Ręce opadają!!!!!!!

Nasza pasja w prasie, literaturze, filmach...
ODPOWIEDZ
Gudziuk
SPEC
SPEC
Województwo: Wybierz

Ręce opadają!!!!!!!

Post autor: Gudziuk »

Dostałem taki poniższy newsletter od Reduty Dobrego Imienia, mi ręce opadły, po prostu brak słów tylko chama wbić na pal.

"Szanowni Państwo,

publikujemy informację prezesa Reduty Dobrego Imienia w sprawie rozpoczęcia akcji antydyfamacyjnej skierowanej przeciwko Niemcowi, który wygłasza esesmańskie tyrady do swoich polskich pracowników i stosuje wobec nich język nienawiści.

Informacja Reduty Dobrego Imienia – Polskiej Ligi przeciw Zniesławieniom o rozpoczęciu akcji antydyfamacyjnej

Sprawa nr 2016/03/GER/003/R/H/Ap

Reduta Dobrego Imienia – Polska Liga przeciw Zniesławieniom rozpoczyna działania antydyfamacyjne przeciwko Niemcowi, Hansowi Gunterowi Gielen, prezesowi firmy POSSYSTEM.PL, ul. Dębogórze, Partyzantów 14, 81-198 Kosakowo (woj pomorskie), NIP 589-20-11-316.

W Telewizji Republika i w internecie pojawiło się nagranie z rozmowy Gielena z pracownicą jego firmy .

Gielen naśladuje odgłos rozstrzeliwania, mówiąc o ustawianiu Polaków pod ścianą.

Mówi m. In.

„Chcę! Zabiłbym wszystkich Polaków. Nie miałbym z tym problemu. Nienawidzę Polaków, naprawdę. Nienawidzę. To nie, że ich nie lubię. Nienawidzę ich. Tak, jestem, jestem hitlerowcem, ale to wina tego kraju, że taki jestem".

W dniu 17 marca 2016 r. o godz. 21. 30 nagranie wyemitowała Telewizja Republika.

W audycji red. Ewy Stankiewicz podczas rozmowy z byłą pracownicą firmy POSSYSTEM p. Natalią Nitek widzowie dowiedzieli się o skandalicznym zachowaniu Gielena, o używanym przez niego języku nienawiści w stosunku do Polaków.

Firma POSSYSTEM.PL, którą Gielen prowadzi w Polsce od lat, mieści się w Kosakowie, powiat pucki, nieopodal Wielkiej Piaśnicy, w której Niemcy popełnili pierwszą masową zbrodnię ludobójstwa podczas II wojny światowej. Jesienią 1939 zamordowali tam kilkanaście tysięcy Polaków. W Lasach Piaśnickich zostali zamordowani także mieszkańcy Kosakowa – Paweł Słowik – kierownik szkoły powszechnej i ks. Alojzy Kaszubowski - proboszcz parafii w Kosakowie.

Niemiec Gielen mówi dziś o rozstrzeliwaniu Polaków. Mówi to w miejscu, gdzie nieopodal są masowe groby zamordowanych przez niemieckich oprawców z Selbstschutzu, często sąsiadów z tych samych miejscowości.

Słowa Gielena są dobrze znane Polakom. To język niemieckich zbrodniarzy z lat 1939-45 żywcem przeniesiony do naszych czasów.

Język pełen nienawiści i rasistowskiej pogardy dla Polaków.
To język morderców z SS, Selbstschutzu, Feldgendarmerie i Wehrmachtu.

Nie zamierzamy tolerować dłużej antypolskiej pogardy na ziemi, w której spoczywają ofiary rodaków Gielena.

Reduta Dobrego Imienia – Polska Liga przeciw Zniesławieniom podejmie wszelkie starania, by H. G. Gielen odpowiedział przed sądem za mowę nienawiści skierowaną do Polaków.

Maciej Świrski
Prezes Zarządu
Reduta Dobrego Imienia –Polska Liga przeciw Zniesławieniom

Wrszawa, 17.03.2016"
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców
Awatar użytkownika
Roch68
Mł. Chorąży Sztab.
Mł. Chorąży Sztab.

Re: Ręce opadają!!!!!!!

