Chodziło o to co ma do powiedzenia instytucja zwana milicja czy policja jak zwał tak zwał ,w tak zwanym europejskim państwie ukraina, kolesie w cywilu czytaj mafia KGB czy co tam jeszcze może być legitymuja niby legalna władzę która bez zezwolenia zaparkowała nie na swoim terenie ot i kraj cywilizowany a ten strach w oczach funkcjonariuszy wiele mówi o systemie sprawujacym tam władzę .
Nie zrozumiałem, czy ten pytający (a raczej krzyczący), by mu dać dokumenty sam okazał swoje. Jeśli nie to normalnie jakieś jaja. W innym państwie (u nas również) gość już dawno by leżał zakuty na glebie i sam się tłumaczył. Tam ci milicjanci są jacyś zastraszeni, w ogóle nie rozumiem ich zachowania. Szkoda, że na koniec jeszcze nie przepraszali .
Poszukiwania to nie hobby-to choroba.
Pozdrawiam
Pigor
Łokruca Jak mawiał Albert Einstein - ""Nie wiem jaką bronią będzie się walczyć w czasie III wojny światowej, ale IV wojna światowa będzie wojną na kamienie i maczugi".
A tak na marginesie, połączenie proca bojowa + kulki szrapnelowe to broń niczego sobie, pora się dozbrajać i znosić wszystkie do domu. Kto wie, może niebawem kulka będzie bardziej wartościowa od klamry, bo klamrą z procy nie strzeli.
Co to jest UA fajnie opisane jest tu w 2 częściach: http://www.prisonplanet.pl/polityka/ukr ... p435458701
Polecam artykuł jak zresztą cały portal. Wpływu żadnego na to co się dzieje nie mamy, ale warto znać racje z różnych stron, żeby samemu sobie wyrobić pogląd.
Powiedzmy sobie uczciwie, że Rosja nie wyzbyła się swoich imperialnych dążeń i będzie wciągać wszystkie kraje, które ma w planach pod swoje "skrzydełka" i nie powstrzyma ją żadne NATO, czy Unia. Naszym zadaniem jako Polaków jest to, aby zrobić jak Churchill, przystąpić do wojny jak najpóźniej (jemu to nie wyszło w 100%), ponieważ wojnę nie wygrywa ten, który ma najlepszą armię, ale który przystępuje do niej jak najpóźniej. Oczywiście jeżeli się da wojny uniknąć to jej uniknąć, ale coś tak patrząc na to, to wydaje mi się, że tam nawet zmiana Putina na innego gostka nic nie da. Warto w tym miejscu powrócić do myśli Piłsudskiego, który powiedział, że puki będzie istnieć Rosja to dotąd nie będzie spokoju w Europie i jedynym lekarstwem na to jest rozdrobnienie Rosji na malutkie państewka.
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców