Zdrav!
Czekam na fotki, grzybki udadzą się na pewnoHauptma-nova pisze:![]()
![]()
![]()
![]()
Rurek rewelacja,wyglądają jak prawdziwe
można by się zdziwić przegryzając nimi kieliszeczek czystej,myśląc,że to podgrzybki z zalewy octowej
![]()
![]()
Muszę kiedyś spróbować zrobić,jak mi wyjdą to Ci się pochwalę
Według mnie w Twoim przepisie zdecydowanie za mało jest czosnku (proponuję stosować polski czosnek a nie chiński). Ja osobiście nie cierpię maggi pod żadną postacią. Poza tym zapiekane pieczywo z masłem czosnkowym jest pyszne.Dżulia pisze:Sezon grillowy w pełni, a my nic tylko o świętach i słodkościach,,, rurek, mój patent na masło czosnkowe![]()
masło dobrej jakość ( zazwyczaj kupuję w kostkach)
czosnek ( po dużym ząbku na kostkę masła)
sól
przyprawa do zup (tzw magi )
pozostawiam masło w tzw tem. pokojowej, czosnek obieram i przeciskam przez praskę lub ścieram na tarce ( nie dawać więcej niż piszę w proporcji) dodaję do masła, solę i skrapiam przeprawą do zup, łączę dokładnie mieszając , szurając, depcząc widelcem, aż masa się spoci. Jeśli ktoś ma pod ręką świeżą przeprawę do zup z ogrodu, można posiekać i lekko ją rozetrzeć. Dodana do masła równie dobrze wygląda co smakuje. Tak zrobione masło można jeść przez cały rok, w okresie kiedy grillujemy jest doskonałym dodatkiem do grillowanego pieczywa. Doskonałe ze świeżymi PROZIAKAMI .
Jezusie drogi,no trzymajcie mnie, bo nie wytrzymam ,,, KOCIOŁEK mistrzowskie żarcie z ognicha !!! Kapusta, pyrki, boczek, papryka, cebula,kiełbacha, marchew,,, a później zimne piwkoyukon pisze:Co to za "samowar"?