Nowa książka Andrzeja Olejki

Nasza pasja w prasie, literaturze, filmach...
trota
Szeregowy
Szeregowy
Województwo: Wybierz

Re: Nowa książka Andrzeja Olejki

Post autor: trota »

Ursi pisze:
yukon pisze:a panowie na forum A-W to chyba juz tak maja ze lubia opluwac wszystko dookola,ostatnio wyszla ksiazka napisana przez ludzi z tamtego forum,tematy z konferencji naukowej na temat wwI,i co?i mimo ze oni ja napisali nadal im sie niepodoba :mur: :brecht:
O, to ciekawa interpretacja tego wątku... Garść faktów: w wydawnictwie pokonferencyjnym są artykuły trzech aktywnych użytkowników forum A-W. I nie widziałem, żeby któryś z nich pisał, że się nie podoba. Nie podoba się panu Batorowi, którego artykułu w tomie nie ma.
Mógłbyś więc z łaski swojej nie wrzucać wszystkich użytkowników do jednego wora?

Pan Yukon już tak ma , i nie spodziewaj się sensownej odpowiedzi :zakrywa:
Awatar użytkownika
berserker
Chorąży Sztabowy
Chorąży Sztabowy

Post autor: berserker »

Szanowni Panowie z forum AW proponuje troche wiecej luzu :spoko:
Awatar użytkownika
yukon
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: yukon »

Przepraszam ze wrzucilem was do jednego wora,byc moze pobieznie przeczytalem watek,ach co ja pisze,przelecialem watek, probujac wylapac jakies nowe miejscowki miedzy wierszami,stad moja fatalna pomylka :ukłon: zartuje oczywiscie,w zyciu bym nie wykorzystal waszej wiedzy ,do naszego niecnego kopania :piwko:
Swoja droga co to za zaszczyt nas kopnoł że nas odwiedziliscie,i to w 10 min. odstepie? :o

Wrzucacie w google nazwisko Olejko i szukacie miejsca gdzie mozna cos o nim napisac/dopisac/skomentowac/poszydzic? :grozi: :-D
Trotta nie musisz mi tu perpan walic,tu piszemy do siebie na "ty". :peace:

Mimo wszystko, chyle czola przed wasza wiedza w temacie A-W,ja to bardziej prymitywnie do tego podchodze-wykopac-przybic gwozdziem do sciany-zrobic fote-wrzucic na forum,czasami cos tam poczytam,glownie na waszym forum:-D
Pozdrawiam :ściska:
P.s.dajcie linka do tej konferencjii bo nie moge znalesc, tak tam nagrzmociliscie nowych tematow :)
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
trota
Szeregowy
Szeregowy

Szanowny panie Yukon po co te nerwy ? Twój wpis potraktuje jako brak wychowania i dostatecznej wiedzy aby prowadzić dyskusję na dobrym poziomie .
Awatar użytkownika
yukon
Administrator
Administrator
Kontakt:

Jakie nerwy? :hmm:
Co do rozmowy na poziomie to miala by ona wygladac jak w linku nizej?to ja dziekuje ale nie,jak dla mnie to sam spam,pomowienia,plotki i odbieganie od tematu na cale mile(15 stron cytatow i powtarzania tego samego w kolko),ze juz nie wspomne o slowie "profesur" ktore tam piszecie po kilka razy w jednym zdaniu ,czy tez szyderze- ze A. Olejko ma za zone swoja byla studentke :pokręcony:
Nie ale ja dziekuje :zakrywa: z wami lepiej "merytorycznie" nawet nie zaczynac rozmowy :brecht:
Zegnam :pozdro:

http://austro-wegry.info/viewtopic.php? ... &start=520
krakał
Szeregowy
Szeregowy
Województwo: Brak

Post autor: krakał »

yukon pisze:Wprawdzie na forum A-W opluwaja ta ksiazke i autora ,ale mi sie podoba i to nie dlatego ze mam autograf autora w niej,jest bardzo duzo ciekawych materialow zebranych w jednym miejscu,ciekawe opisy z pamietnikow i meldunkow,wszystko to polaczone w jedna calosc tworzy ciekawa lekture,zwlaszcza dla ludzi ktorzy nie wiedza co tak naprawde w 1914/15 wydarzylo sie w biesach,i w TP podczas jej oblezenia.

Oczywiscie autor nasycil ksiazke tym co lubi najbardziej, czyli lotnictwem,ale dzieki temu dowiedzialem sie o tym ze w Twierdzy Przemysl ladowaly w czasie oblezenia samoloty,nie wiedzialem tez o ucieczkach oficerow z niej balonami,ani o wysylanej poczcie balonami,ktore specjalnie dociazone przelatywaly nad liniami wroga i ladowaly na terenach zajetych przez Autro-Wegrow,dla znalascy takiego balonu z poczta byly odpowiednie nagrody pieniezne :peace:
Jeżeli ktoś jest adminem forum o tematyce historycznej związanej m. in. z I wojną światową, a nie miał dotąd np. pojęcia o tym, że istniała poczta lotnicza z Przemyśla i łączność lotnicza z Przemyślem, to dla kogoś takiego KWTC faktycznie może być objawieniem. Ot, takie signum temporis naszych czasów, jak mawia - owszem ten - profesur.

