mała kuchnia włóczykija...
- peperoni
- St. Szeregowy
- Województwo: Wybierz
- Betty
- Porucznik
Re: mała kuchnia włóczykija...
Według uznania, ja dodaję zieloną i czerwoną po 1 sztuce ,ale można dołożyć i żółtą- wszystko zależy od fantazji i tego co mam w lodówcepeperoni pisze:Betty a ile tej papryki i w jakim kolorze?

Czasem dodaję pomidory z puszki , ma wtedy fajny kolor i smaczek nieco inny.

- Dżulka
- Generał Broni
Moja próba wschodniego smaku, z odrobiną zwierzęcej fantazji
proziaki są pyszne,w mojej kuchni stały się doskonałym dodatkiem do sałat i zup,a z masłem czosnkowym, komponują się znakomicie, Wirtuoz Zbrodni 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
"Idź przez życie z podniesionym czołem, a nie z zadartym nosem." Magdalena Samozwaniec.
- peperoni
- St. Szeregowy
Betty - zrobiłem dziś eksperymenta i zamiast kuraka dałem żeberka i tak jak chcialas paprykę
muszę powiedzieć że trzeba było dodać kostką rosołową wołową do tego i wszystko jest ok
muszę powiedzieć że trzeba było dodać kostką rosołową wołową do tego i wszystko jest ok
- Betty
- Porucznik
Widzę że smakosz jesteśpeperoni pisze:Betty - zrobiłem dziś eksperymenta i zamiast kuraka dałem żeberka i tak jak chcialas paprykę

- Festung
- SPEC
O czym wy piszecieBetty pisze:Widzę że smakosz jesteśpeperoni pisze:Betty - zrobiłem dziś eksperymenta i zamiast kuraka dałem żeberka i tak jak chcialas paprykę
muszę powiedzieć że trzeba było dodać kostką rosołową wołową do tego i wszystko jest ok![]()

Gdybym był cukierkiem jaki miałbym smak?
Byłbym twardym cukierkiem, innych opcji brak!
Dlaczego twardym skąd wybór taki?
One się wszystkim dają we znaki.
Stara szakala bajka.....
Stara szakala bajka.....
- peperoni
- St. Szeregowy
o tym co w brzuszku może być ?
ba próbowałem dzisiaj 'sajgonki' po mojem kapusta grzyby i dodatki
z czerwonym barszeczem było ok

ba próbowałem dzisiaj 'sajgonki' po mojem kapusta grzyby i dodatki
z czerwonym barszeczem było ok

Ostatnio zmieniony 27 mar 2013, o 23:28 przez peperoni, łącznie zmieniany 1 raz.
- Festung
- SPEC
Tak co zrobiłeś z tymi żeberkami i papryką?peperoni pisze:o tym co w brzuszku może być ?
Stara szakala bajka.....
Stara szakala bajka.....
- peperoni
- St. Szeregowy
Wspaniałe udka w sosiku
na stronie 4
zmieniłem tylko ze dodałem kostkę wołową do smaku i zamiast udek żeberka no i parykę w małą kostkę jak sugerowała Betty
na stronie 4
zmieniłem tylko ze dodałem kostkę wołową do smaku i zamiast udek żeberka no i parykę w małą kostkę jak sugerowała Betty
- Festung
- SPEC
Ok ,na bank zrobię je.peperoni pisze:Wspaniałe udka w sosiku
na stronie 4

