Powołania do woja ;>
-
- Zasłużony
- Województwo: Wybierz
- Wędrus
- Administrator
Powołania do woja ;>
Koledzy jeżdżą to się w końcu z nimi wybrałem.
"Prawdziwy Polak nie kradnie, tylko zdobywa w walce, konfiskuje albo rekwiruje"
-
- Zasłużony
Powołania do woja ;>
a tak przy okazji to dodam fotke mojej chusty z wojska , moze jest ktoś na forum kto służył w tym czasie co i ja 

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Wredny Borsuk
- Porucznik
Powołania do woja ;>
Ja co prawda chusty miałem, gdyż nie było tego w tradycji podchorążych SPR, ale pokażę swoje pamiątki z wojska - naszywka mojego turnusu w Szkole Podchorążych Rezerwy przy Centrum Szkolenia Wojsk Łączności i Informatyki w Zegrzu + "blachy" z pagonów oraz naszywka którą nosiłem na 3-miesięcznym kursie dla oficerów rezerwy sekcji logistyki w WSOWLąd. we Wrocławiu (już po zmianie specjalności wojskowej).
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Żaden z obiektów prezentowanych na zdjęciach nie został przeze mnie zlokalizowany ani wydobyty z wykorzystaniem wykrywacza metali bądź innego urządzenia lub narzędzia. Przedstawione sceny i ich opisy są jedynie zaimprowizowanymi rekonstrukcjami.
- chemik
- Porucznik
Powołania do woja ;>
Witam.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Nrd1FH6no_s[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Nrd1FH6no_s[/youtube]
"Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana"
— Napoleon Bonaparte
— Napoleon Bonaparte
- bucek
- Major
Powołania do woja ;>
........jestem dumny,że jestem Polakiem i chociaż życie potoczyło się tak że znalazłem się w Niemczech nie chcę aby ktoś mnie nazywał ,,polaczkiem,,uważam ,że ci ludzie którzy pracują na obczyźnie mają więcej oleju w głowie niż rodowici Niemcy z gównianym wykształceniem i klapkach na oczach .Z doświadczenia wiem ,że Polak jest wysoko ceniony i jest pracownikiem rzetelnym i cenionym przez pracodawców ..Ja parę dobrych lat temu za to ,że w knajpie niemieckiej nazwał mnie Niemiec polska świnią połamałem sobie palec jak mu dałem w mordę i właściciel knajpy nie wywalił mnie ale wywalił jego (policji także właściciel nie wzywał)..........
- michal123456789
- Generał Brygady
- Województwo: Małopolskie
Powołania do woja ;>
Ja mimo swego mlodego wieku, oprocz kategori A i przydzialu do rezerwy, mam takze papiery , orzeczenia z komisji wojskowej i psychologicznej o zdolnosci do zawodowej sluzby wojskowej, z czasow mojego kandydowania do WSLO Wroclaw ktore to co rok sobie odnawiam na zas.
Choc dzis przyznam czesciwowo racje tym mowiacym , ze nie ma specjalnie za co za bardzo walczyc, bo na pewno nie za glupote dlugich jezorow polskich politykow, rzad, tv i inne g. ale uwazam tez ze jakby ruscy tu weszli, odpukac w niemalowane, to wszystko by sie zmienilo i trzebabyloby im stawic opor, a nie pozwolic sobie na to co sie stalo na Ukrainie, jedno jest natomiast dla mnie chore - mianowicie jak ktos po kilkudniowym szkoleniu, ktos kto nie ma zielonego pojecia o strukturach wojskowych, kto nie mial nigdy w rece broni w tym policyjnym kraju, mialby choc przezyc choc kilka dni walczac przeciw specjalnym jednostkom...
Pozno sie za to zabrali, ale moze lepiej pozno niz wcale. Bo na dzien dzisiejszy jest gorzej jak w 39.
Polacy nie widza powowdu by walczyc i po czesci dobrze, bo to inne czasy. A wojna to kasa i czyjs interes. Nic poza tym. Ale jak trzeba to trzeba, niech testuja, sprawdzaja, byle sie nie rozczarowali a obawiam sie ze wlasnie tak bedzie , kto ma cos wspolnego z wojskiem ten wie

