Pozwolenie...
-
- CHORAZY
- Województwo: Lubelskie
Re: Pozwolenie...
Pewnie, że prościej, ale tak się nie da. Natomiast jeśli chodzi o wnioski i ten z załącznika to w moim przypadku wystarczyło napisać co chce robić i na których działkach i że syfu po sobie nie zostawię i się w młodniki nie będę wpieprzac, nie robiłem z tego tabelek punktów i podpunktów. Nadleśnictwo z którym miałem do czynienia oprócz działek wskazanych udzieliło zgodny na pozostałe obszary samo z siebie wyłączając rezerwaty przyrody. Natomiast z wkz batalia trwa dalej...
- morgan
- SIERZANT
- Województwo: Podkarpackie
Z tego co mi powiedzieli w WKZ procedury mogą trwać do miesiąca czau, ale najczęściej odpowiedź jest w ciągu tygodnia. Wyjdzie w praniu...
-
- CHORAZY
No to ja się bujam od końca lutego. Na odpowiedź mają miesiąc więc wysłali mi po 3,5 tygodnia że coś tam, następnego dnia wysłałem odpowiedź i kolejna 2tygodnie oczekiwania i znów dostałem że coś tam, następnego dnia wysłałem odpowiedź i kolejne 3tygodnie teraz dzwoniłem w tamtym tygodniu 2rni nie było osoby decyzyjnej a 3dnia powiedziała mi żebym mailem jeszcze wszystkie dokumenty kolejny raz wysłał i dalej cisza...
- Agrawa
- Podpułkownik
- Województwo: Wybierz
-
- CHORAZY
No i dobra 03.06 - przyszło pozwolenie do końca 2019 roku, bujałem się z tym od lutego nie pamiętam już, ale chyba drugiej połowy. Natomiast w moim wniosku podałem jaki okres czasu chcę przeznaczyć na poszukiwania, natomiast w pozwoleniu (które tak jak pisałem jest do końca 2019 roku) chcą ode mnie żebym podał okres poszukiwań (już podałem przecież!), poza tym zgłosiłem 3 osoby ja jako kierownik działań, wyrazili zgodę i napisali,że jestem kierownikiem grupy w której jestem ja i ja jeszcze raz bez żadnych innych osób...
Dają mi 3 miesiące po zakończeniu poszukiwań na przywiezienie wszystkiego konserwatorowi mimo tego, że wysłałem im pismo z muzeum, że tam będę deponował graty... no ale pozwolenie jest, a reszta to partyzantka...
Dają mi 3 miesiące po zakończeniu poszukiwań na przywiezienie wszystkiego konserwatorowi mimo tego, że wysłałem im pismo z muzeum, że tam będę deponował graty... no ale pozwolenie jest, a reszta to partyzantka...
- morgan
- SIERZANT
- morgan
- SIERZANT
- Has thanked: 27 times
- Been thanked: 8 times
No i stało się... mam pozwolenie
na razie do końca roku, ale że w międzyczasie wyszło parę ciekawych tematów, to w przyszłym roku też będę się starał
przeszło bez żadnych problemów ze strony wkz.
Tak więc Imperator... Kobylarnia czeka

przeszło bez żadnych problemów ze strony wkz.
Tak więc Imperator... Kobylarnia czeka

- Rating: 5.56%
- baży G2
- Zasłużony
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: Krzysztof
No to miałeś fart
http://pze.org.pl/Polski_Zwiazek_Ekspol ... serwatorow
Teraz tylko się modlić, żeby nie cofnęli tych wydanych "pozwoleń", bo 8 dych psu w doope
Teraz tylko się modlić, żeby nie cofnęli tych wydanych "pozwoleń", bo 8 dych psu w doope

...Ale nie depczcie przeszłości ołtarzy,
Choć macie sami doskonalsze wznieść;
Na nich się jeszcze święty ogień żarzy,
I miłość ludzka stoi tam na straży,
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
Choć macie sami doskonalsze wznieść;
Na nich się jeszcze święty ogień żarzy,
I miłość ludzka stoi tam na straży,
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
- Agrawa
- Podpułkownik
-
- Kapitan
Zablokowane zostało wydawanie pozwoleń Administracyjnie na gębę jasne i dla ślepego widoczna jest intencja MDIKN żadnej współpracy z detektorystami nie będzie A jeżeli już to tylko po przez stowarzyszenia i to te wybrane z archelogami
- Jaskółka
- Moderator
- Województwo: Pomorskie
-
- KAPRAL
Jak również, nie zaszkodzi się pomodlić, żeby nie zaczęli sprawdzać (u petenta) za co te 80 dych wzięli.baży G2 pisze: ↑11 cze 2019, o 22:09No to miałeś fart
Teraz tylko się modlić, żeby nie cofnęli tych wydanych "pozwoleń", bo 8 dych psu w doope![]()
- yukon
- Administrator
- Kontakt:
Gorzej jak zaczna szukac teraz w domach i garazach u tych co o takie pozwolenia wystapili,mysle ze wstrzymali wydawanie pozwolen bo maja juz tyle mieszkan do przeszukania ze policja ma robote do 2030roku

„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
- Jaskółka
- Moderator
- Województwo: Pomorskie
- Wredny Borsuk
- Porucznik
A już miałem złożyć jakiś wniosek o pozwolenie, zaraz po powrocie z Meksyku...
Żaden z obiektów prezentowanych na zdjęciach nie został przeze mnie zlokalizowany ani wydobyty z wykorzystaniem wykrywacza metali bądź innego urządzenia lub narzędzia. Przedstawione sceny i ich opisy są jedynie zaimprowizowanymi rekonstrukcjami.