pzdr.
Stara szakala bajka.....
Stara szakala bajka.....
- peperoni
- St. Szeregowy
- Betty
- Porucznik
Co smacznego przygotowujecie na Wielkanocne Święta ?
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Betty
- Porucznik
Nikt nie zabiera głosu to ja smaczków troszkę zrobię
Pierwsze Święto wyjazdowe więc nie wiem co będzie ale ponieważ ziemia zmarznięta więc wykopki odwołane w tym roku i na poniedziałek zaprosiłam rodzinkę do siebie.....
Przygotuję boczek pieczony (przepis vel Skansena ) ale z chrupiącą skórką -trudno będę piec szorować ! (Czegóż nie robi sie dla rodziny ....)
Będzie też biała kiełbasa gotowana z majerankiem i czosnkiem ,obsmażana na maśle . Jako dodatki ziemniaki lub ryż albo kasza perłowa do tego surówka z białej kiszonej kapusty, czerwona kapusta smażona na maśle lub ogórki kiszone albo korniszonki ( pestycydów nie lubię więc sałaty i świeże ogórki, pomidory odpadają ! ). Deser tradycyjny, sernik królewski czyli podkład czarny z kakao i taka posypka na nim .
Jako zwieńczenie biesiady lody z owocami ( brzoskwinie i winogrona i maliny ) z dodatkiem likieru - niech żałują kierowcy

Pierwsze Święto wyjazdowe więc nie wiem co będzie ale ponieważ ziemia zmarznięta więc wykopki odwołane w tym roku i na poniedziałek zaprosiłam rodzinkę do siebie.....
Przygotuję boczek pieczony (przepis vel Skansena ) ale z chrupiącą skórką -trudno będę piec szorować ! (Czegóż nie robi sie dla rodziny ....)
Będzie też biała kiełbasa gotowana z majerankiem i czosnkiem ,obsmażana na maśle . Jako dodatki ziemniaki lub ryż albo kasza perłowa do tego surówka z białej kiszonej kapusty, czerwona kapusta smażona na maśle lub ogórki kiszone albo korniszonki ( pestycydów nie lubię więc sałaty i świeże ogórki, pomidory odpadają ! ). Deser tradycyjny, sernik królewski czyli podkład czarny z kakao i taka posypka na nim .
Jako zwieńczenie biesiady lody z owocami ( brzoskwinie i winogrona i maliny ) z dodatkiem likieru - niech żałują kierowcy

- Zolnierz1944
- ST-PLUTONOWY
Też czasami lubię coś upichcić
Najczęściej eksperymentuję z jajecznicą, więc podam prosty, ale dobry przepis na ów potrawę 
Składniki(na jedną osobę):
3 jajka kurze (chyba że ktoś woli niegolone
)
1 papryczka chili (musi być świeża!)
szczypta soli, bazylii i oregano(bazylia i oregano podobnie jak papryka- świeże!)
masło (do smażenia)
Jajka wraz z bazylią i oregano wymieszać, tak, aby wszystko ładnie się komponowało. Paprykę delikatnie podsmażyć na wolnym ogniu przez około minutę. Na podsmażoną paprykę wlać wcześniej wymieszane jajka, dodać soli do smaku. Smażyć wedle uznania, ja lubię dobrze ściętą jajecznicę, lecz znam osoby które wolą raczej rzadszą...
Smacznego!

3 jajka kurze (chyba że ktoś woli niegolone

szczypta soli, bazylii i oregano(bazylia i oregano podobnie jak papryka- świeże!)
masło (do smażenia)
Jajka wraz z bazylią i oregano wymieszać, tak, aby wszystko ładnie się komponowało. Paprykę delikatnie podsmażyć na wolnym ogniu przez około minutę. Na podsmażoną paprykę wlać wcześniej wymieszane jajka, dodać soli do smaku. Smażyć wedle uznania, ja lubię dobrze ściętą jajecznicę, lecz znam osoby które wolą raczej rzadszą...
Smacznego!
- człowiekpiachu
- Generał Dywizji
- Województwo: Kujawsko-Pomorskie
Robię bardzo podobną z pewną modyfikacją składników.Bez papryki,bez oregano tylko świeży boczek w kostkę,świeża bazylia i świeży majoran i masło ale ja daję na klarowane.Gwarantuję lepszaZolnierz1944 pisze:Też czasami lubię coś upichcićNajczęściej eksperymentuję z jajecznicą, więc podam prosty, ale dobry przepis na ów potrawę
3 jajka kurze (chyba że ktoś woli niegolone)
masło (do smażenia)
Smacznego!
Każdy ma prawo do własnego zdania.