http://www.tvn24.pl/powolywanie-rezerwi ... 747,s.html
Mniej tendencyjnej TV i nakręcania się wojną. Nie ma ważniejszych w kraju problemów ? Gdyby Putin chciał miałby militarnie Gruzje, Ukraine i bazy w Meksyku, a jest dokładnie odwrotnie NATO na wschod i sponsorowane "majdany" coraz blizej Moskwy. Cóż tu jest takiego fantastycznego, żeby podbijać, skoro pare milionów obywateli zwiało za chlebem. Zamiast obnizyć podatki ułatwić ludziom zycie najlepiej podpuscic, pokrzykiwać i pomachać szabelką, a potem jak zwykle pustynia i 50 % mniej ludnosci. Czesi, Węgrzy , Słowacy pragmatycznie tylko głupole z Polski zawsze pod włosradoslav pisze:historia lubi się powtarzać... megalomania Putina może doprowadzić do katastrofy. Jak było z Hitlerem?
Wypowiedź w moim imieniu jak i wielu innych mieszkańców tego kraju,która powinna stać się hasłem narodu.GANDI pisze:Mniej tendencyjnej TV i nakręcania się wojną. Nie ma ważniejszych w kraju problemów ? Gdyby Putin chciał miałby militarnie Gruzje, Ukraine i bazy w Meksyku, a jest dokładnie odwrotnie NATO na wschod i sponsorowane "majdany" coraz blizej Moskwy. Cóż tu jest takiego fantastycznego, żeby podbijać, skoro pare milionów obywateli zwiało za chlebem. Zamiast obnizyć podatki ułatwić ludziom zycie najlepiej podpuscic, pokrzykiwać i pomachać szabelką, a potem jak zwykle pustynia i 50 % mniej ludnosci. Czesi, Węgrzy , Słowacy pragmatycznie tylko głupole z Polski zawsze pod włosradoslav pisze:historia lubi się powtarzać... megalomania Putina może doprowadzić do katastrofy. Jak było z Hitlerem?"Pepek" swiata i wieczny wasal jak nie kacapów to teraz hamburgerów.
GAD pisze:explokera zgodzę się z Twoją wypowiedzią, jednak nie podoba mi się nazwanie moich rodaków "Polaczkami" , odrobina szacunku
pozdrawiam
Ostatnio bardzo modne stało się określenie "cebulaki"Wiesz jak na ludzi mieszkających na tych terenach mówią poza tymi rzekami ?????
Ja osobiście czuję się POLAKIEM, a nie "Polaczkiem"!!! Urodziłem się w Polsce i jestem z tego dumny więc nazywanie Nas Polaków "Polaczkami" proszę zachować dla siebie.explokera pisze:GAD pisze:explokera zgodzę się z Twoją wypowiedzią, jednak nie podoba mi się nazwanie moich rodaków "Polaczkami" , odrobina szacunku
pozdrawiam
Widzę,że "duch" patriotyzmu się odezwał.
A myślisz,że skąd ja jestem?????
Z kraju pomiędzy Odrą i Bugiem.
Wiesz jak na ludzi mieszkających na tych terenach mówią poza tymi rzekami ?????
Polaczki.
Odrobiny szacunku powinieneś wymagać od tych,którzy doprowadzili do takiego stanu a nie ode mnie.
Kolego GANDI akurat na co dzień też ciężko zarabiam na chleb w tym kraju nie będąc wojakiem na etacie. Jednak wychowany zostałem na patriotęGANDI pisze:Dla mnie wiekszym patriotą niz taki wojak jest piekarz, murarz, ślusarz czy rolnik uczciwie pracujący w tym trudnym państwie. Ale wiadomo nie ma jak uderzyć w bogoojczyzniane tony, ojczyzna w potrzebie, na koń i popedzic niczym jezdziec bez głowy pod dowództwem najlepiej takiego emerytowanego Szoguna. Taa martyrologie i umieranie mamy dopracowana do doskonałosci, wystarczy delikatnie rozegrac podpuscic i skutek wiadomy. Paradoks - obecnie pospolite ruszenie obronne istne szalenstwo, a takiego zbieracza scigaja za pare proobronnych tylko fizycznie zgniłków z ziemi. Takie rzeczy tylko w Polsce...... kto by nas chciał okupowaćhttps://www.youtube.com/watch?v=TH22ExnVR9I
odpowiedź masz na PWexplokera pisze:GAD pisze:explokera zgodzę się z Twoją wypowiedzią, jednak nie podoba mi się nazwanie moich rodaków "Polaczkami" , odrobina szacunku
pozdrawiam
Widzę,że "duch" patriotyzmu się odezwał.
A myślisz,że skąd ja jestem?????
Z kraju pomiędzy Odrą i Bugiem.
Wiesz jak na ludzi mieszkających na tych terenach mówią poza tymi rzekami ?????
Polaczki.
Odrobiny szacunku powinieneś wymagać od tych,którzy doprowadzili do takiego stanu a nie ode mnie.