Powołania do woja ;>

Nasza pasja w prasie, literaturze, filmach...
Awatar użytkownika
GANDI
SPEC
SPEC
Województwo: Wybierz

Powołania do woja ;>

Post autor: GANDI »

Bo dzięki wojowniczej postawie uzyskamy szacunek na świecie, klękajcie narody, to Polska. USA, Niemcy, Francja będą liczyć się z naszym zdaniem, naszego mocarstwa. Co najwyzej wcisna nam pare złomów, jakies wiezienie lub wojne w jakims egzotycznym panstwie na drugim koncu swiata. Nawet kraje grupy wyszehradzkiej mają nas gdzieś, robiąc zaloty z Austriakami w celu utworzenia swojej grupy. No, tak zawsze pozostaną tacy sojusznicy szowinisci w stosunku polskiej mniejszosci jak Litwini czy Ukraincy ze swoimi swietnymi bohaterami narodowymi :brecht: . Kto chce sobie wojować niech wojuje- pewnie do pierwszego świstu koło głowy albo tataru z kolegi. Ja jakos nie pale sie być ewentualnie dowodzonym przez politykierstwo bez zadnych zdolnosci honorowych (jak to było przed wojna), bez odpowiedzialności za swoje przekrety, rzady i obywateli. Jeszcze taki głupi nie jestem zeby skakac z mostu na głowke a potem sie zastanawiac jak wyladowac. Opcja samobojcy zawsze aktualna wystarczy jechac do jakiegos kraju sunnickiego. ;)
W Szwajcarii czy Finlandii to ja moge wojować :piwko:
Awatar użytkownika
Festung
SPEC
SPEC

Powołania do woja ;>

Post autor: Festung »

Nikt kto ma najmniejsze pojęcie o wojnie i okropnościami z którą się ona kojarzy nie ma ochoty walczyć.Ja też nie mam ochoty iść jako mięso armatnie walczyć z rusami o ukraine ,zwłaszcza że miłością do niej nie pałam.
Jak ktoś nie szanuję własnego kraju to powinien mieć minimum szacunku do samego siebie.( ja też tyram i hu.. z tego mam)
A tekst w stylu polaczki jest delikatnie nie na miejscu.
pzdr.
Gdybym był cukierkiem jaki miałbym smak?
Byłbym twardym cukierkiem, innych opcji brak!
Dlaczego twardym skąd wybór taki?
One się wszystkim dają we znaki.
Stara szakala bajka.....
Awatar użytkownika
przemq
Porucznik
Porucznik

Powołania do woja ;>

Post autor: przemq »

Widzę temat gorący :-D , plusik dla administracji że pozwala na takie dyskusje bo u konkurencji...

Wiadomo że nikt raczej nie ma ochoty jechać walczyć za łukrainę czy inne Pierdziszewice o ich wolność pod sztandarem hamerykańskiego sojusznika.
Co innego walczyć za kogoś "obcego" ,a co innego za własne miejsce.

Nie chciałbym wojny,obym nigdy się nie dowiedział jak wygląda, ani nikomu też tego nie życzę, ale cholewnie mnie ciekawi co zrobiliby nasi sojusznicy Niemcy,Francja a zwłaszcza demokratyczna republika stanów zjednoczonych ameryki, gdyby ruski napadł na Polskę :hmm:

http://www.tvn24.pl/polacy-chetniejsi-d ... 019,s.html
https://www.youtube.com/watch?v=2uYgBBhaUr4&index=1&list=LLYAPZm5Y5ZIHTFeL65tKueQ
Awatar użytkownika
Wredny Borsuk
Porucznik
Porucznik

Powołania do woja ;>

Post autor: Wredny Borsuk »

A ja z przyjemnością pójdę na kilka dni ćwiczeń dla rezerwistów. Jestem podporucznikiem rezerwy, kiedyś regularnie powoływano mnie na ćwiczenia lub tzw. "sprawdzenie gotowości", ale odkąd zlikwidowano jednostkę na Majdanku nie dostaję już wezwań.
Odpocząłbym od biurowego kieratu, głupiego dyrektora i ogólnie od codzienności.
Czekam na polecony z WKU.
Żaden z obiektów prezentowanych na zdjęciach nie został przeze mnie zlokalizowany ani wydobyty z wykorzystaniem wykrywacza metali bądź innego urządzenia lub narzędzia. Przedstawione sceny i ich opisy są jedynie zaimprowizowanymi rekonstrukcjami.
Awatar użytkownika
radoslav
Podporucznik
Podporucznik

Powołania do woja ;>

Post autor: radoslav »

