Jak w tytule .
Zapraszam do wklejania fotek umocnień Lini Mołotowa z całej Polski...
I tak jak pisałem oczami :"włóczykija laika w temacie" bez żadnych stresów i naukowych wywodów typu "długość drutu na zwieńczeniu"
Ale i mile widziane opisy tego co np ja zapodam
Od jutra zacznę dawać swoje spontaniczne foty Cyga...
Cyga może lepiej podzielić na "odcinki operacyjne" bo bez sensu aby Hauptmanki wklejały tu jeszcze raz to samo czyli swój odcinek! Moja propozycja, wklejaj odcinek od Przemyśla za Dynów .
"Prawdziwy Polak nie kradnie, tylko zdobywa w walce, konfiskuje albo rekwiruje"
Wędrus pisze:Cyga może lepiej podzielić na "odcinki operacyjne" bo bez sensu aby Hauptmanki wklejały tu jeszcze raz to samo czyli swój odcinek! Moja propozycja, wklejaj odcinek od Przemyśla za Dynów .
Okijjjjjjjjjjjjjjj
Aaaaaaa z góry ostrzegam że każden kto się tu będzie wymądrzał zostanie ZBANOWANY
to zmień sobie tytuł przyjacielu mój, na konkretny odcinek który będziesz wklejał
Wędrus
Betty pisze:Tak nieśmiało zapytam.....czy można coś tu pisać? Tak poza adminami ???
O "betonie" ...jakimkolwiek nawet... strach pisac ostatnio temat zbyt drazliwy , zdaza sie , ze co niektorzy groza zamachem na cielesnosc za nieprawomyslnego po ich linni posta
Wilki nie przejmują się tym co o nich sądzą barany...
Wędrus pisze:Cyga może lepiej podzielić na "odcinki operacyjne" bo bez sensu aby Hauptmanki wklejały tu jeszcze raz to samo czyli swój odcinek! Moja propozycja, wklejaj odcinek od Przemyśla za Dynów .
Okijjjjjjjjjjjjjjj
Aaaaaaa z góry ostrzegam że każden kto się tu będzie wymądrzał zostanie ZBANOWANY
to zmień sobie tytuł przyjacielu mój, na konkretny odcinek który będziesz wklejał
Wędrus
Ja natomiast proponuję zmienić temat na fotogalerię Linni Mołotowa
Okijjjjjjjjjjjjjjj
Wędrus
Ja natomiast proponuję zmienić temat na fotogalerię Linni Mołotowa
Ludzie nie chodzi o to czy będą opisy i itd.
Chodzi mi o to żeby temat był luźny bez przepychanek itd.
Co by zwykły turysta bez strachu że zaraz zostanie skrytykowany za to że nie dał np. opisu i historii mógł pokazać swoje fotki i opowiedzieć ich historię.
Więc skończmy już i dawać foty i relacje z wojaży po tym odcinku 'Lini"
Cyga....
Trzy -strzelnicowy schron do ognia czołowego uzbrojenie 3 ckm maxim i rkm w strzelnicy obrony wejścia .Obserwacja przedpola odbywała się za pomocą peryskopu jak wyjdziesz na strop powinna być klapka , a wewnątrz obiektu rura w stropie w której znajdował się peryskop . Oczyszczony w 2009 r przez Kecka z Kriposti . Niestety wewnątrz wysadzony - zerwane stropy . Chyba zasłużyłem na bana .
W Dybawce jest jeszcze 5 schronów w tym jedna perełka będą fotki ? W Krasiczynie następne 4 plus 2 wykopy .
snufer pisze:Trzy -strzelnicowy schron do ognia czołowego uzbrojenie 3 ckm maxim i rkm w strzelnicy obrony wejścia .Obserwacja przedpola odbywała się za pomocą peryskopu jak wyjdziesz na strop powinna być klapka , a wewnątrz obiektu rura w stropie w której znajdował się peryskop . Oczyszczony w 2009 r przez Kecka z Kriposti . Niestety wewnątrz wysadzony - zerwane stropy . Chyba zasłużyłem na bana .
W Dybawce jest jeszcze 5 schronów w tym jedna perełka będą fotki ? W Krasiczynie następne 4 plus 2 wykopy .
E nie no za co BANA Takie opisy właśnie są tu na miejscu
Na wiosnę pokażę więcej takich obiektów
I trochę z innej perspektywy.
A jakieś 200m niżej od tego bunkra w stronę Przemyśla na prywatnej posesji znajduje się kolejny bunkier, do którego wybieram się juz kilka lat
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
CYGAN pisze:I trochę z innej perspektywy.
A jakieś 200m niżej od tego bunkra w stronę Przemyśla na prywatnej posesji znajduje się kolejny bunkier, do którego wybieram się juz kilka lat
Ten obiekt poniżej to jednoizbowy schron do ognia czołowego (mały obiekt : jedno pomieszczenie plus przelotnia ) . Schron nie został ukończony, nie zamontowano pancerza ckm. Do 1991 roku był całkowicie dostępny zachowane były partie ziemne z fragmentem okopu. .W czasie budowy domu nieopodal schronu partie ziemne zostały usunięte . Gdy w 2005 r chcieliśmy go zobaczyć w ramach inwentaryzacji Punktu Oporu Krasiczyn właściciel nie wpuścił nas na posesję no cóż miał do tego prawo Schron znajduje się na wysokości przystanku autobusowego, mając przystanek po lewej stronie ( (jadąc w kierunku Przemyśla ) należy spojrzeć w prawo w kierunku godziny 13:00 . Chyba ten schron miałeś na myśli ?
CYGAN pisze:I trochę z innej perspektywy.
Ten obiekt poniżej to jednoizbowy schron do ognia czołowego (mały obiekt : jedno pomieszczenie plus przelotnia ) . Schron nie został ukończony, nie zamontowano pancerza ckm. Do 1991 roku był całkowicie dostępny zachowane były partie ziemne z fragmentem okopu. .W czasie budowy domu nieopodal schronu partie ziemne zostały usunięte . Gdy w 2005 r chcieliśmy go zobaczyć w ramach inwentaryzacji Punktu Oporu Krasiczyn właściciel nie wpuścił nas na posesję no cóż miał do tego prawo Schron znajduje się na wysokości przystanku autobusowego, mając przystanek po lewej stronie ( (jadąc w kierunku Przemyśla ) należy spojrzeć w prawo w kierunku godziny 13:00 . Chyba ten schron miałeś na myśli ?
Tak dokładnie ten
A właściciela jak trzeba potraktuję jakimś specyfikiem i foty się znajdą