mała kuchnia włóczykija...
- peperoni
- St. Szeregowy
- Posty: 19
- Rejestracja: 27 gru 2012, o 20:40
- Województwo: Wybierz
- Betty
- Porucznik
- Posty: 575
- Rejestracja: 24 paź 2012, o 22:29
- Województwo: Wybierz
Re: mała kuchnia włóczykija...
Według uznania, ja dodaję zieloną i czerwoną po 1 sztuce ,ale można dołożyć i żółtą- wszystko zależy od fantazji i tego co mam w lodówcepeperoni pisze:Betty a ile tej papryki i w jakim kolorze?

Czasem dodaję pomidory z puszki , ma wtedy fajny kolor i smaczek nieco inny.

- Dżulka
- Generał Broni
- Posty: 2021
- Rejestracja: 28 gru 2012, o 12:05
- Województwo: Wybierz
- Lokalizacja: lubuskie
Re: mała kuchnia włóczykija...
Moja próba wschodniego smaku, z odrobiną zwierzęcej fantazji
proziaki są pyszne,w mojej kuchni stały się doskonałym dodatkiem do sałat i zup,a z masłem czosnkowym, komponują się znakomicie, Wirtuoz Zbrodni 


Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Idź przez życie z podniesionym czołem, a nie z zadartym nosem." Magdalena Samozwaniec.
- peperoni
- St. Szeregowy
- Posty: 19
- Rejestracja: 27 gru 2012, o 20:40
- Województwo: Wybierz
Re: mała kuchnia włóczykija...
Betty - zrobiłem dziś eksperymenta i zamiast kuraka dałem żeberka i tak jak chcialas paprykę
muszę powiedzieć że trzeba było dodać kostką rosołową wołową do tego i wszystko jest ok
muszę powiedzieć że trzeba było dodać kostką rosołową wołową do tego i wszystko jest ok
- Betty
- Porucznik
- Posty: 575
- Rejestracja: 24 paź 2012, o 22:29
- Województwo: Wybierz
Re: mała kuchnia włóczykija...
Widzę że smakosz jesteśpeperoni pisze:Betty - zrobiłem dziś eksperymenta i zamiast kuraka dałem żeberka i tak jak chcialas paprykę
muszę powiedzieć że trzeba było dodać kostką rosołową wołową do tego i wszystko jest ok


- Festung
- SPEC
- Posty: 1523
- Rejestracja: 8 lis 2012, o 18:35
- Województwo: Wybierz
- Lokalizacja: Sátoraljaújhely
Re: mała kuchnia włóczykija...
O czym wy piszecieBetty pisze:Widzę że smakosz jesteśpeperoni pisze:Betty - zrobiłem dziś eksperymenta i zamiast kuraka dałem żeberka i tak jak chcialas paprykę
muszę powiedzieć że trzeba było dodać kostką rosołową wołową do tego i wszystko jest ok![]()


Gdybym był cukierkiem jaki miałbym smak?
Byłbym twardym cukierkiem, innych opcji brak!
Dlaczego twardym skąd wybór taki?
One się wszystkim dają we znaki.
Stara szakala bajka.....
Byłbym twardym cukierkiem, innych opcji brak!
Dlaczego twardym skąd wybór taki?
One się wszystkim dają we znaki.
Stara szakala bajka.....
- peperoni
- St. Szeregowy
- Posty: 19
- Rejestracja: 27 gru 2012, o 20:40
- Województwo: Wybierz
Re: mała kuchnia włóczykija...
o tym co w brzuszku może być ?
ba próbowałem dzisiaj 'sajgonki' po mojem kapusta grzyby i dodatki
z czerwonym barszeczem było ok

ba próbowałem dzisiaj 'sajgonki' po mojem kapusta grzyby i dodatki
z czerwonym barszeczem było ok



