Rutus atrex pro najgłębsze ustawienia
-
- Szeregowy
- Województwo: Wybierz
Rutus atrex pro najgłębsze ustawienia
Witam, jestem tu nowy. Mam takie pytanie do użytkowników rutusow. Jak go ustawić na jego maksymalne możliwości? Zależy mi na militarce ale też by szukał jak najlepiej monet itp. pozdrawiam
- Waclaw
- Moderator
- Województwo: Małopolskie
- Imię: Wacław
Re: Rutus atrex pro najgłębsze ustawienia
Polecam oglądnąć parę filmów na YouTube np. filmy Idczaka i innych użytkowników.
- mariusz_w4
- Major
- Województwo: Wybierz
Re: Rutus atrex pro najgłębsze ustawienia
Na YT masz poradniki Sapera które wyjaśniają zasadę działania wykrywaczy , ogólne zrozumienie pozwoli Ci samemu poszukać jakichś optymalnych ustawień. Ja chodzę w trybie jednoczesnym z wyłączoną dyskryminacją , Filtry gruntu w czystym terenie ustawiam na 1-2 a maskowanie 1 , tony Relikty 3 częstotliwość Multi 2-4 . Sygnał wiodący tak żeby był słyszalny ale nie powodował zmęczenia ucha , Czułość 70-80 w zależności od tego jak zachowuje się wykrywacz. Pamiętaj o tym że na drobne monety lepiej chodzić z wysoka częstotliwością a militarka w druga stronę więc musisz znaleść kompromis.
I przyszło nam spoczywać na tym wzgórzu bracie,wśród buków i jodeł czekając chwili gdy powstaniemy na ostatni szturm,szturm do bram Piotrowych .... M.W