Będąc na wakacjach zwróciłem uwagę na ludzi którzy chodzili po plaży z „dziwnymi patykami „
W każdym razie po 30 minutowej pogawędce stwierdziłem że musi to być super sprawa w ten sposób spędzać wolny czas i zacząłem szukać informacji dotyczących wykrywaczy metali. Ogólnie im więcej czytam tym jestem głupszy, bo do momentu aż nie będę mógł sam doświadczyć poszukiwań to dalej nie będę wiedział co jest dobre.
Potrzebuje pomocy fachowców
- czy jest tu ktoś z dolnego śląska i miałby ochotę zaprosić mnie chociaż na kilka godzin poszukiwań i wyjaśnił mi działanie tego sprzętu - szukam nauczyciela

- czy znajdę coś godnego w kwocie 2500-3000 tysiące zł co będzie pozwalało mi znaleźć swoj pierwszy skarb bez dokładnego ustawiania tego sprzętu, bo nie wiem co i jak ustawić

* kupić sprzet z trybem pracy statycznym czy dynamicznym ?
* strojenie gruntu - coś ze śledzeniem gruntu, żeby sam wykrywacz się nauczył, bo ja raczej nie będę miał wiedzy jaki to grunt

* w opisach sprzętu widze takie coś: Częstotliwość: 4 kHz, 10 kHz, 15 kHz, 20 kHz, 40 kHz. Pytanie brzmi o co tutaj chodzi. Sam sobie ustawiam częstotliwość czy wykrywacz działa na nich wszystkich i jakie ma znaczenie ta czestostliwosc.
Pytań mam jeszcze milion, ale na początek zacząłbym od tych już zadanych.
PS: czy ten sprzet jest już Ok na początek przygody ? Wykrywacz metali Nokta Makro The Legend WHP LG28