Ostatnio zmieniony 27 mar 2013, o 23:28 przez peperoni, łącznie zmieniany 1 raz.
- Festung
- SPEC
- Posty: 1523
- Rejestracja: 8 lis 2012, o 18:35
- Województwo: Wybierz
- Lokalizacja: Sátoraljaújhely
Re: mała kuchnia włóczykija...
Tak co zrobiłeś z tymi żeberkami i papryką?peperoni pisze:o tym co w brzuszku może być ?
Gdybym był cukierkiem jaki miałbym smak?
Byłbym twardym cukierkiem, innych opcji brak!
Dlaczego twardym skąd wybór taki?
One się wszystkim dają we znaki.
Stara szakala bajka.....
Byłbym twardym cukierkiem, innych opcji brak!
Dlaczego twardym skąd wybór taki?
One się wszystkim dają we znaki.
Stara szakala bajka.....
- peperoni
- St. Szeregowy
- Posty: 19
- Rejestracja: 27 gru 2012, o 20:40
- Województwo: Wybierz
Re: mała kuchnia włóczykija...
Wspaniałe udka w sosiku
na stronie 4
zmieniłem tylko ze dodałem kostkę wołową do smaku i zamiast udek żeberka no i parykę w małą kostkę jak sugerowała Betty
na stronie 4
zmieniłem tylko ze dodałem kostkę wołową do smaku i zamiast udek żeberka no i parykę w małą kostkę jak sugerowała Betty
- Festung
- SPEC
- Posty: 1523
- Rejestracja: 8 lis 2012, o 18:35
- Województwo: Wybierz
- Lokalizacja: Sátoraljaújhely
Re: mała kuchnia włóczykija...
Ok ,na bank zrobię je.peperoni pisze:Wspaniałe udka w sosiku
na stronie 4
zmieniłem tylko ze dodałem kostkę wołową do smaku i zamiast udek żeberka no i parykę w małą kostkę jak sugerowała Betty

pzdr.
Gdybym był cukierkiem jaki miałbym smak?
Byłbym twardym cukierkiem, innych opcji brak!
Dlaczego twardym skąd wybór taki?
One się wszystkim dają we znaki.
Stara szakala bajka.....
Byłbym twardym cukierkiem, innych opcji brak!
Dlaczego twardym skąd wybór taki?
One się wszystkim dają we znaki.
Stara szakala bajka.....
- peperoni
- St. Szeregowy
- Posty: 19
- Rejestracja: 27 gru 2012, o 20:40
- Województwo: Wybierz
- Betty
- Porucznik
- Posty: 575
- Rejestracja: 24 paź 2012, o 22:29
- Województwo: Wybierz
Re: mała kuchnia włóczykija...
Co smacznego przygotowujecie na Wielkanocne Święta ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Betty
- Porucznik
- Posty: 575
- Rejestracja: 24 paź 2012, o 22:29
- Województwo: Wybierz
Re: mała kuchnia włóczykija...
Nikt nie zabiera głosu to ja smaczków troszkę zrobię
Pierwsze Święto wyjazdowe więc nie wiem co będzie ale ponieważ ziemia zmarznięta więc wykopki odwołane w tym roku i na poniedziałek zaprosiłam rodzinkę do siebie.....
Przygotuję boczek pieczony (przepis vel Skansena ) ale z chrupiącą skórką -trudno będę piec szorować ! (Czegóż nie robi sie dla rodziny ....)
Będzie też biała kiełbasa gotowana z majerankiem i czosnkiem ,obsmażana na maśle . Jako dodatki ziemniaki lub ryż albo kasza perłowa do tego surówka z białej kiszonej kapusty, czerwona kapusta smażona na maśle lub ogórki kiszone albo korniszonki ( pestycydów nie lubię więc sałaty i świeże ogórki, pomidory odpadają ! ). Deser tradycyjny, sernik królewski czyli podkład czarny z kakao i taka posypka na nim .
Jako zwieńczenie biesiady lody z owocami ( brzoskwinie i winogrona i maliny ) z dodatkiem likieru - niech żałują kierowcy

