Nocna wyprawa konika

Relacje z naszych wypraw mniej lub bardziej turystycznych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
konik garbusek
PLUTONOWY
PLUTONOWY
Województwo: Wybierz

Nocna wyprawa konika

Post autor: konik garbusek »

Pragnę zaprezentować Wam, szanowne grono koleżanek i kolegów część zdjęć z mojej nocno / porannej wyprawy w pewne miejsce. Miejsce to było przed około 2400 laty zamieszkiwane przez Celtów, którzy celem wzniesienia pierścieni obronnych wkoło swej osady wyrównali szczyt góry i obniżyli w ten sposób jej wysokość. Pozostałości po dwóch pierścieniach wykonanych z kamieni są nadal widoczne na zdjęciach satelitarnych. Nie spieszcie się jednak ze stwierdzeniem, ze takie dwa murki można przeskoczyć przecież bez zsiadania z roweru... . Przedstawcie sobie pokonywanie pochyłości przedstawionej na jednym ze zdjęć a ciągnącej się około 700m oraz późniejsze drażnienie Celtów.
Zaczęło się to tak, ze pojawiłem się u podnóża góry około godziny 02:50 i musiałem zrobić dwie przerwy zanim dotarłem na szczyt po pokonaniu łącznie około 1400 metrów dystansu + odrobinkę różnicy wysokości. Na szczycie pojawiłem się około godziny 04:40 czyli tuz przed wschodem słońca w zamieszkiwanym rejonie. Fotografie nie są w stanie oddać prawdziwego piękna, które mogłem obserwować ale mam nadzieje, ze jesteście w stanie pogonić odrobinkę swoja wyobraźnie.
W nadchodzący weekend planuje kolejny poranek w lesie.

Pozdrawiam
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
konik garbusek
PLUTONOWY
PLUTONOWY

Re: Nocna wyprawa konika

... reszta zdjęć.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Awatar użytkownika
yukon
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: yukon »

Ladnie,wiem co to noc w lesie :spoko:
Nie korci cie zeby polozyc wisienke na torcie i zabrac wykrywacz?no i browary zamiast batonikow ;)
To w Germanii? :)
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
Awatar użytkownika
konik garbusek
PLUTONOWY
PLUTONOWY

Korcić to mnie korci ale z innej strony to miejsce "tabu" bo cześć parku krajobrazowego i stanowisko... chociaż archeo przeczesało już to miejsce (tyle, ze chyba przed wojna albo tuz po :diabełek: ). Z innej strony patrząc na ilość śmieci, śladów po ogniskach, ... :zakrywa: .
A co do lokalizacji... Tak. To miejsce nie znajduje się w Polsce 8-) :milczy: .
Awatar użytkownika
pablo
ST.SIERZANT-SZTABOWY
ST.SIERZANT-SZTABOWY
Województwo: Lubelskie

Post autor: pablo »

Piękne i klimatyczne fotki :spoko:
konik garbusek pisze: mam nadzieje, ze jesteście w stanie pogonić odrobinkę swoja wyobraźnie.
To jest absolutna podstawa przy zwiedzaniu miejsc mających swoją historię. Bez tego pole bitwy pozostanie tylko np. "monotonnym kawałkiem pola uprawnego" a obronne ongiś wzgórze - "kupą kamieni i drzew".
Awatar użytkownika
CYGAN
Marszałek
Marszałek

Post autor: CYGAN »

Panowie to nie nasza sprawa i mało nas to obchodzi, więc proszę to wyjaśnić między sobą.... :!:
Awatar użytkownika
CYGAN
Marszałek
Marszałek

Post autor: CYGAN »

Temat posprzątałem i proszę go więcej nie zaśmiecać....Temat jest o nocnej wyprawie....
ODPOWIEDZ

Wróć do „Włóczykije na tropie - nasze wyprawy bez "patyka"”