Proxima dostała głupawki
- mariusz_w4
- Major
- Województwo: Wybierz
Proxima dostała głupawki
Miałem wczoraj taki dziwny przypadek ,miejscówka w której byłem już kilka razy ,nie ma tam nic szczególnego jeśli chodzi o zakłócenia z powietrza . A Proxima oszalała ,każdy ruch na statyku i dynamiku pokazywał sygnały 0d -10 do + 54 . Strojenie ,zmiana ustawień ,wył/zał zasilania nic nie pomogły.Musiałem zejść z tego miejsca i po około 5 minutach wszystko się uspokoiło.Wróciłem na miejsce gdzie się zaczęło i sytuacja się nie powtórzyła. Czy to objaw jakiegoś uszkodzenia czy jakaś niezidentyfikowania anomalia?
Ktoś miał taki problem ?
Ktoś miał taki problem ?
I przyszło nam spoczywać na tym wzgórzu bracie,wśród buków i jodeł czekając chwili gdy powstaniemy na ostatni szturm,szturm do bram Piotrowych .... M.W
- explokera
- Marszałek
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: A.
Re: Proxima dostała głupawki
Żadne czary
Może po prostu baterie w koszyczku Ci nie łączyły.
Czasami tak w Rutusach bywa ,że koszyczek niezbyt dobrze łączy i występują wzbudzenia.
Raz nim pukniesz o ziemię i wszystko działa dalej OK

Może po prostu baterie w koszyczku Ci nie łączyły.
Czasami tak w Rutusach bywa ,że koszyczek niezbyt dobrze łączy i występują wzbudzenia.
Raz nim pukniesz o ziemię i wszystko działa dalej OK

...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
- mariusz_w4
- Major
Jeśli się to powtórzy to sprawdzę ,generalnie używam aku ,one dość ciasno pasują się w koszyk ale kto wie może i masz rację.Na początku myślałem że to problem z kablem na wejściu do dławika cewki ale każdy ruch powodował takie objawy.
I przyszło nam spoczywać na tym wzgórzu bracie,wśród buków i jodeł czekając chwili gdy powstaniemy na ostatni szturm,szturm do bram Piotrowych .... M.W
- explokera
- Marszałek
- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 242 times
Szczególnie na akumulatorach tak się dzieje bo nie mogą się poruszać swobodnie w koszyczku ze względu na większą średnicę
- These users thanked the author explokera for the post:
- mariusz_w4
- Rating: 5.56%
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
- mariusz_w4
- Major
Czyli jeśli to ten element zawiódł to nie ma problemu,do ogarnięcia 

- podkopek
- ST-PLUTONOWY
Witam - mam podobny problem jak mariusz w4 tylko z Argo , niby sygnały pokazuje dobrze ale cały czas się wzbudza , piszczy aż uszy bolą a kreski skaczą po wyświetlaczu jak szalone .Początkowo myślałem że mi zamókł ale po kilku dniach suszenia bez zmian.Ma ktoś może jakiś pomysł co to może być? 

Ja go bukłaczkiem,a on Wilcze Doły ,on Wilcze Doły a ja go bukłaczkiem
- explokera
- Marszałek
Ogniwa w koszyczku się nie grzeją ?
Pierwszy powód wzbudzeń w rutusach to zasilanie.
Polecam wrzucić świeże baterie na próbę.
Suszyłeś cewkę odkręcając dławik ?
Połączenie wtyk cewki gniazdo jest OK?
Pierwszy powód wzbudzeń w rutusach to zasilanie.
Polecam wrzucić świeże baterie na próbę.
Suszyłeś cewkę odkręcając dławik ?
Połączenie wtyk cewki gniazdo jest OK?
- podkopek
- ST-PLUTONOWY
Cewka jest OK podłączałem ją do innego Argo i było bez problemu a z moją elektroniką przy cewce kolegi problem występował dalej,myślałem że z wilgoci tak się wzbudza bo trzymałem wykrywacz kilka dni w samochodzie ale po suszeniu w domu nic nie pomogło.
- podkopek
- ST-PLUTONOWY
Spróbuję jeszcze z bateriami ,na co dzień mam akumulatorki z którymi też nie miałem problemu.
- explokera
- Marszałek
Najwidoczniej właśnie z nimi jest problem
Po kilku minutach używania wykrywacza wyjmij koszyczek i sprawdź czy któryś się nie grzeje.
Po kilku minutach używania wykrywacza wyjmij koszyczek i sprawdź czy któryś się nie grzeje.
- korner
- ST-PLUTONOWY
- Województwo: Lubelskie
Jeśli to nie zasilanie i nie cewka, co już wiesz na pewno to zostaje tylko przygotowanie paczki i wysyłka do.serwisu. Dwa razy ten temat dawno temu przerabialem jak jeszcze miałem proxe. Uszkodzenie jakiejś tasiemki czy czegoś takiego..

