Zwracam się z prośbą do użytkowników tej maszynki o radę. Otóż, mam w planach zakupić tego kijaszka i wszędzie piszą, że nie ma trybu all metal. Trochę mnie to zasmuciło, gdyż zdarza sie, że taki tryb w F4 mojego kolegi często ratował sytuację (mam tu na myśli efekt maskowania kolorka żelastwem oraz nieco zwiększenie zasięgu przy all metalu). Gdy odpaliłem filmiki na YT to sytuacja stała się znacznie mniej klarowna

Tam widac, że maszyna ewidentnie wskazuje IRON, nawet jak mam włączoną dyskryminację. Jak to w końcu jest? Czy ten brak trybu wynika tylko z tego, że nie ma takiej nazwy w oprogramowaniu, czy co? I po drugie czy można wogóle wyłączyć dyskryminację w tym detektorze? Jesli zadałem proste/infantylne pytania to przepraszam, ale im dalej dokopuję się do tych materiałów tym m niej rozumiem. Poza tym to byłby mój pierwszy "kolorek" dlatego mam sporo luk w mojej wiedzy

Pozdrawiam i czekam na pomoc
p.s. jak by jaki dobry człek podesłał mi skan instrukcji po polsku do euroteka pro to też bym był wdzięczny, gdyż udało mi się tylko znaleźć w języku angielskim