Pierwsze Święto wyjazdowe więc nie wiem co będzie ale ponieważ ziemia zmarznięta więc wykopki odwołane w tym roku i na poniedziałek zaprosiłam rodzinkę do siebie.....
Przygotuję boczek pieczony (przepis vel Skansena ) ale z chrupiącą skórką -trudno będę piec szorować ! (Czegóż nie robi sie dla rodziny ....)
Będzie też biała kiełbasa gotowana z majerankiem i czosnkiem ,obsmażana na maśle . Jako dodatki ziemniaki lub ryż albo kasza perłowa do tego surówka z białej kiszonej kapusty, czerwona kapusta smażona na maśle lub ogórki kiszone albo korniszonki ( pestycydów nie lubię więc sałaty i świeże ogórki, pomidory odpadają ! ). Deser tradycyjny, sernik królewski czyli podkład czarny z kakao i taka posypka na nim .
Jako zwieńczenie biesiady lody z owocami ( brzoskwinie i winogrona i maliny ) z dodatkiem likieru - niech żałują kierowcy

- Zolnierz1944
- ST-PLUTONOWY
- Posty: 115
- Rejestracja: 4 gru 2012, o 19:31
- Województwo: Wybierz
- Lokalizacja: Callies
Re: mała kuchnia włóczykija...
Też czasami lubię coś upichcić
Najczęściej eksperymentuję z jajecznicą, więc podam prosty, ale dobry przepis na ów potrawę 
Składniki(na jedną osobę):
3 jajka kurze (chyba że ktoś woli niegolone
)
1 papryczka chili (musi być świeża!)
szczypta soli, bazylii i oregano(bazylia i oregano podobnie jak papryka- świeże!)
masło (do smażenia)
Jajka wraz z bazylią i oregano wymieszać, tak, aby wszystko ładnie się komponowało. Paprykę delikatnie podsmażyć na wolnym ogniu przez około minutę. Na podsmażoną paprykę wlać wcześniej wymieszane jajka, dodać soli do smaku. Smażyć wedle uznania, ja lubię dobrze ściętą jajecznicę, lecz znam osoby które wolą raczej rzadszą...
Smacznego!


Składniki(na jedną osobę):
3 jajka kurze (chyba że ktoś woli niegolone

1 papryczka chili (musi być świeża!)
szczypta soli, bazylii i oregano(bazylia i oregano podobnie jak papryka- świeże!)
masło (do smażenia)
Jajka wraz z bazylią i oregano wymieszać, tak, aby wszystko ładnie się komponowało. Paprykę delikatnie podsmażyć na wolnym ogniu przez około minutę. Na podsmażoną paprykę wlać wcześniej wymieszane jajka, dodać soli do smaku. Smażyć wedle uznania, ja lubię dobrze ściętą jajecznicę, lecz znam osoby które wolą raczej rzadszą...
Smacznego!
- człowiekpiachu
- Generał Dywizji
- Posty: 1633
- Rejestracja: 2 lis 2012, o 15:43
- Województwo: Kujawsko-Pomorskie
- Lokalizacja: Roztocze.
Re: mała kuchnia włóczykija...
Robię bardzo podobną z pewną modyfikacją składników.Bez papryki,bez oregano tylko świeży boczek w kostkę,świeża bazylia i świeży majoran i masło ale ja daję na klarowane.Gwarantuję lepszaZolnierz1944 pisze:Też czasami lubię coś upichcićNajczęściej eksperymentuję z jajecznicą, więc podam prosty, ale dobry przepis na ów potrawę
Składniki(na jedną osobę):
3 jajka kurze (chyba że ktoś woli niegolone)
1 papryczka chili (musi być świeża!)
szczypta soli, bazylii i oregano(bazylia i oregano podobnie jak papryka- świeże!)
masło (do smażenia)
Jajka wraz z bazylią i oregano wymieszać, tak, aby wszystko ładnie się komponowało. Paprykę delikatnie podsmażyć na wolnym ogniu przez około minutę. Na podsmażoną paprykę wlać wcześniej wymieszane jajka, dodać soli do smaku. Smażyć wedle uznania, ja lubię dobrze ściętą jajecznicę, lecz znam osoby które wolą raczej rzadszą...
Smacznego!
Każdy ma prawo do własnego zdania.