Delta 4000
-
- Szeregowy
- Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Re: Delta 4000
Dziękuję bardzo. Chyba jednak zostanę przy zwykłej dyskryminacji, na A1 delta wogole nie milknie,nawet przy czułości 7.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- ST-KAPRAL
- Województwo: Warmińsko-Mazurskie
Bardzo dziwne.
Moja delta z 8" nawet w domu (blok) na czułości 11-12 i A1 jest spokojna. W polu chodzę na 9-10.
Ostatnio wybrałem się na meteoryt pułtusk - w życiu po takiej zmineralizowanej glebie nie chodziłem! Gałązka wykrywała mi ziemię
ale i tam dawała radę.
Spróbuj igiełką poprawić styki we wtyczce (delikatnie), spróbuj też innej baterii lub aku. Ułóż inaczej kabel po sztycy, tak żeby dobrze przylegał.
Moja delta z 8" nawet w domu (blok) na czułości 11-12 i A1 jest spokojna. W polu chodzę na 9-10.
Ostatnio wybrałem się na meteoryt pułtusk - w życiu po takiej zmineralizowanej glebie nie chodziłem! Gałązka wykrywała mi ziemię

Spróbuj igiełką poprawić styki we wtyczce (delikatnie), spróbuj też innej baterii lub aku. Ułóż inaczej kabel po sztycy, tak żeby dobrze przylegał.
-
- Porucznik
- Województwo: Wybierz
piotrkusiu dziwne jest to jak takze twoj wykrywacz sie zachowuje:) W domu gdzie sie roi od elektroniki a tym samym roznych innych fal,zaklocen ale takze od metalowych konstrukcji bloku to powinien nie milknac...jak zmniejsze czulosc na 10-9 to nie piszczy juz na zmineralizowana ziemie:)
A zazwyczaj chodze na 40,55 czulosc 11 a nawet 12. Grubszy zlom takze zlapie
Pozdrawiam
A zazwyczaj chodze na 40,55 czulosc 11 a nawet 12. Grubszy zlom takze zlapie

-
- ST-KAPRAL
Nie piszczy bo to nowy blok i dookoła puste mieszkania. Do testów wyłączam wszystko w domu, nawet lodówkę
Ale fakt, jak czytam na forach to mnie się jakaś spokojna wersja trafiła.
Co do zmineralizowanej gleby to na A1 pierdzi. Na dyskryminacji i A2 już nie. Taka drobna różnica

Co do zmineralizowanej gleby to na A1 pierdzi. Na dyskryminacji i A2 już nie. Taka drobna różnica

-
- KAPRAL
- Województwo: Zachodniopomorskie
ja tam po latach sugeruje się cyferblatem,patrze na cyferki,przemiatam kilka razy na wznak jak mam wątpliwości i za szpadel,o dziwo ostatnio lepiej łapał drobiazgi jak oczko łanczuszka niż deus xp,sprzęt jest trudny w obyciu ,ale jak sie obsłuchasz to kupę fajnej zabawy,aby jeszcze wyświetlacz był widoczny po zmroku
-
- Porucznik
Jeszcze troche i ja zaczne chodzic od dyskryminacji 10:) Hmm czym bedzie roznil sie dzwiek malego złomu typu puszka po konserwie dosc plytko od duzego przedmiotu typu wiadro,pług sporo głebiej? Da sie jakos odroznic?
-
- ST-KAPRAL
Będziesz zdziwiony ile da się odróżnić chodząc za kolorem na dyskryminacji od 10
Niestety nie można tego opisać, ale szybko sam wyłapiesz co i jak wykrywacz gada. Na A1 i A2 to już nie to (jak dla mnie), bo tam jest inny zakres dźwięków (przydatny na żelazo!). Producent dobrze wiedział co robi.
Każdy sygnał jadę na krzyż wykrywaczem, co w połączeniu z dźwiękami i cyframi na wyświetlaczu daje mi 80-90% (czasami 100%) pewności czego się spodziewać w dołku
Delta to naprawdę świetny sprzęt jak się umie nim posługiwać. Jest szybka, dobrze identyfikuje (przy kombinacji wyświetlacz + dźwięk), lekka
i precyzyjna. Wady - nie kosztuje 5 tyś, przez co jest uważana za zabawkę 

