Dodatkowo jesli chodzi o mnie to lubie pomiedzy monetami znalezc szklanke szrapnela

Właśnie, że Explokera, że nie, a wrazie czego możesz jednym kliknięciem wskoczyć na 12 i sobie luknąć co i jak.explokera pisze:Na 12 mozna cos wiecej znalezc niz na 17 bo na wysokiej czestotliwosci slabo widac braz przynajmniej ja mam takie odczucie ze np.boratynki mozna przeoczyc juz o starych carskich monetach nie wspomne.
Dodatkowo jesli chodzi o mnie to lubie pomiedzy monetami znalezc szklanke szrapnelaa na 17 to conajwyzej 20 cm pod ziemia
To tak trochę nie do końca.Gudziuk pisze:Właśnie, że Explokera, że nie, a wrazie czego możesz jednym kliknięciem wskoczyć na 12 i sobie luknąć co i jak.explokera pisze:Na 12 mozna cos wiecej znalezc niz na 17 bo na wysokiej czestotliwosci slabo widac braz przynajmniej ja mam takie odczucie ze np.boratynki mozna przeoczyc juz o starych carskich monetach nie wspomne.
Dodatkowo jesli chodzi o mnie to lubie pomiedzy monetami znalezc szklanke szrapnelaa na 17 to conajwyzej 20 cm pod ziemia
Na 17 z tego co zauważyłem to bardzo słabo zasysa monety niklowe, które trzeba się nauczyć co deus mówi, ale na 12 też jest z tym nie lepiej, chociaż lepiej niż na 17. A wszelkie inne kolorki łapie lepiej. Miej tez na uwadze, że deus jest dość głęboki i może być tak jak opisujesz w swoim przypadku, że chodzisz po polu już przeoranym i zasysa w tym przypadku brąz na granicy wykrywalności, a do tego jeszcze z obecnością żelaza w jakimś tam promieniu. Z kolei ja u siebie zauważyłem, że po świeżo zaoranym osiągi deusa na 17 znacznie spadają, więc może na takim polu zasuwałeś.
explokera pisze:To tak trochę nie do końca.Gudziuk pisze:Właśnie, że Explokera, że nie, a wrazie czego możesz jednym kliknięciem wskoczyć na 12 i sobie luknąć co i jak.explokera pisze:Na 12 mozna cos wiecej znalezc niz na 17 bo na wysokiej czestotliwosci slabo widac braz przynajmniej ja mam takie odczucie ze np.boratynki mozna przeoczyc juz o starych carskich monetach nie wspomne.
Na 17 z tego co zauważyłem to bardzo słabo zasysa monety niklowe, które trzeba się nauczyć co deus mówi, ale na 12 też jest z tym nie lepiej, chociaż lepiej niż na 17. A wszelkie inne kolorki łapie lepiej. Miej tez na uwadze, że deus jest dość głęboki i może być tak jak opisujesz w swoim przypadku, że chodzisz po polu już przeoranym i zasysa w tym przypadku brąz na granicy wykrywalności, a do tego jeszcze z obecnością żelaza w jakimś tam promieniu. Z kolei ja u siebie zauważyłem, że po świeżo zaoranym osiągi deusa na 17 znacznie spadają, więc może na takim polu zasuwałeś.
Nawet na łąkach gdy chodzę na 17khz czuję,że jest mniej czuły na "żelastwo" bo na przykładzie głupiego łańcucha od krowy czy też podkowy widać sporą różnicę jak się zachowuje sprzęt na tej częstotliwości a jak na innej.
A co do przeskakiwania z wysokiej na niższą częstotliwość to jest spory problem bo jeśli chodzę właśnie na tych 17 to czułość jak i inne parametry mam wyśrubowane do końca(czułość 98-99,reaktywacja 1 tłumik -1do 1,żelazo prawie zawsze mam na poziomie 5)i obniżenie częstotliwości choćby na chwilę wiążę się ze zmianą kilku parametrów.
Co do niklowych monet to przyznaję rację Deus słabo je widzi i to na różnych częstotliwościach ale tą przypadłość mają wszystkie wykrywacze.