66-latek z gminy Solina przetrzymywał broń z I wojny światow

Nasza pasja w prasie, literaturze, filmach...
Awatar użytkownika
Wędrus
Administrator
Administrator
Województwo: Wybierz

Re: 66-latek z gminy Solina przetrzymywał broń z I wojny świ

Post autor: Wędrus »

Myślę, że stwierdzenie Loslau jest trafne w 100%.
Bicie piany i gdybanie po raz 1000 nic tu nie zmieni.
Chyba, że ktoś pofatyguje się do Soliny udzielać Panu
porad prawnych.
"Prawdziwy Polak nie kradnie, tylko zdobywa w walce, konfiskuje albo rekwiruje"
Awatar użytkownika
marcin1323
PLUTONOWY
PLUTONOWY
Województwo: Mazowieckie
Imię: Marcin

Post autor: marcin1323 »

Szkoda człowieka. Pasjonaci dostają po dupie, a kibolka z metrowymi maczetami szwęda się po ulicach i na nich "dla świętego spokoju" różne organy przymykają oko. Nie to jest jednak najgorsze! TO NIE WINA POLICJI !

Po pierwsze chorego środowiska prawnego. Policja to ma obowiązek wykonywać to poj.... prawo. I tyle.

Po drugie, gdyby nie "usłużny" polak-katolik co każdemu dopie...li też by chłopina cieszył się tymi zabytkami do końca swoich dni :(
Obrazek
Awatar użytkownika
Loslau
SPEC
SPEC
Kontakt:

Post autor: Loslau »

I znowu odbiegamy od tematu? polak-katolik, kibole, bla bla bla...
marcin1323 daruj sobie takie pitu pitu, to nie forum klakierów wyborczej, a
konfidenci są wszędzie, religia nie ma tu nic do rzeczy.
"Denn wer keine Angst vorm Teufel hat, braucht auch keinen Gott"
Awatar użytkownika
marcin1323
PLUTONOWY
PLUTONOWY
Województwo: Mazowieckie
Imię: Marcin

Post autor: marcin1323 »

Nie czytam ani wybiórczej ani gazety polskiej. Pisząc "Polak-katolik" miałem za cel pokazać naszą narodową obłudę. Donosiliśmy, donosimy i będziemy donosić. W kraju, gdzie niby ważne są wartości takie jak rodzina czy miłosierdzie względem bliźniego donosy aż kwitną. Wiem co piszę, bo na co dzień niestety mam z tym do czynienia.

Najlepszym źródłem informacji dla różnych służb (od gestapo, po bezpiekę, po obecną policję, czy skarbówkę) była, jest i pewnie będzie (niestety) rodzina. Przykre to i dla mnie, bo sam czuje się Polakiem. Ale uwierz mi, że taka sytuacja ma miejsce w kraju gdzie ponad 90% osób deklaruje się wierzącymi. To dlatego mój wtręt "Polak-katolik". Szkoda mi tego człowieka z opisywanego artykułu, a moja wściekłość potęguje fakt, że źródłem jego problemów jest czyjaś zawiść. Taka typowa polska, niczym nie sprowokowana zawiść. Może ktoś nie miał żadnego hobby i żal mu d... ściskał że ktoś inny nie spędza życia przed telewizorem ...?

Nie zmienia to faktu, że jednego z "naszych" spotkała przykra sprawa. Nie umiem Mu inaczej pomóc, jak słowem pisanym. Może przeczyta to i będzie Mu po prostu lżej na duszy. To czasami liczy się bardziej od jakiejkolwiek innej pomocy. Ta świadomość, że nie jest się osamotnionym w ciężkim momencie swojego życia. :zgoda:
Obrazek
Awatar użytkownika
michal123456789
Generał Brygady
Generał Brygady
Województwo: Małopolskie

Post autor: michal123456789 »

Zostawmy juz dalsza dyskusje, bo takich tematow niestety kazdego dnia jest masa a jak widze kazdemu przyszlo akurat komentowac ten, sam sie w to wlaczylem, a niepotrzebnie, taki kraj, takie prawo, taka wladza, tacy ludzie. Zycie. Serdeczne wspolczucie dla czlowieka i powodzenia w walce! pozdro
hs3 40' > whites w5900 di pro sl > rutus proxima v.3.0 29cm cc >>> XP Deus > whites XLT > nokta makro simplex & Xp Deus Rc 11 28cm
Awatar użytkownika
boss64
Zasłużony
Zasłużony

Post autor: boss64 »

Taki kraj, takie czasy, zbierając kapsle z piwa można zostać aresztowanym za alkoholizm, jeszcze nas dużo w kraju zostało więc nogi za pas do normalności może wówczas się obudzą :brecht: myślę nsnad akcją poparcia zero zakupu towarów akcyzowych(cygary, gorzała) wówczas przy większych wpływach do budżetu :mur: ;) może oni wyjadą i wówczas uda się przywrócić normalność :brecht: :brecht:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Media i literatura”