Poszukiwacze skarbów traktowani jak przestępcy.
- Festung
- SPEC
- Województwo: Wybierz
Re: Poszukiwacze skarbów traktowani jak przestępcy.
Sławku licz się z tym że jak nie znajdą nic zabytkowego to sprawdzą czy masz legalny system w laptopie/komputerze ....tak że błędne koło się zamyka.
Gdybym był cukierkiem jaki miałbym smak?
Byłbym twardym cukierkiem, innych opcji brak!
Dlaczego twardym skąd wybór taki?
One się wszystkim dają we znaki.
Stara szakala bajka.....
Byłbym twardym cukierkiem, innych opcji brak!
Dlaczego twardym skąd wybór taki?
One się wszystkim dają we znaki.
Stara szakala bajka.....
- Catadero
- Forumowy reporter
Tak dzisiaj po przejściu Pandory wygląda zbiór gromadzony przez 12 latCatadero pisze:Żartujcie sobie, żartujcie.
W okolicach Braniewa właśnie poniósł straty współzałożyciel nowo powstałego stowarzyszenia historyczno poszukiwawczego "Batory". Policja przybyła do domu delikwenta nakierowana najprawdopodobniej donosem. Nie mający pojęcia w kwestii zabytków funkcjonariusze chcieli początkowo zabrać wszystko, co w oko wpadło. Kiedy zwrócono im uwagę, że nie dadzą rady zabrać pługów, bron, starej sieczkarni i wielu innych starych maszyn i narzędzi rolniczych (sic!) postanowili zgromadzone w jednym pokoju rzeczy zaplombować-bez maszyn rolniczych oczywiście. Nie postawiono podejrzanemu (nie wiadomo więc o co?) żadnych zarzutów, jednak wykrywacz został zabrany do depozytu. Na czwartek umówili konserwatora zabytków by zobaczył, czy w zaplombowanym pokoju są jakieś zabytki![]()
Człowiek 12 lat zbierał. Teraz...jego los wisi na włosku.
C.
C.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Wędrus
- Administrator
ooo ja pied..le 

"Prawdziwy Polak nie kradnie, tylko zdobywa w walce, konfiskuje albo rekwiruje"
- yukon
- Administrator
- Kontakt:
O w morde przeklenstwa sie cisna na usta
Policja sama pisze ze przeprowadza akcje Pandora a niektorzy dalej mowia ze to deszcz pada...
Dobrze ze mu calego domu nie zaplombowali
Widac nawet stowarzyszenia nie sa bezpieczne,kto nastepny?izby pamieci?prywatne muzea?
Bedzie w koncu tak,ze ja jeden ekportujac moje fanty do PL i zglaszac je celnikom bede mial legalna kolekcje
Reszta do pierdla!

Policja sama pisze ze przeprowadza akcje Pandora a niektorzy dalej mowia ze to deszcz pada...
Dobrze ze mu calego domu nie zaplombowali

Widac nawet stowarzyszenia nie sa bezpieczne,kto nastepny?izby pamieci?prywatne muzea?
Bedzie w koncu tak,ze ja jeden ekportujac moje fanty do PL i zglaszac je celnikom bede mial legalna kolekcje

Reszta do pierdla!

„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
- explokera
- Marszałek
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: A.
Yukon nie kracz bo wykraczesz .
Z drugiej strony Twoje muzeum będzie największym muzeum prywatnym w kraju bo będzie jedyne
Z drugiej strony Twoje muzeum będzie największym muzeum prywatnym w kraju bo będzie jedyne

