Od mniej więcej tygodnia jestem posiadaczem tego sprzęty. Napisze moje spostrzeżenia które wynikają z użytkowania.
Sprzęt jest naprawdę głęboki i czuły na mikro kolorki, łapa puchnie od kopania dołków. Chodząc na ustawieniach czułości maksymalnej idzie się zniechęcić bo kopać trzeba każdą pierdołę która jest nie wycięta dyskryminacją. Głębokością dorównuje minelabowi ctx3030 którego też miałem. Chodząc po przechodzonej miejscowce na której testuję wszystkie swoje nowe wykrywacze wyszło jeszcze kilka ciekawych rzeczy których nie widział nawet minelab ctx, ale zapewne wynika to ze skłonności Minelaba do maskowania żelazem. Jako że zajmuję się też poszukiwaniami podwodnymi to zrobiłem test zanim zakupiłem na cienkimi złotymi łańcuszkami i tu miłe zaskoczenie widzi je lepiej niż deus

Jest też w wykrywaczu bardzo przydatna funkcja podświetlenia z regulowaną jasnością która przydaje się podczas poszukiwań nocnych. Podsumowując to jest to sprzęt godny polecenia dla starych wytrwałych kopaczy bo młodym niekoniecznie podpasuje z racji tego iż trzeba kopać naprawdę głębokie doły. Psy