Choc dzis przyznam czesciwowo racje tym mowiacym , ze nie ma specjalnie za co za bardzo walczyc, bo na pewno nie za glupote dlugich jezorow polskich politykow, rzad, tv i inne g. ale uwazam tez ze jakby ruscy tu weszli, odpukac w niemalowane, to wszystko by sie zmienilo i trzebabyloby im stawic opor, a nie pozwolic sobie na to co sie stalo na Ukrainie, jedno jest natomiast dla mnie chore - mianowicie jak ktos po kilkudniowym szkoleniu, ktos kto nie ma zielonego pojecia o strukturach wojskowych, kto nie mial nigdy w rece broni w tym policyjnym kraju, mialby choc przezyc choc kilka dni walczac przeciw specjalnym jednostkom...
Pozno sie za to zabrali, ale moze lepiej pozno niz wcale. Bo na dzien dzisiejszy jest gorzej jak w 39.
Polacy nie widza powowdu by walczyc i po czesci dobrze, bo to inne czasy. A wojna to kasa i czyjs interes. Nic poza tym. Ale jak trzeba to trzeba, niech testuja, sprawdzaja, byle sie nie rozczarowali a obawiam sie ze wlasnie tak bedzie , kto ma cos wspolnego z wojskiem ten wie

hs3 40' > whites w5900 di pro sl > rutus proxima v.3.0 29cm cc >>> XP Deus > whites XLT > nokta makro simplex & Xp Deus Rc 11 28cm
-
- Kapitan
Powołania do woja ;>
Moja mamuśka ze względu na pracę w tym roku miała już jedne ćwiwiczenia w tamtym było ich dwa .
Wkurza sie okropnie na nas że w wojsku nie byliśmy . A ją ganiają w wieku 60 lat . Mało tego
ma problem nie chcą jej puśćić na emeryturę
Wkurza sie okropnie na nas że w wojsku nie byliśmy . A ją ganiają w wieku 60 lat . Mało tego
ma problem nie chcą jej puśćić na emeryturę
- strażak
- Porucznik
- Województwo: Mazowieckie
Powołania do woja ;>
Ja bym poszedł w kamasze jak by trzeba było
I nie walczył bym za polityków rząd itp, tylko za swój Kraj, Ziemię ,rodzinę
Pozdrawiam
I nie walczył bym za polityków rząd itp, tylko za swój Kraj, Ziemię ,rodzinę
Pozdrawiam
Poszukuję pocisków oraz łusek artyleryjskich z okresu 1 i 2 wojny światowej
- przemq
- Porucznik
Powołania do woja ;>
Słowo klucz- jakby trzeba było.Ja bym poszedł w kamasze jak by trzeba było
Nie powiem ale troszkę portkami trzęsę, ale jakby nie daj Bóg wojna była to tych 400+ <cenzura> z sejmu powinno iść na pierwszą linie.
Niestety nie ma tak dobrze

http://nie.com.pl/test/rzad-ucieka/#more-27973
https://www.youtube.com/watch?v=2uYgBBhaUr4&index=1&list=LLYAPZm5Y5ZIHTFeL65tKueQ
- Festung
- SPEC
Powołania do woja ;>
Tych 400 walecznych służbowymi autami,samolotami i czym tylko można uciekać dali by nogę jako pierwsi .przemq pisze:Słowo klucz- jakby trzeba było.Ja bym poszedł w kamasze jak by trzeba było
Nie powiem ale troszkę portkami trzęsę, ale jakby nie daj Bóg wojna była to tych 400+ <cenzura> z sejmu powinno iść na pierwszą linie.
Niestety nie ma tak dobrze![]()
http://nie.com.pl/test/rzad-ucieka/#more-27973
Przy okazji chciałbym zobaczyć Macierewicza,Rokite i Ziobre jak się czołgają w błocie

Gdybym był cukierkiem jaki miałbym smak?
Byłbym twardym cukierkiem, innych opcji brak!
Dlaczego twardym skąd wybór taki?
One się wszystkim dają we znaki.
Stara szakala bajka.....
Byłbym twardym cukierkiem, innych opcji brak!
Dlaczego twardym skąd wybór taki?
One się wszystkim dają we znaki.
Stara szakala bajka.....
-
- Kapitan
Powołania do woja ;>
Ja ten artykuł przeczytałem
Wnioski dwa
Dupa nie jest blada jest zbita w polsce
Wojsko leży i kwiczy to wiem ale żeby nie mieć
za psi grosz honoru tylko od razu wiać tak potrafi tylko nasz