Dzierżawa lasu dla poszukiwań.
-
- CHORAZY
- Województwo: Lubelskie
Re: Dzierżawa lasu dla poszukiwań.
Dobra dostałem dzisiaj zgodę pisemną jednego z muzeów, także dołączam to do dokumentów dla konserwatora i wysyłam cały pakiet z niecierpliwym oczekiwaniem na (pozytywną) odpowiedź. Trzymać kciuki!
- witmos
- Kapitan
- Województwo: Dolnośląskie
- Imię: Witold
Ja taką promesę na przyjęcie przedmiotów zabytkowych otrzymałem od muzeum regionalnego bez problemu, zresztą już kolejny raz z rzędu. Dokument jest już u konserwatora. Dziwię się potraktowaniu sprawy przez tamte "muzea". Przecież mają na etacie zwykle archeologa, który może określić wcześniej wartość historyczną znalezisk i zdecydować o ich ewentualnym przejęciu przez muzeum. W moim przypadku tak było kilka razy. W sprawie Marguza2 w ten sposób postępowania "muzeum" wyraża brak jakiegokolwiek zainteresowania, tracąc możliwość pozyskania wartościowych znalezisk.
-
- CHORAZY
Zgadzam się z Tobą zupełnie, niestety tak to czasami bywa, ale na szczęście tak jak pisałem, mam już zgodę innego Muzeum i teraz czekam na odpowiedź Konserwatora. Powodzenia w poszukiwaniu Witmos, nie udzielam się, ale śledzę Twój wątek.
- witmos
- Kapitan
- Województwo: Dolnośląskie
- Imię: Witold
Dzięki Marguz2, Tobie również życzę wielkich znalezisk nie koniecznie dla muzeum.
-
- CHORAZY
No i do końca tygodnia mija termin 30 dni które czekam na odpowiedź ze strony WUOZu, mam jeszcze nadzieję, że coś przyjdzie, ale jeśli nie to co dalej? Wyczytałem na bipie, że w sprawach szczególnie skomplikowanych urzędnicy mają 60 dni na odpowiedź tylko jakimi kategoriami określana jest sprawa szczególnie skomplikowana, czy nie powinienem dostać jakiejś wieści, że jeszcze na odpowiedź muszę poczekać?
- Jaskółka
- Moderator
- Województwo: Pomorskie
W zeszłym rok czekałam na odpowiedź 2 miesiące, a nawet parę dni dłużej. Nie naciskałam, nie dzwoniłam tylko cierpliwie czekałam i doczekałam się informacji o uzupełnienie wniosku.... a następnie, już w przeciągu 2 tygodni zgody 

nil admirari
- baży G2
- Zasłużony
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: Krzysztof
Marylko, czyli 2,5 miesiąca miałaś bezrobotne ? 

...Ale nie depczcie przeszłości ołtarzy,
Choć macie sami doskonalsze wznieść;
Na nich się jeszcze święty ogień żarzy,
I miłość ludzka stoi tam na straży,
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
-
- CHORAZY
Heh no ja właśnie wykrakałem, dostałem pismo, że pozwolenie nadleśnictwa to za mało i nie spełnia wszystkich wymogów, podejrzewam, że wszedłem cienkopisem na jakiś lasek prywatny obok przez przypadek zaznaczając obszar poszukiwań, ale nie podali już o którą działkę chodzi konkretnie i jakiej zgody brakuje :/ mam czas na odpowiedź w terminie 7 dni, a jak nie odpowiem w tym terminie to przepada. k..wa go ma.
- baży G2
- Zasłużony
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: Krzysztof
No, bo to jest teraz nowe hobby. Odrzuć poszukiwania i zajmij się składaniem wniosków. 

...Ale nie depczcie przeszłości ołtarzy,
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
- Jaskółka
- Moderator
Miałam podobnie: 7 dni, w tym święta wielkanocneMarguz2 pisze: ↑9 kwie 2019, o 11:22Heh no ja właśnie wykrakałem, dostałem pismo, że pozwolenie nadleśnictwa to za mało i nie spełnia wszystkich wymogów, podejrzewam, że wszedłem cienkopisem na jakiś lasek prywatny obok przez przypadek zaznaczając obszar poszukiwań, ale nie podali już o którą działkę chodzi konkretnie i jakiej zgody brakuje :/ mam czas na odpowiedź w terminie 7 dni, a jak nie odpowiem w tym terminie to przepada. k..wa go ma.

nil admirari
- Jaskółka
- Moderator
Krzysiu ... nawet dłużej, bo zgoda na odległy od miejsca zamieszkania teren.
nil admirari
-
- CHORAZY
Masa roboty, ale chociaż wiedziałaś o co chodzi, u mnie w zasadzie napisali, że coś brakuje, ale już co to nie, jakiejś zgody, ale jakiej...Jaskółka pisze: ↑9 kwie 2019, o 15:34Miałam podobnie: 7 dni, w tym święta wielkanocneMarguz2 pisze: ↑9 kwie 2019, o 11:22Heh no ja właśnie wykrakałem, dostałem pismo, że pozwolenie nadleśnictwa to za mało i nie spełnia wszystkich wymogów, podejrzewam, że wszedłem cienkopisem na jakiś lasek prywatny obok przez przypadek zaznaczając obszar poszukiwań, ale nie podali już o którą działkę chodzi konkretnie i jakiej zgody brakuje :/ mam czas na odpowiedź w terminie 7 dni, a jak nie odpowiem w tym terminie to przepada. k..wa go ma.Kazali mi uzupełnić o dokładne współrzędne geograficzne, opisać jak będę zaznaczała na mapie przeszukany teren i jak podejmowała zabytki. Bagatela, przy 75 oddziałach leśnych wzdłuż dróg tych współrzędnych wyszło ponad 500
![]()
no nic, dzisiaj zadzwonię do nich i wyślę poleconym sprostowanie ogólne, że chodzi mi wyłącznie o tereny nadleśnictwa więc nie wiem o jakie inne pozwolenia pytają, a nie sprecyzowali,swoją drogą dzwoniłem wczoraj do nadleśnictwa, oczywiście chcieli by pomóc, ale osoba która zajmuje się moim pozwoleniem i zarządzaniem gruntu akurat ma wolne...na tydzień. Nie powiem co mnie strzela...

- Jaskółka
- Moderator
Dzwoń do WKZ i spytaj o co im chodzi? bo czas leci nieubłagalnie 

nil admirari
-
- St. Szeregowy
- Województwo: Śląskie
Chłopaki mają racje dzwoń tam też ludzie pracują ludzie (?).. Zdaj nam relacje czy zostałeś potraktowany poważnie czy raczej chcieli się pozbyć problemu ....
-
- CHORAZY
Narazie napisałem sprostowanie,że chodzi mi wyłącznie o działki w jurysdykcji nadleśnictwa xxx i żadne inne. Na terenie tegoż jest co prawda rezerwat na który trzeba oddzielne zezwolenie rdlp, ale we wcześniejszym liście bardzo mocno podkreślone było, że zobowiązuję się nie wchodzić na teren rezerwatu. Wg mnie gdyby nie było to złośliwe to by mi napisali o co konkretnie chodzi, a nie tylko że coś brakuje. Dam znać jak się odezwą