Wykrywacz
- Charon
- ST-KAPRAL
- Województwo: Brak
Wykrywacz
Co mogło spowodować nieprawidłową prace wykrywacza ( daje fałszywe sygnały prawie przy każdym ruchu ręki , nawet powtarzające się. Mało tego pointer też namierza a potem się wycisza lub przenosi się sygnał coraz dalej a potem cichnie. Przy testach na monetach działa prawidłowo ale w terenie to kicha nie da się chodzić przy zmniejszeniu czułości do połowy i niżej trochę lepiej ale też nie do końca. Byłem zadowolony z niego do tej pory sprawował się super.
Wykrywacz kupiony w kwietniu tego roku ze środkowej półki że tak powiem marki wykrywacza nie podam.
Proszę o jakieś wskazówki , pomoc ...
Wykrywacz kupiony w kwietniu tego roku ze środkowej półki że tak powiem marki wykrywacza nie podam.
Proszę o jakieś wskazówki , pomoc ...
Podnoszę każdy śmieć bo lubię go mieć.
-
- Porucznik
- Województwo: Wybierz
Re: Wykrywacz
Jezeli nie podasz marki wykrywacza to bedzie ciezko ustalic dlaczego tak sie zachowuje..
Na właczonym wykrywaczu podniesionym w gore zeby nie lapal falszywych sygnalow porusz wejsciem kabla do cewki,kablem przy gniezdzie do elektroniki,zmien baterie,sprawdz i przeczysc stykki przy baterii,sprawdz moze poprzecieral sie gdzie kabel.Trzymasz go w domu czy na dworze? Moze dostala sie wilgoc.
Na właczonym wykrywaczu podniesionym w gore zeby nie lapal falszywych sygnalow porusz wejsciem kabla do cewki,kablem przy gniezdzie do elektroniki,zmien baterie,sprawdz i przeczysc stykki przy baterii,sprawdz moze poprzecieral sie gdzie kabel.Trzymasz go w domu czy na dworze? Moze dostala sie wilgoc.
- Charon
- ST-KAPRAL
Przeczyściłem i przedmuchałem wszystkie zakamarki w wykrywaczu ale bez rozkręcania.
Zrobiłem test na monecie 1gr. z 2012roku
i na najmniejszej skali wykrywa monetę na 8cm. a na największej skali czułości na 22cm.
W domu wszystko ok jutro sprawdzę go w terenie.
Dzięki za wskazówki
Zrobiłem test na monecie 1gr. z 2012roku

W domu wszystko ok jutro sprawdzę go w terenie.
Dzięki za wskazówki

- Charon
- ST-KAPRAL
Trzy godziny łażenia w plenerze i kicha nie da się chodzić , fałszywe sygnały puste dołki, rozmywający się sygnał point . Myślę sobie że w poniedziałek wysyłam na reklamacje ale jak mi uznają na testach jest wszystko ok a w terenie nie da się chodzić. Aż tu nagle eureka całym sprawcą nieprawidłowego działania wykrywacza są nowo zakupione gumowce. Mają w podeszwę wtopioną jakąś stalkę z kolorowego metalu co sprawiało raz po raz wzbudzanie się wykrywacza.
Poprzednie moje gumowce nie sprawiały takiego kłopotu , byłem przekonany że gumowce są tylko z gumy a tu jakieś stalki powtapiane w podeszwę. Męczyłem się tak kilka wypadów z wykrywką przekonany że się posypała elektronika.
Więc przyczyną źle działającego wykrywacza były nowo zakupione gumowce

Poprzednie moje gumowce nie sprawiały takiego kłopotu , byłem przekonany że gumowce są tylko z gumy a tu jakieś stalki powtapiane w podeszwę. Męczyłem się tak kilka wypadów z wykrywką przekonany że się posypała elektronika.
Więc przyczyną źle działającego wykrywacza były nowo zakupione gumowce

- yukon
- Administrator
- Kontakt:

a wystarczylo kupic zwykle gumiaki za 40 zeta,a nie z bajerami

„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
- michal123456789
- Generał Brygady
- Województwo: Małopolskie
miałem podobna dziwna historie, mój ojciec zajawił się tym pieknym hobby i zarazil ode mnie i bylo wszystko pieknie ladnie tylko zawsze mu dziwnie reagowal sprzet ktory to zas w moich rekach dzialal dobrze, bez problemu, u niego zawsze czulosc byla zmniejszana a wiec i efekty gorsze, po czym po kilku wypadach, przypomnial sobie ze z dobre 15 lat temu nie zglosil sie na wyciagniecie śruby z nogi, a konktetnie kostki i stad ten problem
sruba sie zrosla i pozamiatane, teraz musi machac nieco dalej , ale daje rade
, pozdro

hs3 40' > whites w5900 di pro sl > rutus proxima v.3.0 29cm cc >>> XP Deus > whites XLT > nokta makro simplex & Xp Deus Rc 11 28cm
- yukon
- Administrator
- Kontakt:
Tez dobre michal,ja na poczatku pakowalem wszystkie fanty do tej kieszeni powyzej kolana w bojowkach jak lazilem z ace150,pozniej jak kupilem dfxa krecilem sie w kolko szukajac fanta,prawie sie okopalem
po jakims czasie dopiero zaczailem o co chodzi 

„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
- GAD
- Generał Brygady
I mnie przydarzyła się zabawna historia.
Pewnego razu pojechałem na swoje ulubione poletko i nawet nieźle się kopało, ale pojawił się pewien problem, za każdym razem po chwyceniu garści ziemi i przemiataniu jej prze cewce miałem bardzo wyraźny sygnał ale za nic w świecie nic nie mogłem znaleźć . Dłuższy czas się zastanawiałem co za czort... Dopiero gdzieś po godzinie, jak zrobiło mi cię ciepło , zdjąłem kurtkę i zniknęły te dziwne sygnały. He , wiecie co się okazało? Jakimś cudem grosik dostał się do rękawa kurtki w podszewkę i to on mi tak psocił
Pewnego razu pojechałem na swoje ulubione poletko i nawet nieźle się kopało, ale pojawił się pewien problem, za każdym razem po chwyceniu garści ziemi i przemiataniu jej prze cewce miałem bardzo wyraźny sygnał ale za nic w świecie nic nie mogłem znaleźć . Dłuższy czas się zastanawiałem co za czort... Dopiero gdzieś po godzinie, jak zrobiło mi cię ciepło , zdjąłem kurtkę i zniknęły te dziwne sygnały. He , wiecie co się okazało? Jakimś cudem grosik dostał się do rękawa kurtki w podszewkę i to on mi tak psocił

GAD KLAMERKOŻERCA
zasadził GADEK" rzepkę" w ogrodzie,
chodził, doglądał, podlewał co dzień,
kolegom "rzepką" ową się chwalił,
na jesień zebrał, wysuszył ,spalił :P
zasadził GADEK" rzepkę" w ogrodzie,
chodził, doglądał, podlewał co dzień,
kolegom "rzepką" ową się chwalił,
na jesień zebrał, wysuszył ,spalił :P
- Toke
- Porucznik
też się raz oszukałem pięknego sygnałku kanarkiem jeszcze - każda garść ziemi pięknie dzwoniła i nic...
Jak sobie uświadomiłem że przecież mam na palcu obrączkę to trochę się wkur....

Jak sobie uświadomiłem że przecież mam na palcu obrączkę to trochę się wkur....

"Naród, który nie szanuje swej przeszłości nie zasługuje na szacunek teraźniejszości i nie ma prawa do przyszłości."
Józef Piłsudski
Józef Piłsudski