"Przemyśl i kilkanaście powiatów powinny wrócić do Ukrainy

Nasza pasja w prasie, literaturze, filmach...
Redmeer
Porucznik
Porucznik
Województwo: Wybierz

Re: "Przemyśl i kilkanaście powiatów powinny wrócić do Ukrai

Post autor: Redmeer »

Ja polecam zapoznanie się z artykułkem wszystkim entuzjastom tego ruchu wolnościowego na Ukrainie. Historia, nawet ta najnowsza, pokazuje dobitnie, że obalanie rzadów, często legalnych w świetle prawa, nie prowadzi do niczego dobrego. Najpierw w Afryce, gdzie pana K. odstrzelono w imię lepszego jutra, które to jutro jest przesycone fanatyzmem muzułmańskim (vide niszczenie grobów polskich żołnierzy), teraz Syria, gdzie wspiera się islamskich fanatyków w walce z legalnym rządem.

Nie zapominajmy, że rząd na Ukrainie jest rządem legalnym, tak jak legalnym rzędem jest nasz i niezadowolenie z jego pracy niekoniecznie musi być sygnałem do bezwolnego popierania takich inicjatyw. W szczególności że czarno na białym widać, jaki kierunek obierają wolnościowe środowiska ukraińskie.
Awatar użytkownika
tisio
Zasłużony
Zasłużony

Post autor: tisio »

W tv bębnią, żeby dawać dary na Ukrainę.Mogę w ostateczności nas... w pudełko i wysłać banderowcom
Bóg, Honor, Ojczyzna
Gudziuk
SPEC
SPEC

Post autor: Gudziuk »

Reedamer w zupełnością się z Tobą zgadzam. Po rozwoju sytuacji wyraźnie widać, że do władzy najprawdopodobniej dopchają się banderowcy, a to nic dobrego nie wróży.
Tisio, a widziałeś ile tych darów jest? Tyle co kot napłakał. Większość z Nas nie daje się ogłupić, a do tego się zbłaźnili, bo te wszystkie dary zmieściły się do busa, a Ukraińcy i tak ich pogonili z granicy :brecht: .
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców
Awatar użytkownika
człowiekpiachu
Generał Dywizji
Generał Dywizji
Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Post autor: człowiekpiachu »

Redmeer pisze:Ja polecam zapoznanie się z artykułkem wszystkim entuzjastom tego ruchu wolnościowego na Ukrainie. Historia, nawet ta najnowsza, pokazuje dobitnie, że obalanie rzadów, często legalnych w świetle prawa, nie prowadzi do niczego dobrego. Najpierw w Afryce, gdzie pana K. odstrzelono w imię lepszego jutra, które to jutro jest przesycone fanatyzmem muzułmańskim (vide niszczenie grobów polskich żołnierzy), teraz Syria, gdzie wspiera się islamskich fanatyków w walce z legalnym rządem.

Nie zapominajmy, że rząd na Ukrainie jest rządem legalnym, tak jak legalnym rzędem jest nasz i niezadowolenie z jego pracy niekoniecznie musi być sygnałem do bezwolnego popierania takich inicjatyw. W szczególności że czarno na białym widać, jaki kierunek obierają wolnościowe środowiska ukraińskie.
Rozumię,że z całą odpowiedzialnością twierdzisz,że J.Wiśniowiecki zle czynił....żartuję.Oni sami nie wiedzą w jakim gównie i na jakiej głębokości w niej się usadowili.Ja z pewnością tego nie doczekam,ale żółtoniebieskiej flagi,nigdy nie będzie w zasranych gwiazdkach na zasranym niebieskim tle.

