Czytal juz to ktos?Zwlaszcza beskidnicy,gorliczaki,jaslaki i tarnowiaki powinni byc zainteresowani:)
Znaki Pamięci VI Gorlice 01.05.2014 r.
Ziemia Gorlicka w ogniu Wielkiej Wojny
Autor: red. Materiały z konferencji
Wydawnictwo: CRUX GALICIAER
ISBN: 978-83-7631-562-1
Format: A4 Liczba stron: 108
Oprawa: Miękka Wydanie: 2014 r.
Spis treści :
Zdobycie wzgórza Lipie 3 maja 1915 roku
Od Pustek do Sanu. Działania austro-węgierskiej 12. Dywizji Piechoty w dniach 2-16 maja 1915r.
Zapomniane skrzydło bitwy gorlickiej:działania ck X Korpusu pod Małastowem, Ropicą Ruską i Bartnem
Drogo okupiony sukces. Walka niemieckiej 81.Rezerwowej Dywizji Piechoty o Mszankę i las Kamieniec 2 maja 1915 r.
Ck 2. Bośniacko-Horcegowiański pułk Piechoty pod Gorlicami
Zniszczenia wojenne miasteczka galicyjskiego podczas I wojny światowej - przykład Biecza
Wystawia Księgarnia Pan Tadeusz
Tarnów
http://www.PanTadeusz.eu
http://www.allegro.pl/ShowItem2.php?item=4866470907
Nowa pozycja warta uwagi.WWI
- yukon
- Administrator
- Województwo: Wybierz
- Kontakt:
- michal123456789
- Generał Brygady
- Województwo: Małopolskie
Re: Nowa pozycja warta uwagi.WWI
Oczywiscie ze znamy, a ksiegarnie Pana Tadeusza mam pod domem, kazda czesc posiadam i zakupuje od razu po 10 egzemplarzy bo naklad jest tak maly ze po pol roku mozna za to wziac 200za sztuke a nie, 10zeta, no juz co prawda podrozaly ale pierwsze chodzily i po mniej! Raz fajna rzecz na wymianki a dwa kupa tam cennych informacji. W kazdej nimal czesci jest cos ciekawego. Aczkolwiek to co sie ukazuje w tej jesli chodzi o mapy mam akurat w duzo lepszej rozdzielczosci. Min mape poz prusakow. Miala byc na okladce ale jeszcze w rece nie mialem to nie wiem na czym im stanelo ostatecznie. Spieszcie sie misie bo jak przyjade to wykupie i nie bedzie:) a w P. TADEUSZU jest tego zawsze tylko kilkadziesiat sztuk. Glowna sprzedaz jest w Gorlicach a to chodliwy bardzo towar.
hs3 40' > whites w5900 di pro sl > rutus proxima v.3.0 29cm cc >>> XP Deus > whites XLT > nokta makro simplex & Xp Deus Rc 11 28cm
- MrProper
- Podpułkownik
- Województwo: Wybierz
Żeby było śmieszniej spotkałem na polu w czasie wykopków nieopodal wzgórza lipie ojca autora książki
Ten świat jest taki mały. PS. Niestety, na tym wzgórzu tylko z2 guziki i łuski :/

Teknetics delta 4000+ Detech 13" Ultimate && Garrett At Pro International
- michal123456789
- Generał Brygady
- Województwo: Małopolskie
Jesli ktos jest zainteresowany to w tym roku nie ma juz problemow z kupnem, ksiegarnia Pan Tadeusz prowadzi sprzedaz wysylkowa tej pozycji dla calego kraju.
Poki co na stanie jest tego calkiem sporo, takze nie trzeba sie spieszyc, ja juz wykupilem, map w tym roku nie ma szalowych, ale cos tam do poczytania jest, nie wiem ile kosztuje sztuka, ale za 3 egzemplarze zaplacilem okolo 50zl.
Poki co na stanie jest tego calkiem sporo, takze nie trzeba sie spieszyc, ja juz wykupilem, map w tym roku nie ma szalowych, ale cos tam do poczytania jest, nie wiem ile kosztuje sztuka, ale za 3 egzemplarze zaplacilem okolo 50zl.
hs3 40' > whites w5900 di pro sl > rutus proxima v.3.0 29cm cc >>> XP Deus > whites XLT > nokta makro simplex & Xp Deus Rc 11 28cm