-
- ST-PLUTONOWY
- Województwo: Podkarpackie
- Kontakt:
Kiedyś tam w Beskidzie Niskim podczas poszukiwania zagubionego przez rolnika gwoździa
Chłopaki przepili gdzieś koszyk z bateriami. Jak widać na załączonych obrazkach proxa może być zasilana czymkolwiek 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- podkopek
- ST-PLUTONOWY
korner pisze:Jeśli to nie zasilanie i nie cewka, co już wiesz na pewno to zostaje tylko przygotowanie paczki i wysyłka do.serwisu. Dwa razy ten temat dawno temu przerabialem jak jeszcze miałem proxe. Uszkodzenie jakiejś tasiemki czy czegoś takiego..
Witaj- też mi się wydaje że teraz to tylko serwis mi zostaje

- korner
- ST-PLUTONOWY
- Województwo: Lubelskie
Problem o tyle irytujący ze niewiadomo kiedy znowu zacznie wykrywacz głupiec, o ile w ogóle przestanie. Ja się nauczyłem nie odwlekac sprawy po jednym wyjeździe, prawie 90km w jedną stronę, masa bladzenia w terenie a na miejscu okazało.się ze mam nie wykrywacz a jakieś dziwne czkajaco-pierdzace urządzenie. Cały dzień w plecy, i masa nerwów.

- explokera
- Marszałek
Rutusy to jedne z najbardziel pancernych sprzetow ale i jednoczesnie bardzo podatne na gowniane zasilanie oraz warunki terenowe typu przekaznik GSM czy pastuch .
No ale od czego ustawienia których tak na prawdę nikt nie używa a cała wine zrzuca na jakieś awarie zamiast się trochę wysilic i poznać wszystkie możliwości sprzętu i ustawień.
Jeśli w Rutusie występują nadmierne wzbudzenia niespowodowane zbyt wysokim ustawieniem czulosci lub kompletnym brakiem umiejetnosci strojenia do gruntu to winowajcami sa :
-kiepskiej jakości baterie
-słaby styk w koszyczku lub słaby styk samego koszyczka z elektroniką
-zbyt blisko schowany telefon wystarczy jeśli będzie po drugiej stronie ciała wykrywacz w lewym ręku telefon w prawej kieszeni
-wilgotna cewka po porzednim wypadzie w deszczu i rosie.wystarczy odkręcić dlawik i wyjąć gumkę uszczelniająca i tak cewke polozych na noc na kaloryfer
-zakłócenia zewnętrzne typu pastuch ,linia WN bardzo pomaga umiejetny przeskok częstotliwością
Jeśli to nie pomaga duże pudło i serwis
No ale od czego ustawienia których tak na prawdę nikt nie używa a cała wine zrzuca na jakieś awarie zamiast się trochę wysilic i poznać wszystkie możliwości sprzętu i ustawień.
Jeśli w Rutusie występują nadmierne wzbudzenia niespowodowane zbyt wysokim ustawieniem czulosci lub kompletnym brakiem umiejetnosci strojenia do gruntu to winowajcami sa :
-kiepskiej jakości baterie
-słaby styk w koszyczku lub słaby styk samego koszyczka z elektroniką
-zbyt blisko schowany telefon wystarczy jeśli będzie po drugiej stronie ciała wykrywacz w lewym ręku telefon w prawej kieszeni
-wilgotna cewka po porzednim wypadzie w deszczu i rosie.wystarczy odkręcić dlawik i wyjąć gumkę uszczelniająca i tak cewke polozych na noc na kaloryfer
-zakłócenia zewnętrzne typu pastuch ,linia WN bardzo pomaga umiejetny przeskok częstotliwością
Jeśli to nie pomaga duże pudło i serwis