Każdy sygnał jadę na krzyż wykrywaczem, co w połączeniu z dźwiękami i cyframi na wyświetlaczu daje mi 80-90% (czasami 100%) pewności czego się spodziewać w dołku

Delta to naprawdę świetny sprzęt jak się umie nim posługiwać. Jest szybka, dobrze identyfikuje (przy kombinacji wyświetlacz + dźwięk), lekka

-
- SPEC
Chodząc na delcie zawsze jechałem na A2 tylko czułością mieszałem i uzyskiwałem najlepsze wyniki, najgorzej było na dyskryminacji - ją uruchamiałem tylko w miejscach strasznie zaśmieconych, aby kolorek wyłapać. Często w delcie na dyskryminacji złota nie widzisz oraz drobnych monet srebrnych, czy jakieś rozczłonkowanej biżuterii srebrnej..
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców
-
- ST-KAPRAL
Starą deltę sprzedałem. Przyjechała nowa, również z cewką 8". Najwidoczniej jakieś spokojne egzemplarze mi się trafiają bo ta też się nie wzbudza. Ostatnio chodziłem po starym sadzie z czasów pruskich na czułości 12 i tylko czasami sobie pierdnęła. Oczywiście było sucho bo na mokrym to inna sprawa. Co dziwne, w teście powietrznym na 1gr jest o 1cm głębsza niż stara delta i się zastanawiam czy coś poprawili w elektronice czy po prostu nowe sprzęty tak mają.
- yukon
- Administrator
- Kontakt:
Jak ustawic delte na zasmiecony park,ktory program modyfikowac i jak?
Znajomek sobie kupil,byl wczoraj w parku i chce wyrzucic tego patyka i wrocic do ace250:)mowi ze nawet na dyskr.4 patyk caly czas mu wydaje dzwieki
Znajomek sobie kupil,byl wczoraj w parku i chce wyrzucic tego patyka i wrocic do ace250:)mowi ze nawet na dyskr.4 patyk caly czas mu wydaje dzwieki

„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
- GAD
- Generał Brygady
jest coś takiego jak dyskryminacja 4 w delcie?
GAD KLAMERKOŻERCA
zasadził GADEK" rzepkę" w ogrodzie,
chodził, doglądał, podlewał co dzień,
kolegom "rzepką" ową się chwalił,
na jesień zebrał, wysuszył ,spalił :P
- tisio
- Zasłużony
Zapewne Yukonowi chodziło o czułość.Albo kolega chodził na all metal, albo ma cewkę ( przewód, wtyk ) zrąbane. 

Bóg, Honor, Ojczyzna
- GAD
- Generał Brygady
o ile się dobrze orientuję to minimum czułości jest 6, ja chodzę na max (12) chyba że zacznie popierdywać (linia wys. napięcia itp) to schodzę o kreskę niżej
przyczyn dyskoteki w delcie może być kilka:
- linia wysokiego napięcia, telefoniczna,
- luźny, lub niedokręcony kabel cewki,
- cewka koncentryczna (proponuję od razu wymienić na którąś 13DD, maszynka czyni cuda
),
- zła (tania) bateria, lub niestabilny akumulatorek,
jeśli mocno zaśmiecony teren, proponuję nieco zejść z czułości i ustawić dyskryminację fabryczną
przyczyn dyskoteki w delcie może być kilka:
- linia wysokiego napięcia, telefoniczna,
- luźny, lub niedokręcony kabel cewki,
- cewka koncentryczna (proponuję od razu wymienić na którąś 13DD, maszynka czyni cuda

- zła (tania) bateria, lub niestabilny akumulatorek,
jeśli mocno zaśmiecony teren, proponuję nieco zejść z czułości i ustawić dyskryminację fabryczną
GAD KLAMERKOŻERCA
- yukon
- Administrator
- Kontakt:
Tak tisio ma racje,facetowi chodzilo o czulosc ze nawet na 4 wariuje,chyba beda to druty i anteny z budynku ktory jest obok,nie wiedzialem ze delta ma z tym takie problemos.
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
- GAD
- Generał Brygady
przy niskiej czułości brak takich problemów, jedynie na max
GAD KLAMERKOŻERCA