Delta 4000
- mw750
- ST-SIERZANT
- Województwo: Wybierz
Re: Delta 4000
ok jeszcze jedno pytanko chodzicie na akumulatorkach 9v(najmocniejsze jakie znalazłem to 300-490mAh Ni-Mh) czy coś kombinowane na r6?
- Pigor
- Generał Brygady
Z akumulatorkami 9V jest lipa. Jakiś jeden jest niby o pojemności 500 ale firma krzak, zresztą sam zobacz: http://allegro.pl/listing.php/search?sg ... mulator+9v .
Poszukiwania to nie hobby-to choroba.
Pozdrawiam
Pigor
Pozdrawiam
Pigor
- mw750
- ST-SIERZANT
- Pigor
- Generał Brygady
Może inni się wypowiedzą.
Kolega kiedyś sobie przerobił. W oryginale był zasobnik na baterie 6xAA, które mają 1,5V daje to 9V. Kolega używał akumulatorki Eneloop (wszystkie aku mają po 1,2V), więc zrobił boks na 8 sztuk (w sumie daje to 9,6V). Mógł chodzić i chodzić, nie było widać zużycia akumulatorków. Ładował je po 2-3 wyjściu w teren.
Kolega kiedyś sobie przerobił. W oryginale był zasobnik na baterie 6xAA, które mają 1,5V daje to 9V. Kolega używał akumulatorki Eneloop (wszystkie aku mają po 1,2V), więc zrobił boks na 8 sztuk (w sumie daje to 9,6V). Mógł chodzić i chodzić, nie było widać zużycia akumulatorków. Ładował je po 2-3 wyjściu w teren.
Poszukiwania to nie hobby-to choroba.
Pozdrawiam
Pigor
Pozdrawiam
Pigor
- boss64
- Zasłużony
można zrobić zasobnik ale do sprzętu bez gwarancji,tam jest bateria wsuwana więc lutować nie można ,chyba że w jakiś sposób wykorzystać starą baterię do zamocowania
- GAD
- Generał Brygady
a są 9 V ??
GAD KLAMERKOŻERCA
zasadził GADEK" rzepkę" w ogrodzie,
chodził, doglądał, podlewał co dzień,
kolegom "rzepką" ową się chwalił,
na jesień zebrał, wysuszył ,spalił :P
- mw750
- ST-SIERZANT
zakupiłem 2 szt akumulatorków 9,6v , poczekam aż przyjdą i przetestuje a jak będzie dalej słabo to będę testował coś poza obudową bez ingerencji wewnątrz tzn żeby nie stracić gwarancji w razie w
- loopess
- Moderator
- Województwo: Łódzkie
- Imię: Michał
Re: Odp: Delta 4000
Jeśli idzie o akumulatorki to mogę się co nieco wtrącić a mianowicie zamiast baterii 9V czy podobnego akumulatorka można zrobić zasobnik na akumolatory liion takie jak w laptopach,żeby sobie ułatwić zadanie kupuje się koszyk na trzy takie akku z wbudowaną ładowarką i balanserem,wystarczy podpiąć zasilacz do ładowania i trzy ogniwa po powiedzmy 2500 mAh,wielkość i masa niewielka,a sprzęta ładujemy co ok 2 miesiące...mam taki zestaw w moim eldorado(ładowane dwa razy na sezon !) i nowo powstałym sprzęcie czyli whites idx pro. Wszystko do kupienia w tme.pl
Jak są byki to paplałem z Tapatalka
Wycinanie,frezowanie i grawerowanie cnc w materiałach drewnopochodnych tworzywach sztucznych oraz aluminium.
Grawerowanie oraz cięcie ploterem laserowym co2.
WWW.LOOP-TECH.PL
WWW.LOOP-TECH.PL
- mw750
- ST-SIERZANT
takie coś by mi robiło ale jak to sklecić to nie mam pojęcia hm nie znam sie na eletronice i też nie bardzo wiem co kupić żeby to złożyć i żeby jeszcze działało
- loopess
- Moderator
- Województwo: Łódzkie
- Imię: Michał
Re: Odp: Delta 4000
Jak będę miał chwilę to podrzucę linki
Wycinanie,frezowanie i grawerowanie cnc w materiałach drewnopochodnych tworzywach sztucznych oraz aluminium.
WWW.LOOP-TECH.PL
WWW.LOOP-TECH.PL
- mw750
- ST-SIERZANT
-
- SPEC
Przy tak dużej czułości to drze sie w zasadzie na grunt, a nie na to, że jest od cholery żelaza, którego zresztą jest dość znacznie . Jeżeli się drze to trzeba jemu te sensinity obniżyć, ja chodzę na skali od 8 do 10, ale przeważnie na 8 bo sie drze nie miłosiernie. Czasami na aktywnym gruncie zjeżdżam do 7, a nawet 6. Polecam w normalnym terenie A2 eliminuje trochę efekt zakłóceń od mineralizacji gruntu (trzeba pamiętać, że delta jest dość czuła), w terenie zaśmieconym (np. ruiny) nie korzystam raczej z dyskryminacji normalnej, ale wjeżdżam w tryb nochte (czy jak mu tam) i tam sobie wycinamy to czego nie chcem szukać np. ja na początek wywalam żelazo i folie (w przypadku foli mam ryzyko, że np. nie znajdę 1/48 talara lub innych cienkich sreberek) i jak teren tak przeszukam to jak jest obiecujący to pukam go na full (trzeba pamiętać, że jaka sie wytnie żelazo to można nie znaleźć złota w postaci chyba bodajże łańcuszka).GAD pisze:kolego
drze ci się bo na all chodzisz, żelaza wszędzie jest pełno, zmień na dyskryminację z wyciętym tylko żelazem i czułość na maksia
Co do baterii to jadę na akumulatorkach dwóch sztukach i bez problemu ten zestaw mi starcza na 3 pełne dni szukania, warunek jest jeden trzeba kupić dobre akumulatorki, a nie jakiś badziew chiński, co do baterii alkalicznych to generalnie wystarczają góra na 6h.
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców
- GAD
- Generał Brygady
baterie starczają ci na 6 h? w takim razie masz cos z maszynką , ja spokojnie ponad 20 h biegam na jednej baterii
GAD KLAMERKOŻERCA
-
- SPEC
Owszem możesz biegać 20h na jednej baterii, ale jak Tobie znika ostatnia kreska to tracisz na jakości poszukiwań i nie opłaca się na zjechanej baterii szukać, no chyba, że jedziesz na resztkach, a jesteś daleko od zaopatrzenia, generalnie do tego sprzętu nie polecam baterii, a akumulatorki
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców
- GAD
- Generał Brygady
sprawdzałem , robiłem testy, nie traci na osiągach, nawet na jednej kresce
GAD KLAMERKOŻERCA