Czarno prochowiec z Niemiec.``
- bambus1121
- Mł. Chorąży Sztab.
- Województwo: Wybierz
Panowie jak wyląda sprawa legalności, kupna i przewozu broni czarnoprochowej z niemiec, do PL.
Mam w okolicy kilka targów staroci i jest tego całkiem sporo za grosze. Na ścianę idealne tylko czy wolno:)
Ma ktoś jakieś informacje na ten temat?
Mam w okolicy kilka targów staroci i jest tego całkiem sporo za grosze. Na ścianę idealne tylko czy wolno:)
Ma ktoś jakieś informacje na ten temat?
Jeśli nie możesz odczytać co pisze wyżej---> piłem,,, wybacz 

-
- Pułkownik
bambus1121 - jak najbardziej legal ale trzeba lukać na roczek:))Znaczy nie wiem jak tam cło itp...polukaj po przepisać do któregoś roczku się da legale mieć:))
-
- Pułkownik
- explokera
- Marszałek
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: A.
Jeśli trafisz jakiegoś czarnoprochowca w oryginale wyprodukowanego przed 1885r to możesz go legalnie posiadać jak też repliki takiej broni wyprodukowane po tym roku.
Gorzej jest z modelami broni powstałymi po tej dacie bo już na nie potrzebne jest pozwolonko.
Nie wszystko co stare to zupełny legal.
Stara pukawka jest zabytkiem i nasi sąsiedzi nie będą zadowoleni jeśli jakieś zabytki będziesz chciał wywieźć z ich kraju.
Gorzej jest z modelami broni powstałymi po tej dacie bo już na nie potrzebne jest pozwolonko.
Nie wszystko co stare to zupełny legal.
Stara pukawka jest zabytkiem i nasi sąsiedzi nie będą zadowoleni jeśli jakieś zabytki będziesz chciał wywieźć z ich kraju.
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
-
- Pułkownik
Sory za ględzenie
lecz za fajny black trzeba troszkę dać
) zapodaj foty.Myślę żę to cepelia mieszkałem chwilę w niemczech:)) 

-
- Pułkownik
explokera - tam nie ma ułoma nawet po ruskich resztki inteligent sie uchowały:))Nikt za kilka euro nir sprzeda czegoś zajebistego:(( 

-
- Pułkownik
okazja kopi również kosztuję
)dla naiwnego turysty:((który liczy na okazję
(nie piję do założyczela wątku tylko stwierdzam fakty:((

- bambus1121
- Mł. Chorąży Sztab.
Zdjęć nie robilem, czasu nie mialem, który mnie od naiwnych turystów wyzywa:P na targach staroci od malego można mnie spotkać:D jest tam tego masa, większość mają handlarze i są to sprzęty albo drogie albo postarzane repliki ale np miła babcia sprzedawał żelazko, koszyki kilka talerzy i? CP
gwarantuje ci że był oryginalny chciała 40E Do handlarzy nie podchodze;)
Znajomy kupił htc za 20E w PL warty około300-400zł, z pudełkiem dodam oryginalnym.

Znajomy kupił htc za 20E w PL warty około300-400zł, z pudełkiem dodam oryginalnym.
Jeśli nie możesz odczytać co pisze wyżej---> piłem,,, wybacz