Jacol303 pisze:Witam,
GANDI pisze:Dla mnie wiekszym patriotą niz taki wojak jest piekarz, murarz, ślusarz czy rolnik uczciwie pracujący w tym trudnym państwie. Ale wiadomo nie ma jak uderzyć w bogoojczyzniane tony, ojczyzna w potrzebie, na koń i popedzic niczym jezdziec bez głowy pod dowództwem najlepiej takiego emerytowanego Szoguna. Taa martyrologie i umieranie mamy dopracowana do doskonałosci, wystarczy delikatnie rozegrac podpuscic i skutek wiadomy. Paradoks - obecnie pospolite ruszenie obronne istne szalenstwo, a takiego zbieracza scigaja za pare proobronnych tylko fizycznie zgniłków z ziemi. Takie rzeczy tylko w Polsce...... kto by nas chciał okupować :brecht: https://www.youtube.com/watch?v=TH22ExnVR9I
Kolego GANDI akurat na co dzień też ciężko zarabiam na chleb w tym kraju nie będąc wojakiem na etacie. Jednak wychowany zostałem na patriotę :polska: :polska: :polska: i wypraszam sobie docinki w stylu " Polaczki"
o co chodzi z tym "wojakiem na etacie"? Oczywiście naród myśli że każdy poszedł do wojska po pieniądze bo dobrze płacą... Tak samo tzw. "święte krowy" czyli nauczyciele, policja itd. itp. Wszyscy są szczuci na te zawody. Dlaczego? Jest jeszcze coś takiego jak powołanie...
Awatar użytkownika
radoslav
Podporucznik
Podporucznik

Powołania do woja ;>

Post autor: radoslav »

A poza tym chyba to forum nie jest do tego aby dyskutować na takie tematy. Mijamy się troszkę z ideą jego powstania. Mamy dzielić pasję a nie siebie... Pozdrawiam wszystkich :pozdro:
Awatar użytkownika
mike75
SIERZANT
SIERZANT
Województwo: Zachodniopomorskie

Powołania do woja ;>

Post autor: mike75 »

Witam!!!

Powiem wam tak,każdy facet powinien przejść szkolenie wojskowe(postrzelać,pobiegać,poczołgać się itp...)Jak widzę na chodnikach co nie których "facetów" i pomyślę że miałbym z takim leżeć w okopie i bronić naszej ojczyzny to chyba od razu należałoby wywiesić Białą Flagę albo po prostu strzelić sobie w łeb,przecież teraz bardzo duża wiekszość młodych Polaków wojsko widzi tylko na TV lub Play Station,taki jeden z drugim nigdy nie wyleli kropli potu,nigdy nie przeczołgali się,nigdy nie zmokli,nie mówiąc o trzymaniu jakiejkolwiek broni w ręku tym bardziej strzelaniu z niej.Teraz wyobrażcie sobie,co robić z takim w okopie w czasie działań wojennych?MASAKRA!!!!
Mam nadzieję że nasz rząd coś z tym zrobi i kiedyś to zmieni
Awatar użytkownika
Festung
SPEC
SPEC

Powołania do woja ;>

Post autor: Festung »

Moderacja jest wyrozumiała ale tym samym czuwa :diabełek: Jak się w temacie zacznie "zabawa na sztachety" to temat poleci do krainy wiecznych łowów :pozdro:
Gdybym był cukierkiem jaki miałbym smak?
Byłbym twardym cukierkiem, innych opcji brak!
Dlaczego twardym skąd wybór taki?
One się wszystkim dają we znaki.
Stara szakala bajka.....
Awatar użytkownika
przemq
Porucznik
Porucznik

Powołania do woja ;>

Post autor: przemq »

Wie ktoś ile te ćwiczenia trwają?
Nie powiem ale troszkę mnie intryguje :)

Martwią mnie tylko te 4 godziny na stawienie się.
https://www.youtube.com/watch?v=2uYgBBhaUr4&index=1&list=LLYAPZm5Y5ZIHTFeL65tKueQ
Awatar użytkownika
GAD
Generał Brygady
Generał Brygady

Powołania do woja ;>

Post autor: GAD »

mike75 pisze:Witam!!!