Każdy ma prawo do własnego zdania nawet w ...piątek przed 22ą.
Każdy ma prawo do własnego zdania.
Gudziuk
SPEC
SPEC

Post autor: Gudziuk »

Jarema według mnie był dla nich jeszcze za łagodny :-D
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców
Awatar użytkownika
yukon
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: yukon »

Ja tylko apeluje aby nie wszystkich Ukraincow wsadzac do jednego kotla z banderowcami,sa wsrod nich normalni ludzie,wielu z nich pomagalo Polakom uniknac smierci w tamtych strasznych czasach.
Rowniez nie zapominajmy ze wiecej Ukriaincow zginelo z rak upa niz Polakow,takie byly czasy ze Lemko czy Bojko byl podciagany pod Ukrainca,mimo ze nim sie nie czul,( i nadal wielu sie nie czuje a wrecz ma wstret do wszystkiego co ukrainskie),i za to byli mordowani przez upowcow.
Sam znam wielu ktorzy patrzec nie moga na te glupoty ktore wypisuja debile sponsorowani przez Granty(pieniadze) upowcow z Usa i Kanady.

Nie powinna Was razic flaga Ukrainy niebiesko-zolta,flaga banderowcow jest czerwono-czarna.
Ale to ze partia Swoboda ma duzo wspolnego z nacjonalistyczno-nazistowskim ruchem potwierdza obecnosc oleha tyahnyboka(specjalnie z malej litery),skarajny nacjonalista :źle:

Nie przejmowalbym sie zbytnio ich rzadaniami co do naszych ziem,przez setki lat nie potrafili stworzyc swojego panstwa,ich "slynna" SS-Galizien w starciu z regularna Armia Czerwona to straszna porazka,Rosjanie ich nie oszczedzali, chcecie znac wynik? z 14.000 tys. ledwo 2.000 tys. przetrwalo,dobrzy byli, ale w mordach na ludnosci cywilnej, pacyfikowaniu wsi,tlumieniu powstania czy tez ochronie obozow koncentracyjnych,nie ma wsrod nich bohaterow,sa tylko mordercy!

A tak o nich pisza na zachodzie :spoko: ,widac tam faszystowskie znaki,swastyki,14/88,itd...niestety(albo stety) ale do EU z takim czyms nie wejda :źle:
Nie ma miejsca na nazistowskie swinie w EU.

http://libcom.org/news/neo-nazis-far-ri ... e-23012014
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
marcin121
Kapitan
Kapitan

Post autor: marcin121 »

Niestety Trzeba było Rebeta Bandere i całą dywizje SS Galizen
Wydać ruskim I był by spokój
Awatar użytkownika
człowiekpiachu
Generał Dywizji
Generał Dywizji
Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Post autor: człowiekpiachu »

yukon pisze:Ja tylko apeluje aby nie wszystkich Ukraincow wsadzac do jednego kotla z banderowcami,sa wsrod nich normalni ludzie,wielu z nich pomagalo Polakom uniknac smierci w tamtych strasznych czasach.
Rowniez nie zapominajmy ze wiecej Ukriaincow zginelo z rak upa niz Polakow,takie byly czasy ze Lemko czy Bojko byl podciagany pod Ukrainca,mimo ze nim sie nie czul,( i nadal wielu sie nie czuje a wrecz ma wstret do wszystkiego co ukrainskie),i za to byli mordowani przez upowcow.
Sam znam wielu ktorzy patrzec nie moga na te glupoty ktore wypisuja debile sponsorowani przez Granty(pieniadze) upowcow z Usa i Kanady.

Nie powinna Was razic flaga Ukrainy niebiesko-zolta,flaga banderowcow jest czerwono-czarna.
Ale to ze partia Swoboda ma duzo wspolnego z nacjonalistyczno-nazistowskim ruchem potwierdza obecnosc oleha tyahnyboka(specjalnie z malej litery),skarajny nacjonalista :źle:

Nie przejmowalbym sie zbytnio ich rzadaniami co do naszych ziem,przez setki lat nie potrafili stworzyc swojego panstwa,ich "slynna" SS-Galizien w starciu z regularna Armia Czerwona to straszna porazka,Rosjanie ich nie oszczedzali, chcecie znac wynik? z 14.000 tys. ledwo 2.000 tys. przetrwalo,dobrzy byli, ale w mordach na ludnosci cywilnej, pacyfikowaniu wsi,tlumieniu powstania czy tez ochronie obozow koncentracyjnych,nie ma wsrod nich bohaterow,sa tylko mordercy!

