Powołania do woja ;>

Nasza pasja w prasie, literaturze, filmach...
Awatar użytkownika
przemq
Porucznik
Porucznik
Województwo: Wybierz

Powołania do woja ;>

Post autor: przemq »

No Panowie, czas to chyba mieć za sobą. W parę dni zrobią z nas prawdziwych komandosów :spoko:

http://www.tvn24.pl/powolywanie-rezerwi ... 747,s.html
https://www.youtube.com/watch?v=2uYgBBhaUr4&index=1&list=LLYAPZm5Y5ZIHTFeL65tKueQ
Awatar użytkownika
radoslav
Podporucznik
Podporucznik

Powołania do woja ;>

Post autor: radoslav »

historia lubi się powtarzać... megalomania Putina może doprowadzić do katastrofy. Jak było z Hitlerem?
Awatar użytkownika
GANDI
SPEC
SPEC

Powołania do woja ;>

Post autor: GANDI »

radoslav pisze:historia lubi się powtarzać... megalomania Putina może doprowadzić do katastrofy. Jak było z Hitlerem?
Mniej tendencyjnej TV i nakręcania się wojną. Nie ma ważniejszych w kraju problemów ? Gdyby Putin chciał miałby militarnie Gruzje, Ukraine i bazy w Meksyku, a jest dokładnie odwrotnie NATO na wschod i sponsorowane "majdany" coraz blizej Moskwy. Cóż tu jest takiego fantastycznego, żeby podbijać, skoro pare milionów obywateli zwiało za chlebem. Zamiast obnizyć podatki ułatwić ludziom zycie najlepiej podpuscic, pokrzykiwać i pomachać szabelką, a potem jak zwykle pustynia i 50 % mniej ludnosci. Czesi, Węgrzy , Słowacy pragmatycznie tylko głupole z Polski zawsze pod włos :piwko: "Pepek" swiata i wieczny wasal jak nie kacapów to teraz hamburgerów.
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek
Województwo: Mazowieckie
Imię: A.

Powołania do woja ;>

Post autor: explokera »

GANDI pisze:
radoslav pisze:historia lubi się powtarzać... megalomania Putina może doprowadzić do katastrofy. Jak było z Hitlerem?
Mniej tendencyjnej TV i nakręcania się wojną. Nie ma ważniejszych w kraju problemów ? Gdyby Putin chciał miałby militarnie Gruzje, Ukraine i bazy w Meksyku, a jest dokładnie odwrotnie NATO na wschod i sponsorowane "majdany" coraz blizej Moskwy. Cóż tu jest takiego fantastycznego, żeby podbijać, skoro pare milionów obywateli zwiało za chlebem. Zamiast obnizyć podatki ułatwić ludziom zycie najlepiej podpuscic, pokrzykiwać i pomachać szabelką, a potem jak zwykle pustynia i 50 % mniej ludnosci. Czesi, Węgrzy , Słowacy pragmatycznie tylko głupole z Polski zawsze pod włos :piwko: "Pepek" swiata i wieczny wasal jak nie kacapów to teraz hamburgerów.
Wypowiedź w moim imieniu jak i wielu innych mieszkańców tego kraju,która powinna stać się hasłem narodu. :)
A co do powołania rezerwy to niech zapieprz... do armii czołgać się w błocie ci,którym zależy na "przyjażni" z NATO i UE ,którzy tak na prawdę walczą o własne tyłki a nie o jakichś tam Polaczków pod ruską granicą.
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
Awatar użytkownika
GAD
Generał Brygady
Generał Brygady

Powołania do woja ;>

Post autor: GAD »

explokera zgodzę się z Twoją wypowiedzią, jednak nie podoba mi się nazwanie moich rodaków "Polaczkami" , odrobina szacunku
pozdrawiam
GAD KLAMERKOŻERCA
zasadził GADEK" rzepkę" w ogrodzie,
chodził, doglądał, podlewał co dzień,
kolegom "rzepką" ową się chwalił,
na jesień zebrał, wysuszył ,spalił :P
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek

Powołania do woja ;>

GAD pisze:explokera zgodzę się z Twoją wypowiedzią, jednak nie podoba mi się nazwanie moich rodaków "Polaczkami" , odrobina szacunku
pozdrawiam

Widzę,że "duch" patriotyzmu się odezwał.
A myślisz,że skąd ja jestem?????
Z kraju pomiędzy Odrą i Bugiem.
Wiesz jak na ludzi mieszkających na tych terenach mówią poza tymi rzekami ?????
Polaczki.
Odrobiny szacunku powinieneś wymagać od tych,którzy doprowadzili do takiego stanu a nie ode mnie.
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
Awatar użytkownika
przemq
Porucznik
Porucznik

Powołania do woja ;>

Post autor: przemq »

Ostatnio bardzo modne stało się określenie "cebulaki" :-D
https://www.youtube.com/watch?v=2uYgBBhaUr4&index=1&list=LLYAPZm5Y5ZIHTFeL65tKueQ
Awatar użytkownika
Jacol303
Major
Major

Powołania do woja ;>

Post autor: Jacol303 »

Witam,
explokera pisze:
GAD pisze:explokera zgodzę się z Twoją wypowiedzią, jednak nie podoba mi się nazwanie moich rodaków "Polaczkami" , odrobina szacunku
pozdrawiam

Polaczki.
Odrobiny szacunku powinieneś wymagać od tych,którzy doprowadzili do takiego stanu a nie ode mnie.
Ja osobiście czuję się POLAKIEM, a nie "Polaczkiem"!!! Urodziłem się w Polsce i jestem z tego dumny więc nazywanie Nas Polaków "Polaczkami" proszę zachować dla siebie.
Swoją drogą patrząc na niektórych młodzieńców przydałaby im się obowiązkowa służba wojskowa :brecht:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Pozdrawiam,
Jacol303

