik

Yukon, możesz wypróbować to ustawienie?
Byłbym wdzięczny za opinie.
Pozdrawiam
Byłbym wdzięczny za opinie.
Pozdrawiam
- yukon
- Administrator

- Kontakt:
Przetestuje jak tylko troche bedzie cieplej czyli w niedziele,a czemu dyskr.tak wysoko?
- DEX
- Porucznik

Tak gdzies wyczytalem ze moze to pomoc w omijaniu zardzewialego zelaza.
- explokera
- Marszałek

Oj chyba mi się wydaje,że to ustawienie (dyskryminacja) to nie tylko w Deusie występuję i z tego co pamiętam służy do niwelowania niepożądanych sygnałów 
- DEX
- Porucznik

- explokera
- Marszałek

To zależy od Twojego podwórka a raczej ilości śmieci na nim 
W lesie pewnie takie ustawienia wiele nie dadzą i lepszy będzie fabryczny program relikt
W lesie pewnie takie ustawienia wiele nie dadzą i lepszy będzie fabryczny program relikt
- Yarek vel KIM
- Moderator

- Województwo: Śląskie
Za mała czułość. Za duża dyskryminacja. To są dwa główne czynniki, które decydują o "głębokości". 
-
mitch28
- Mł. Chorąży Sztab.