Od kiedy "odkryłem" cieniowanie hipsometrie, geoportal stał się dla mnie całkowicie nowym i ciekawym źródłem miejscówek.
Jak zostawić na mapie pomiar odległości - mierze sobie i jak próbuje zakończyć to pomiar mi znika a chciałbym go zostawić.
Czy jest możliwe jego zostawienie?
Przy okazji, domyśla się ktoś może co to za "glutki" przy leśnej drodze?
geoportal- pomiar odległości
- przemq
- Porucznik
- Województwo: Wybierz
geoportal- pomiar odległości
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
https://www.youtube.com/watch?v=2uYgBBhaUr4&index=1&list=LLYAPZm5Y5ZIHTFeL65tKueQ
- explokera
- Marszałek
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: A.
Re: geoportal- pomiar odległości
Wystarczy nacisnąć myszkę w odpowiednim miejscu
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
-
- ST-CHORAZY
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 8 times
Nie jestem pewien w którym momencie, czemu Ci znika, bo może się wygłupię pisząc dalej tak oczywiste rzeczy, a Tobie może chodzi o coś innego i co innego się dzieje. Ale tak - jak chcesz mierzyć z punktu A do B, to klikasz w miejscu A, potem albo od razu dwa razy klikasz w miejscu B i wtedy od razu zakończysz mierzenie odległości i pomiar zostanie, albo też wygodnie, klikasz jeden raz w miejscu B, i zakańczasz dalsze mierzenie odległości wciskając klawisz ESC - pomiar A-B zostanie na mapie. Analogicznie w przypadku mierzenia dłuższych odcinków z kilkoma punktami po drodze - na ostatnim punkcie dwuklik, albo po ostatnim klawisz ESC.
- Rating: 5.56%
- przemq
- Porucznik
No dokładnie o to mi chodzi, o zakończenie pomiaru.Andre pisze:Nie jestem pewien w którym momencie, czemu Ci znika, bo może się wygłupię pisząc dalej tak oczywiste rzeczy, a Tobie może chodzi o coś innego i co innego się dzieje. Ale tak - jak chcesz mierzyć z punktu A do B, to klikasz w miejscu A, potem albo od razu dwa razy klikasz w miejscu B i wtedy od razu zakończysz mierzenie odległości i pomiar zostanie, albo też wygodnie, klikasz jeden raz w miejscu B, i zakańczasz dalsze mierzenie odległości wciskając klawisz ESC - pomiar A-B zostanie na mapie. Analogicznie w przypadku mierzenia dłuższych odcinków z kilkoma punktami po drodze - na ostatnim punkcie dwuklik, albo po ostatnim klawisz ESC.

https://www.youtube.com/watch?v=2uYgBBhaUr4&index=1&list=LLYAPZm5Y5ZIHTFeL65tKueQ