" Słodko jest za Polskę umierać "
https://www.youtube.com/watch?v=vKIdRsMcQVw
Awatar użytkownika
Festung
SPEC
SPEC

Powołania do woja ;>

Post autor: Festung »

Explokera proponuję abyś zaaplikował sobie tę dawkę na nieznane wirusy ze swojego motta.
Gdybym był cukierkiem jaki miałbym smak?
Byłbym twardym cukierkiem, innych opcji brak!
Dlaczego twardym skąd wybór taki?
One się wszystkim dają we znaki.
Stara szakala bajka.....
Awatar użytkownika
GANDI
SPEC
SPEC

Powołania do woja ;>

Dla mnie wiekszym patriotą niz taki wojak jest piekarz, murarz, ślusarz czy rolnik uczciwie pracujący w tym trudnym państwie. Ale wiadomo nie ma jak uderzyć w bogoojczyzniane tony, ojczyzna w potrzebie, na koń i popedzic niczym jezdziec bez głowy pod dowództwem najlepiej takiego emerytowanego Szoguna. Taa martyrologie i umieranie mamy dopracowana do doskonałosci, wystarczy delikatnie rozegrac podpuscic i skutek wiadomy. Paradoks - obecnie pospolite ruszenie obronne istne szalenstwo, a takiego zbieracza scigaja za pare proobronnych tylko fizycznie zgniłków z ziemi. Takie rzeczy tylko w Polsce...... kto by nas chciał okupować chyba jakiz nienormalny :brecht: https://www.youtube.com/watch?v=TH22ExnVR9I
Awatar użytkownika
Jacol303
Major
Major

Powołania do woja ;>

Post autor: Jacol303 »

Witam,
GANDI pisze:Dla mnie wiekszym patriotą niz taki wojak jest piekarz, murarz, ślusarz czy rolnik uczciwie pracujący w tym trudnym państwie. Ale wiadomo nie ma jak uderzyć w bogoojczyzniane tony, ojczyzna w potrzebie, na koń i popedzic niczym jezdziec bez głowy pod dowództwem najlepiej takiego emerytowanego Szoguna. Taa martyrologie i umieranie mamy dopracowana do doskonałosci, wystarczy delikatnie rozegrac podpuscic i skutek wiadomy. Paradoks - obecnie pospolite ruszenie obronne istne szalenstwo, a takiego zbieracza scigaja za pare proobronnych tylko fizycznie zgniłków z ziemi. Takie rzeczy tylko w Polsce...... kto by nas chciał okupować :brecht: https://www.youtube.com/watch?v=TH22ExnVR9I
Kolego GANDI akurat na co dzień też ciężko zarabiam na chleb w tym kraju nie będąc wojakiem na etacie. Jednak wychowany zostałem na patriotę :polska: :polska: :polska: i wypraszam sobie docinki w stylu " Polaczki"
Pozdrawiam,
Jacol303

" Słodko jest za Polskę umierać "
https://www.youtube.com/watch?v=vKIdRsMcQVw
Awatar użytkownika
GANDI
SPEC
SPEC

Powołania do woja ;>

I bardzo dobrze, każdy sie gdzieś odnajdzie na tej płaszczyznie. Tylko ze patriotyzm nie zwalnia od samodzielnego myslenia, a nie myslenia narzuconego przez polityków, tv czy ogolne panujacej mody.
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek

Powołania do woja ;>

Jak widać temat powoływania rezerwistów został przytłoczony bojami narodowo patriotycznymi na tyle ,że przeszkadza to w czytaniu ze zrozumieniem. :brecht:

Nie jestem piekarzem,murarzem,ślusarzem ani też rolnikiem mimo to mam odciski na dłoniach i nie raz pot wcieka mi w oczy,nie raz mój tydzień pracy trwa 7 dni,często też mój dzień roboczy kończy się o 4 rano tylko po to aby o 6rano wstać by znów zacząć nowy.
Jestem Polakiem ale gdy tak patrzę na to co napisałem o swojej pracy zaczynam myśleć,że jestem Polaczkiem i wcale się tego nie wstydzę.
Nie wiem jak pozostali rodacy ale ja wolę usłyszeć w oczy,że jestem Polaczkiem niż żeby ktoś napluł mi na plecy.

Festung :popijawa:
Awatar użytkownika
GAD
Generał Brygady
Generał Brygady

Powołania do woja ;>

Post autor: GAD »

explokera pisze:
pozdrawiam

Polaczki.
odpowiedź masz na PW
GAD KLAMERKOŻERCA
zasadził GADEK" rzepkę" w ogrodzie,
chodził, doglądał, podlewał co dzień,
kolegom "rzepką" ową się chwalił,
na jesień zebrał, wysuszył ,spalił :P
mst
Porucznik
Porucznik

Powołania do woja ;>

Post autor: mst »

Brawo chłopaki, widać, że część już odrobiła lekcje zadane przez naszych sąsiadów.....pewnie przykład obronności Szwajcarii czy zwłaszcza Finlandii nic nie da, bo łatwiej powtarzać hasła wygodne dla tych państw, co nas nie załatwiły w II wojnie, a teraz osiągneły ten cel przez zaszczepienie takiego sposobu myslenia, że naszemu niepokornemu narodowi podcięli jaja... i dzięki takim postawom już nie postrzegają nas dumnymi Polakami tylko malutkimi Polaczkami..... i niestety sami niewiele robimy aby to zmienić......
ODPOWIEDZ

Wróć do „Media i literatura”