Posiadanie zapalników

O wszystkim i o niczym, na serio i dla zabawy
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
przemq
Porucznik
Porucznik
Województwo: Wybierz

Posiadanie zapalników

Post autor: przemq »

Na początku chciałbym się przywitać :peace:

Przyszedłem tu z forum odkrywcy za namową jednego z userów,ale żeby już nie offtopować,przejdę do rzeczy.

Jak prawnie wygląda posiadanie zapalników artyleryjskich (np. az 23) w przypadku gdy są one hmm zdezaktywowane(?).
Pytam z ciekawości,handel bronią i amunicją w Polsce jest zabroniony,ale na allegro można kupić puste skorpy pocisków,pozbawione zapalników i mw. Tutaj niebiescy raczej nie mają się czego czepić.
Na w/w portalu aukcyjnym jest od groma różnego typu zapalników, jak w ich przypadku wyglada prawo ? Korci mnie czasami żeby jakiegoś kupić ale nie wiem czy po takim zakupie nie zostanę wzięty pod lupę.

Z góry dzięki za objaśnienie. :spoko:
https://www.youtube.com/watch?v=2uYgBBhaUr4&index=1&list=LLYAPZm5Y5ZIHTFeL65tKueQ
Awatar użytkownika
Festung
SPEC
SPEC
Województwo: Wybierz

Re: Posiadanie zapalników

Post autor: Festung »

Witam,na swoje pytania sam po części odpowiedziałeś ..Możesz posiadać zapalniki,pociski o ile są one pozbawione substancji i elementów zabronionych to nie powinieneś mieć żadnych problemów.
A co do monitorowania aukcji Allegro przez niebieskich ,to nigdy nie będziesz znał dnia ani godziny.Jeśli wpada sprzedający to odwiedzają kupujących.
pzdr.
Gdybym był cukierkiem jaki miałbym smak?
Byłbym twardym cukierkiem, innych opcji brak!
Dlaczego twardym skąd wybór taki?
One się wszystkim dają we znaki.
Stara szakala bajka.....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Na każdy temat”