Powiem wam tak,każdy facet powinien przejść szkolenie wojskowe(postrzelać,pobiegać,poczołgać się itp...)
niby dla czego każdy?
GAD KLAMERKOŻERCA
zasadził GADEK" rzepkę" w ogrodzie,
chodził, doglądał, podlewał co dzień,
kolegom "rzepką" ową się chwalił,
na jesień zebrał, wysuszył ,spalił :P
Awatar użytkownika
Jacol303
Major
Major

Powołania do woja ;>

Post autor: Jacol303 »

Witam,
radoslav pisze:
Jacol303 pisze:Witam,
GANDI pisze:Dla mnie wiekszym patriotą niz taki wojak jest piekarz, murarz, ślusarz czy rolnik uczciwie pracujący w tym trudnym państwie. Ale wiadomo nie ma jak uderzyć w bogoojczyzniane tony, ojczyzna w potrzebie, na koń i popedzic niczym jezdziec bez głowy pod dowództwem najlepiej takiego emerytowanego Szoguna. Taa martyrologie i umieranie mamy dopracowana do doskonałosci, wystarczy delikatnie rozegrac podpuscic i skutek wiadomy. Paradoks - obecnie pospolite ruszenie obronne istne szalenstwo, a takiego zbieracza scigaja za pare proobronnych tylko fizycznie zgniłków z ziemi. Takie rzeczy tylko w Polsce...... kto by nas chciał okupować :brecht: https://www.youtube.com/watch?v=TH22ExnVR9I
Kolego GANDI akurat na co dzień też ciężko zarabiam na chleb w tym kraju nie będąc wojakiem na etacie. Jednak wychowany zostałem na patriotę :polska: :polska: :polska: i wypraszam sobie docinki w stylu " Polaczki"
o co chodzi z tym "wojakiem na etacie"? Oczywiście naród myśli że każdy poszedł do wojska po pieniądze bo dobrze płacą... Tak samo tzw. "święte krowy" czyli nauczyciele, policja itd. itp. Wszyscy są szczuci na te zawody. Dlaczego? Jest jeszcze coś takiego jak powołanie...
Kolego nie mam nic do zawodowych żołnierzy...sam mam wielu znajomych i przyjaciół pośród nich. I tak jak piszesz jest coś takiego jak powołanie :polska: :polska: :polska:
Pozdrawiam,
Jacol303

" Słodko jest za Polskę umierać "
https://www.youtube.com/watch?v=vKIdRsMcQVw
Awatar użytkownika
Wędrus
Administrator
Administrator

Powołania do woja ;>

Post autor: Wędrus »

Ja w woju nie byłem, choć się nie uchylałem i nie kombinowałem.
kategorię A mam ale się bawiłem w studenta więc już nie wzięli.
Moje zdanie jest podobne, każdy zdrowy facet na ciele i umyśle powinien
przeszkolenie wojskowe mieć za sobą. Nie chodzi mi tu o kiblowanie w woju
2 lata jak to za komuny było, myślę/wydaje mi się, że by dobrej organizacji
podstawowe przeszkolenie piechura bo o tym mowa (zawodowi niech się szkolą na
sprzęt) miesiąc jest do ogarnięcia. Na przykład udzielanie pierwszej pomocy rannym,
strzelanie, jakieś elementy taktyki, generalnie umiejętność trzeźwego myslenia
w sytuacji kryzysowej.
A nie będąc świadkiem wypadku/katastrofy, stać jak baran i kręcić filmiki komórką....
"Prawdziwy Polak nie kradnie, tylko zdobywa w walce, konfiskuje albo rekwiruje"
lyr
Zasłużony
Zasłużony

Powołania do woja ;>

Post autor: lyr »

ja swoje odsłużyłem pod koniec lat 90, na drugim końcu polski{ trzebiatów }i uważam że każdy kto zdolny to powinien do wojska pójść tylko na odpowiednie przeszkolenie w odpowiednio krótkim terminie a nie tak jak ja 15 miechów . Coś tam pobiegałem poczołgałem się i wystrzeliłem około 40 sztuk amo w tym czasie wiec jaki był sens tyle czasy tam siedzieć bardziej nauczyłem się obierać ziemniaki na kuchni niż strzelać
Awatar użytkownika
Wędrus
Administrator
Administrator

Powołania do woja ;>

Post autor: Wędrus »

O kurde Bąbel to ja dziś na strzelnicy w 1,5 godziny wystrzelałem tyle co Ty przez całą służbę hehehe- glock 25 (to mi lezy ok), walter 10, i kałach cuudo ale nabój 4 zł tom strzelił tylko 5 razy póki co :brecht:
"Prawdziwy Polak nie kradnie, tylko zdobywa w walce, konfiskuje albo rekwiruje"
lyr
Zasłużony
Zasłużony

Powołania do woja ;>

Post autor: lyr »

wedrus moja służba trwała przynajmniej o 12 miechów za długo to za koszt mego 15 miesięcznego pobytu to by z 4 żołnieży mozna w tym czasie wyszkolić tak samo jak mnie bo przecież wyżywić , ubrać i dać dach nad głową przez 15 miechów to jest koszt
ODPOWIEDZ

Wróć do „Media i literatura”