Policja odzyskała ponad 4 tys. zabytkowych przedmiotów, w tym z czasów rzymskich. Zatrzymano 14 osób
-
- St. Chorąży Sztabowy
- Województwo: Wybierz
Policja odzyskała ponad 4 tys. zabytkowych przedmiotów, w tym z czasów rzymskich. Zatrzymano 14 osób
14 osób zatrzymanych i ponad cztery tysiące odzyskanych zabytkowych przedmiotów - to efekt ogólnopolskiej akcji policji przeciwko nielegalnym handlarzom zabytkami. Wśród przejętych historycznych przedmiotów była armata, średniowieczny miecz czy zapinki z czasów rzymskich.
Link:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxNewsMT
Link:
https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci ... =BoxNewsMT
- baży G2
- Zasłużony
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: Krzysztof
- Has thanked: 66 times
- Been thanked: 157 times
Re: Policja odzyskała ponad 4 tys. zabytkowych przedmiotów, w tym z czasów rzymskich. Zatrzymano 14 osób

"Wiele z nich to zabytki z okresu wpływów rzymskich, średniowiecza czy czasów nowożytnych, które mogły być wykopane za pomocą detektorów metali."
Nie wiem jak Wy, ale ja jeszcze nie kopałem wykrywaczem, szpadlem to i owszem.
"Stowarzyszenia poszukiwaczy za pomocą detektorów metali próbują zmienić to prawo na bardziej liberalne."
To znaczy co ? Leją tych jaśnie nam panujących tymi detektorami po głupich łbach ?
No coments.
- Rating: 27.78%
...Ale nie depczcie przeszłości ołtarzy,
Choć macie sami doskonalsze wznieść;
Na nich się jeszcze święty ogień żarzy,
I miłość ludzka stoi tam na straży,
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
Choć macie sami doskonalsze wznieść;
Na nich się jeszcze święty ogień żarzy,
I miłość ludzka stoi tam na straży,
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
-
- St. Szeregowy
- Województwo: Małopolskie
Re: Policja odzyskała ponad 4 tys. zabytkowych przedmiotów, w tym z czasów rzymskich. Zatrzymano 14 osób
A nie sądzicie że to jest odpowiedź (kontratak) na m.in. ostatni film PZE ?
Godzinę temu słyszałem tę informację na RMF-ie . Skutek ? Ludziom nie zorientowanym w temacie utrwala się obraz przestępcy
z wykrywaczem w ręku . Czuję się coraz bardziej osaczony

Godzinę temu słyszałem tę informację na RMF-ie . Skutek ? Ludziom nie zorientowanym w temacie utrwala się obraz przestępcy
z wykrywaczem w ręku . Czuję się coraz bardziej osaczony

-
- ST-SIERZANT
- Województwo: Świętokrzyskie
Może autor tego (pożal się Boże) artykułu jest tak zdolny, że udała mu się ta sztuka

No tu nie ukrywam, że chętnie bym się przyłączył do tej łomotaniny.
Wykrywacza szkoda, jest wiele więcej wart niż durny łeb betona, ale akumulatorem żelowym chętnie bym przywalił

Nie. To zdecydowanie za szybko. Za mało czasu na "rozpracowanie" i namierzenie 14 osób.
Nasza policja tak szybko nie działa

To fakt, być może temu właśnie służą te "artykuły".
Może właśnie o to chodzi, żeby jak więcej ludzi przekonać o tym, że każdy z wykrywką to złodziej i przestępca.
W jakim kraju my żyjemy?

Piszę po Polsku, nie ma więc wątpliwości, czy chodzi mi o "laske" czy "łaskę" 

-
- Pułkownik
Gdzie ta armata?a 4,5 tysia zabytków?łusek z pepeszki tyle naliczyli
Gwizdki widzę typowo rzymskie
Szkoda że pereli jeszcze nie pokazali , ,czy polmosów 

- Shadows
- CHORAZY
- Imię: Krzysztof
Tak wygląda szeroko zakrojona nagonka i propaganda przeciwko nam. Używa się ogólników jak np "wykrywacz metali" aby ciemnotę przekonać, że każdy z nas to bandyta, później taki jeden czy drugi z wypranym łbem idzie przez las, widzi Shadowsa z patykiem i dzwoni na Policję, bo "przestępca" czegoś tam szuka. O to im chodzi, aby wyrobić wśród ciemniaków takie przekonanie. Mamy takie czasy, że propaganda medialna razi bardziej niż pocisk z AK47...
...dead eyes, see no future...
- rura
- Podpułkownik
Jeden bezmózg pisze i gada pierdoły, drugi ,,czyta i słucha" ... a jak mnie juź któryś zczepi to mówi źe jestem ZŁOTNIK i latam po ogródkach z ODKRYWACZEM i NIM KOPIE po nocach
" Wolę ponieść śmierć próbując wstać, niż żyć na kolanach..."
-
- Kapitan
Pamiętacie te kopię nieśmiertelnika obozowego Teraz Wróciła
- Waclaw
- Moderator
- Imię: Wacław
Jeszcze jej nie oddali właścicielowi ? Dalej wierzą że to oryginał.