Poszukiwacze skarbów traktowani jak przestępcy.

O wszystkim i o niczym, na serio i dla zabawy
Awatar użytkownika
korner
ST-PLUTONOWY
ST-PLUTONOWY
Województwo: Lubelskie

Re: Poszukiwacze skarbów traktowani jak przestępcy.

Post autor: korner »

Na Wikipedii różne bzdury można znaleźć, komuś coś się wydaje i pisze, a że pisać może każdy więc jest tam to co jest.

A z tymi skupami, dziadkami itp. to też raczej nie wypali skoro interes owe organizacje przestępcze znajdują nawet w monetach prl i słoikach zabierając je. No może gdyby to była szczegółowa dokumentacja z fotografiami i poświadczeniem notariusza to być może coś to dało, ale podejrzewam że własnoręcznie sporządzone pismo ma wartość już wspomnianego papieru dupnego.
:pokręcony:
Awatar użytkownika
slawek153
Generał Dywizji
Generał Dywizji
Województwo: Mazowieckie
Imię: Sławek

Post autor: slawek153 »

Ogólnie to trzeba w kontaktach z organami ucisku społecznego umieć się też zachowywać. Na pewno bycie wrednym i opryskliwym nie pomoże. A papiery jakieś zawsze są usprawiedliwieniem, wartym więcej niż papier toaletowy.
Awatar użytkownika
baży G2
Zasłużony
Zasłużony
Imię: Krzysztof
Has thanked: 66 times
Been thanked: 157 times

Post autor: baży G2 »

Ten temat zaczyna coraz bardziej przypominać "Najlepsze kawaly(tylko kozaki)". A "złote myśli" Kolegi sławka to muszę sobie gdzieś zapisywać :gitarzysta:
These users thanked the author baży G2 for the post (total 2):
Agrawaexplokera
Rating: 11.11%
...Ale nie depczcie przeszłości ołtarzy,
Choć macie sami doskonalsze wznieść;
Na nich się jeszcze święty ogień żarzy,
I miłość ludzka stoi tam na straży,
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
Awatar użytkownika
slawek153
Generał Dywizji
Generał Dywizji

baży G2 pisze:Ten temat zaczyna coraz bardziej przypominać "Najlepsze kawaly(tylko kozaki)". A "złote myśli" Kolegi sławka to muszę sobie gdzieś zapisywać :gitarzysta:
Ale życie to nie bajka lub dowcip,a najprostsze, wymówki mogą być niezwykle cenne w starciu np. z Policją.
marcin121
Kapitan
Kapitan
Województwo: Wybierz

Post autor: marcin121 »

Agrawa pisze:
marcin121 pisze:
slawek153 pisze::polska: Jak ludzie się nauczą to dziadki będą mieli wielkie wyrazy szacunku w okolicy. :polska:
Pisałem o tym to jedyne rozwiązanie
Ale jeszcze pasuje do tego kwit ze złomu na 12 kg mosiądzu łuski mosiądz drobny pierscienie zapalników mosiądz gruby
55 kg złomu żeliwa stali szklanki itp
Który skup złomu wypisze Ci kwit, że kupiłeś wyżej wymieniony "złom"?
Na skupie sprzedajesz "kolor" na dowód i wtedy dostajesz papierek kopię, a w drugą stronę to nie działa.
Sam wiele razy na złomie kupowałem i nie ma z tym problemu
miałem nawet paragony jak chciałem to mi dawali
na na rower że kupiłem
Awatar użytkownika
slawek153
Generał Dywizji
Generał Dywizji

baży G2 pisze:Ten temat zaczyna coraz bardziej przypominać "Najlepsze kawaly(tylko kozaki)". A "złote myśli" Kolegi sławka to muszę sobie gdzieś zapisywać :gitarzysta:
Kolego Baży to nie temat zaczyna coraz bardziej przypominać "Najlepsze kawaly(tylko kozaki)" A Polskie Prawo, a to jest najlepszą komedią. I to rodzi takie tematy.
Awatar użytkownika
Agrawa
Podpułkownik
Podpułkownik

Post autor: Agrawa »

marcin121 pisze:
Agrawa pisze:
marcin121 pisze: Pisałem o tym to jedyne rozwiązanie
Ale jeszcze pasuje do tego kwit ze złomu na 12 kg mosiądzu łuski mosiądz drobny pierscienie zapalników mosiądz gruby
55 kg złomu żeliwa stali szklanki itp
Który skup złomu wypisze Ci kwit, że kupiłeś wyżej wymieniony "złom"?
Na skupie sprzedajesz "kolor" na dowód i wtedy dostajesz papierek kopię, a w drugą stronę to nie działa.
Sam wiele razy na złomie kupowałem i nie ma z tym problemu
miałem nawet paragony jak chciałem to mi dawali
na na rower że kupiłem
W takim razie powodzenia życzę w transakcjach :hmm:
http://www.trawniki.hg.pl/
Awatar użytkownika
korner
ST-PLUTONOWY
ST-PLUTONOWY
Województwo: Lubelskie