Cóż, jakie czasy, tacy i profesurowie. Dziwnym i zupełnie niewytłumaczalnym trafem całe akapity owej pracy mają identyczne brzmienie, jak akapity prac Batora, Kukurowskiego, Tomasika, Garduły... Jeszcze dziwniejszym trafem numery niektórych przypisów w tych akapitach zgadzają się z numeracją przypisów w tekstach w/w autorów, a nie zgadzają się z numeracją w KWTC. No bo jak wytłumaczyć fakt, że po przypisie 114 następuje przypis 46, a następnie 115? To tylko jeden przykład.

Ale rozumiem, że Yukonowi takie drobiazgi nie przeszkadzają :brawo: O błędach merytorycznych i metodologicznych, tanim gonieniu za sensacją, popisach "erudycji" i przykładnej polszczyźnie KWTC pisał nie będę. Szkoda czasu i klawiatury - primo dlatego, że profesur to dla was marka której reklamować nie trzeba, a secundo - by wyłapać wady KWTC, potrzeba choćby elementarnej wiedzy i oczytania w temacie. Cóż, jakie czasy, tacy profesurowie, jacy profesurowie, tacy ałtorzy, a jacy ałtorzy, tacy i czytelnicy. Nieskażeni wiedzą i czytaniem. Faktycznie, nie ma podstaw do merytorycznej rozmowy. Pozdrawiam i pozostawiam z :piwko: - proszę wypić zdrowie pana profesura.
Awatar użytkownika
DITKU
SPEC
SPEC

Post autor: DITKU »

:brecht: hahaha to cię Yukon Panowie z AW " zdissowali"
Awatar użytkownika
yukon
Administrator
Administrator
Kontakt:

Dla takiego rysia amatora jak ja,ksiazka sie moze podobac i sie podoba,jak juz wspomnialem autor zebral wiele ciekawych relacji,wspomnien i polaczyl to w calosc,nie interesuje mnie czyje opisy sa tam zawarte i czy sa legalnie tam umieszczone czy tez nie,jak autor ukradl jakies wasze prace to podajcie go do sadu.
Chyba nie myslicie ze ja tu bede z wami dyskutowal skoro sam autor sie tego nie podejmuje,dla kogos z taka wiedza i dorobkiem jak ty krakał normalne jest ze znasz nawet nazwiska tych ktorzy dmuchali te balony w 1914/15 :-D ,ja niestety musze czytac takie ksiazki jak ta A. Olejki :peace:
trota
Szeregowy
Szeregowy

yukon pisze:Dla takiego rysia amatora jak ja,ksiazka sie moze podobac i sie podoba,jak juz wspomnialem autor zebral wiele ciekawych relacji,wspomnien i polaczyl to w calosc,nie interesuje mnie czyje opisy sa tam zawarte i czy sa legalnie tam umieszczone czy tez nie,jak autor ukradl jakies wasze prace to podajcie go do sadu.
Chyba nie myslicie ze ja tu bede z wami dyskutowal skoro sam autor sie tego nie podejmuje,dla kogos z taka wiedza i dorobkiem jak ty krakał normalne jest ze znasz nawet nazwiska tych ktorzy dmuchali te balony w 1914/15 :-D ,ja niestety musze czytac takie ksiazki jak ta A. Olejki :peace:
"Takie będą Rzeczpospolite jakie ich młodzieży chowanie " - kanclerz Jan Zamoyski
Awatar użytkownika
Yarek vel KIM
Moderator
Moderator
Województwo: Śląskie

Post autor: Yarek vel KIM »

No i wyszło na to, że Yukon intelektualnie zubaża Kanadę gdzie spędza zdecydowaną większość czasu :)
Awatar użytkownika
yukon
Administrator
Administrator
Kontakt:

Yarek pisze:No i wyszło na to, że Yukon intelektualnie zubaża Kanadę gdzie spędza zdecydowaną większość czasu :)
Tak dokladnie to od 1998,ale co roku jestem w PL na wakacjach,to moze wtedy zle wplywam na polska mlodziez :hmm: :brecht:
Wybacz Trota ze nie wychowuje twojej mlodziezy :-D ,ale z przyjemnoscia zobacze jak ty to robisz,pokaz nam jakies forum na ktorym dzialasz,i jak tam mlodziez korzysta z twoich madrosci,z checia przeczytam tez ksiazke na temat PWS wydana przez ciebie :spoko:
trota
Szeregowy
Szeregowy

Proszę Cię panie Yukon czytaj ze zrozumieniem i myśl co piszesz . Bo jak narazie to nawet Stańczyk nie potrafił tak zbawić .
Awatar użytkownika
Wędrus
Administrator
Administrator

Post autor: Wędrus »

Ewidentnie pan trota podszywa się pod Pana Trotte, dlatego wydaje mi się, że polemika z nim jest jałowa jak bieszczadzka gleba.
"Prawdziwy Polak nie kradnie, tylko zdobywa w walce, konfiskuje albo rekwiruje"
trota
Szeregowy
Szeregowy

Wędrus pisze:Ewidentnie pan trota podszywa się pod Pana Trotte, dlatego wydaje mi się, że polemika z nim jest jałowa jak bieszczadzka gleba.
Nikt się pod nikogo nie podszywa przecież to dwa różne nicki i dwie różne osoby . Dlatego jeszcze raz proszę czytajcie uważnie i zacznijcie widzieć więcej niż czubek własnego nosa .
Awatar użytkownika
yukon
Administrator
Administrator
Kontakt:

To ty skoncz spamowac,temat jest o ksiazce A. Olejki,nie podoba ci sie?prosze bardzo ,napisz konkretnie co ci sie w niej nie podoba,tak jak to zrobil krakal czy ursi,bo z twojej strony to jak narazie same glupawe dogaduszki :spam:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Media i literatura”