...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
- slawek153
- Generał Dywizji
- Imię: Sławek
Nic nie znajdą bez obaw, słyszałem jak to robią zawodowcy: Podpisują z jakimiś dziadkiem taką sobie Umowę kupna-sprzedaży na zakup od dziadka pamiątek należącej do jego rodziny przekazywanej z pokolenia na pokolenie, dziadek musi to obowiązkowo oświadczyć w umowie. A te pamiątki to dokładnie medale, odznaczenia, monety guziki itp. pierdoły. Na kwotę np. od 5000 zł. wzwyż. Nic mi nie udowodnią, mam swojego dobrego adwokata, nie są wstanie mi nic zrobić. A to co znalazłem na Wikipedii jest luką prawną do legalnych poszukiwań bez pozwolenia.
Ostatnio zmieniony 8 gru 2017, o 09:44 przez slawek153, łącznie zmieniany 1 raz.
- slawek153
- Generał Dywizji
Mam legalny system w laptopieFestung pisze:Sławku licz się z tym że jak nie znajdą nic zabytkowego to sprawdzą czy masz legalny system w laptopie/komputerze ....tak że błędne koło się zamyka.
- krzysiekk
- ST-KAPRAL
- Województwo: Łódzkie
- Imię: Krzysiek
- Has thanked: 1 time
To taki dziadek bedzie uchodził teraz za "skarb" w rodzinieslawek153 pisze:Nic nie znajdą bez obaw, słyszałem jak to robią zawodowcy: Podpisują z jakimiś dziadkiem taką sobie Umowę kupna-sprzedaży na zakup od dziadka pamiątek należącej do jego rodziny przekazywanej z pokolenia na pokolenie, dziadek musi to obowiązkowo oświadczyć w umowie. A te pamiątki to dokładnie medale, odznaczenia, monety guziki itp. pierdoły.

- Rating: 5.56%
XP Deus -HF 9", 11" x35,13",XP MI-6............a natura i tak wilcza
- slawek153
- Generał Dywizji

-
- Kapitan
Pisałem o tym to jedyne rozwiązanieslawek153 pisze:Jak ludzie się nauczą to dziadki będą mieli wielkie wyrazy szacunku w okolicy.
Ale jeszcze pasuje do tego kwit ze złomu na 12 kg mosiądzu łuski mosiądz drobny pierscienie zapalników mosiądz gruby
55 kg złomu żeliwa stali szklanki itp
- slawek153
- Generał Dywizji

- Wredny Borsuk
- Porucznik
- Has thanked: 122 times
- Been thanked: 71 times
Od kiedy Wikipedia stanowi jakąkolwiek podstawę prawną, aby się na nią powoływać?
Chyba, że się chce zrobić z siebie idiotę.
Chyba, że się chce zrobić z siebie idiotę.
- These users thanked the author Wredny Borsuk for the post:
- Yarek vel KIM
- Rating: 5.56%
Żaden z obiektów prezentowanych na zdjęciach nie został przeze mnie zlokalizowany ani wydobyty z wykorzystaniem wykrywacza metali bądź innego urządzenia lub narzędzia. Przedstawione sceny i ich opisy są jedynie zaimprowizowanymi rekonstrukcjami.
- Agrawa
- Podpułkownik
Który skup złomu wypisze Ci kwit, że kupiłeś wyżej wymieniony "złom"?marcin121 pisze:Pisałem o tym to jedyne rozwiązanieslawek153 pisze:Jak ludzie się nauczą to dziadki będą mieli wielkie wyrazy szacunku w okolicy.
Ale jeszcze pasuje do tego kwit ze złomu na 12 kg mosiądzu łuski mosiądz drobny pierscienie zapalników mosiądz gruby
55 kg złomu żeliwa stali szklanki itp
Na skupie sprzedajesz "kolor" na dowód i wtedy dostajesz papierek kopię, a w drugą stronę to nie działa.
http://www.trawniki.hg.pl/
- slawek153
- Generał Dywizji
Nie sądzę że Wikipedia jest podstawą prawną, ale można się na nią powołać. Idziesz ze zrzutem ekranu z Wikipedii do prawnika,stepelek radcy prawnego na to i masz podstawę prawną.Zawsze z wykrywaczem Masz przy sobie.
- Wredny Borsuk
- Porucznik
Taaa...slawek153 pisze:Nie sądzę że Wikipedia jest podstawą prawną, ale można się na nią powołać. Idziesz ze zrzutem ekranu z Wikipedii do prawnika,stepelek radcy prawnego na to i masz podstawę prawną.Zawsze z wykrywaczem Masz przy sobie.
Obawiam się, że papier toaletowy może być bardziej przydatny w takiej sytuacji. Podobno na komendzie czasami brakuje...
Ale każdy ma prawo do swoich koncepcji, także szacunek za pomysłowość.
Żaden z obiektów prezentowanych na zdjęciach nie został przeze mnie zlokalizowany ani wydobyty z wykorzystaniem wykrywacza metali bądź innego urządzenia lub narzędzia. Przedstawione sceny i ich opisy są jedynie zaimprowizowanymi rekonstrukcjami.