A tak o nich pisza na zachodzie :spoko: ,widac tam faszystowskie znaki,swastyki,14/88,itd...niestety(albo stety) ale do EU z takim czyms nie wejda :źle:
Nie ma miejsca na nazistowskie swinie w EU.

http://libcom.org/news/neo-nazis-far-ri ... e-23012014
Zgadzam sie z przedmówcą,tylko niech Ukraina zacznie mówić jednym głosem.W tym momencie frakcje czerwono czarne władze / bandery,którą nawet dostrzegłem na tym forum,prą n na żywioł,ale czy zdają sobie sprawę ,że dyszku na granicy x 4,5 razy już nie bedzie to warunek podpisania stowarzyszenia z.......dziwnym zjawiskiem :pokręcony:
Każdy ma prawo do własnego zdania.
włóczykij
SIERZANT
SIERZANT

Post autor: włóczykij »

A nasze elyty ida w zaparte wbrew opinii narodu. Bo gdzie nie cztam komentatrze, większość jest przeciw ukrainie... i niech tak pozostanie.
Redmeer
Porucznik
Porucznik

Post autor: Redmeer »

U nas w kraju nie ma elit.
Awatar użytkownika
GAD
Generał Brygady
Generał Brygady

Post autor: GAD »

Redmeer pisze:U nas w kraju nie ma elit.
jak to nie ma elit? my jesteśmy elitą i kwiatem narodu :peace: :peace: :peace:
GAD KLAMERKOŻERCA
zasadził GADEK" rzepkę" w ogrodzie,
chodził, doglądał, podlewał co dzień,
kolegom "rzepką" ową się chwalił,
na jesień zebrał, wysuszył ,spalił :P
mitch28
Mł. Chorąży Sztab.
Mł. Chorąży Sztab.

Post autor: mitch28 »

Jestesmy ciagle poddawni szczegolnej manipulacji jesli chodzi o Majdan i nie tylko. :detektyw:

Dlatego polecam obejrzec ten material... :sad:

http://wiadomosci.onet.pl/tylko-w-oneci ... dzmi/4khbj

Pozdrawiam
mitch28
Awatar użytkownika
Znachor
ST-KAPRAL
ST-KAPRAL

Post autor: Znachor »

Ten reporter z onetu niczym się nie różni od reportera z wp czy innych szmatławców i e-szmatławców.
Portale te sa antykościelne i antypolskie, żeby sprawdzić to, wystarczy napisać pochlebną opinię dla Kościoła Katolickiego lub Polski w obojętnie jakim temacie o Kościele, - po kilku minutach po pojawieniu się , czasami do paru godzin znikają, natomiast te o pedofilach w KK puszczają korzenie. Kiedyś dawałem Ok-ejki czyli :spoko: łapki do góry za każdy wpis prokościelny i obserwowałem progresje, czasami przebijają samych siebie i dana ok-ejka jest o kilka punktów niżej niż przed twoim podbiciem. W swerze pariotyzmu polskiego zawsze będziesz postrzegany i komentowany jako nacjonalista/nazista.
Ukraińców mam w swoim mieście ok 30% i chociaż od dziada pradziada mieszkają w PL to nadal są wierni Ukrainie i Rosji, tak jak to było podczas wybijania i mordów na Unitach Polskich czy w czasie wojen i okupacji sowieckiej (identycznie jak mniejszość białoruska), i wcale się im nie dziwię. Ja będąc i mieszkając w obojętnie jakim kraju Świata również będę propolski, i w razie czego będę działał na naszą korzyść a ich krzywdę. Błędem Podstawowym jest dawanie im możliwości zasiadania w Senacie, Sejmie czy nawet Urzędach gminy czy powiatu. Zezwolenia na tablice wiosek w cyrylicy itp to już cyrk a Największym absurdem jest fakt dowódców w armi polskiej wywodzących się z mniejszości narodowych (tą komedię miałem osobiście w wojsku). I nie piszę tego dlatego że ich nie lubie a dlatego że powinni mieć swoje narodowe silne państwo bez nadzoru EU czy Rosji. A My musimy mieć Silne Narodowe Państwo, Mocniejsze od swoich sąsiadów - conajmniej DWUKROTNIE.
AMEN.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Media i literatura”