Post autor: korner »

slawek153 pisze:
Ale życie to nie bajka lub dowcip,a najprostsze, wymówki mogą być niezwykle cenne w starciu np. z Policją.
Tak... Pałą w łeb a później kajdanki i na komendę. Młody chyba jeszcze jesteś skoro masz tak naiwne myślenie. Prawda jest taka że oni zrobią co zechcą i nie masz nic do gadania, zwłaszcza jeśli odgórnie jesteś wskazany jako ten zły.
:pokręcony:
Awatar użytkownika
slawek153
Generał Dywizji
Generał Dywizji

Ja nie jestem malkomentem, nie straszmy się nie jest tak źle.
grzesiek75
SIERZANT
SIERZANT

Post autor: grzesiek75 »

...zawsze możesz sprawdzić w praktyce jak działają te teoretyczne metody. Będziesz wówczas miał szansę podzielić się doświadczeniami....
Awatar użytkownika
slawek153
Generał Dywizji
Generał Dywizji

korner pisze:
slawek153 pisze:
Tak... Pałą w łeb a później kajdanki i na komendę. Młody chyba jeszcze jesteś skoro masz tak naiwne myślenie. Prawda jest taka że oni zrobią co zechcą i nie masz nic do gadania, zwłaszcza jeśli odgórnie jesteś wskazany jako ten zły.
Jak będziesz rozmawiał z policjantami z szacunkiem do nich i ich pracy, a także obowiązków Pałą nie dostaniesz nie licz na to.
W trakcie rozmowy trzeba być miły sympatyczny ładnie się przywitać z góry przeprosić za całe zajście i absurdalne przed czasem w żadnym wypadku nie zabraniać przeszukania swojego domu jak byście coś mieli do ukrycia.
Awatar użytkownika
slawek153
Generał Dywizji
Generał Dywizji

grzesiek75 pisze:...zawsze możesz sprawdzić w praktyce jak działają te teoretyczne metody. Będziesz wówczas miał szansę podzielić się doświadczeniami....
Rozmawiałem ostatnio okazyjnie dla zabawy z policjantem z śledczej i pokazywałem swój sprzęt, nie miał nic przeciwko np. panie to nie legalne itp. A nawet mówił gdzie szukać. Byłem w WKZ też luz i żadnych oskarżeń, wyraźnie dałem do zrozumienia że chodzę z wykrywaczem i zbieram guziki i monety PRL Zero pretensji. U mnie nic nie ma żadnych osad, grodzisk, zamków, i pól bitew itp. Więc luz ale nie było by tak kolorowo jak byś koło nich chodził z wykrywaczem, wtedy potrzebujesz pozwolenia WKZ i bez zgody jest to karalne.
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek
Imię: A.

Post autor: explokera »

slawek153 pisze:Nic nie znajdą bez obaw, słyszałem jak to robią zawodowcy: Podpisują z jakimiś dziadkiem taką sobie Umowę kupna-sprzedaży na zakup od dziadka pamiątek należącej do jego rodziny przekazywanej z pokolenia na pokolenie, dziadek musi to obowiązkowo oświadczyć w umowie. A te pamiątki to dokładnie medale, odznaczenia, monety guziki itp. pierdoły. Na kwotę np. od 5000 zł. wzwyż. Nic mi nie udowodnią, mam swojego dobrego adwokata, nie są wstanie mi nic zrobić. A to co znalazłem na Wikipedii jest luką prawną do legalnych poszukiwań bez pozwolenia.

Pokaż mi takiego "dziadka" ktory podpisze Ci papier ze sprzedal Ci jakies rzeczy po 5000 sztuka a bylo ich choby tylko 10.
Ciekawe kto zapłaci podatek do urzędu skarbowego za tą transakcję ? :)

A tak z innej beczki.
Gdzie byłeś w WKZ i u kogo ?
Jeśli w mazowieckim to podaj nazwisko lub chociaż inicjały kto tam jest taki luźny miły i wyrozumiały .
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
Awatar użytkownika
slawek153
Generał Dywizji
Generał Dywizji

A skąd dziadek ma znać prawo podatkowe,kto w WKZ bez przesady palcem pokazywać nie będę.
grzesiek75
SIERZANT
SIERZANT

Post autor: grzesiek75 »

To co dziadka chcesz na minę wsadzić? Nie dość że renta mała to chcesz mu skarbówkę na pobory nasłać..
Zablokowany

Wróć do „Na każdy temat”