Post autor: Roch68 »

Brawo, jak będziemy tolerować takie zachowania to by bardzo źle o nas świadczyło, powinien dostać karę np 3m-ce sprzątania w muzeum w Oświęcimiu.
[URL=https://matchnow.life]Verified Ladies[/URL]
Gudziuk
SPEC
SPEC

Roch68 w muzeum Auschwiz!
Oświęcim to jest miasto.
Awatar użytkownika
yukon
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: yukon »

Dobrze ze sie ktos takimi sprawami zajmuje,szwab zapomnial ze byly tez specjalne ekipy do likwidowania takich gorliwcow jak on,i ze taka ekipa moze sie szybko reaktywowac,zreszta co tu duzo czy daleko szukac np takim typem jak np.urban juz dawno ktos sie powinien zajac.
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
Gudziuk
SPEC
SPEC

Dokładnie Yukon.
Wczoraj przeczytałem artykuł o Muzeum Ulmów i wyobraźcie sobie, że córka tego gada, który dowodził wymordowaniem tej rodziny wraz z ukrywanymi żydami, a przypomnę, że Wiktoria Ulm była w siódmym miesiącu ciąży i podczas jej bestialskiego mordowania zaczęła rodzić, wysłała list do dyrektora tego muzeum (notabene Wiktoria Ulm była chrzestną jego ojca), że dziękuje jemu za to, że dobrze wreście, że ktoś się znalazł kto pokaże ile jej ojciec dobra dla ziemi Łańcuckiej zrobił. Istna masakra i przejaw najwyższej arogancji. Facet wsiadł w samochód i pojechał do tej pani, powiedział, że jej ojciec był mordercą, a na dowód ma dokumenty w kopercie i wyszedł.
Awatar użytkownika
KOBRA
St. Chorąży Sztabowy
St. Chorąży Sztabowy
Województwo: Kujawsko-Pomorskie

Post autor: KOBRA »

''Tak, jestem, jestem hitlerowcem, ale to wina tego kraju, że taki jestem".

Całe szczęście, że jest tego świadomy. Zawsze wiedziałem że każda nacja posiada własną mentalność narodową, która jest silniejsza od indywidualnych cech poszczególnych jednostek. Tak jak żyd ciągnie do pieniędzy a Rusek najwięcej ( podobno ) pije, każdy Niemiec jest zawoalowanym hitlerowcem.

Bądźmy realistami, nikt z tym nic nie zrobi, bo ''poprawność polityczna'' jest najważniejsza. Niemiaszek daje pracę Polakom więc w sytuacji wysokiego bezrobocia jest ''zbawieniem''.
Dla kontrastu mam przykład odwrotny. Jest pewna duża firma w mojej okolicy, gdzie właścicielem też jest Niemiec.
Paradoks polega na tym, że odnosi się lepiej do pracowników produkcji niż cała kadra kierownicza, składająca się z samych Polaków. Potrafi nawet fizycznie pomagać na halach produkcyjnych na co kierownictwo wytrzeszcza gały. Czasami pyta pracowników jakie mają zastrzeżenia do funkcjonowania całego zakładu ale z obawy o stanowiska, wszyscy mówią, że jest ok.
Dla mnie, bardziej patologiczna jest sytuacja, gdzie Polak ma większy szacunek Niemca niż drugiego Polaka.
A tego szkopa z linku oskarżyć o rozpowszechnianie nazizmu i za Odrę na taczce wywieść.
Awatar użytkownika
tisio
Zasłużony
Zasłużony

Post autor: tisio »

niemiec, ruski, ukrainiec, żyd nigdy nie będzie przyjacielem Polski
Bóg, Honor, Ojczyzna
Awatar użytkownika
CENO
ST-CHORAZY
ST-CHORAZY
Województwo: Opolskie

Post autor: CENO »

czyli wszyscy dookoła? :hmm: Pamiętajmy "nienawiść jest jak zaraza" :grozi:
Awatar użytkownika
KOBRA
St. Chorąży Sztabowy
St. Chorąży Sztabowy

CENO pisze:czyli wszyscy dookoła?
Niekoniecznie. Na południu są jeszcze Czesio\Słowacy do których nic nie mamy a na północy Szwedzi. :)
Od czasu zakończenia ''Potopu'' mamy z nimi sztamę :)
Awatar użytkownika
CENO
ST-CHORAZY
ST-CHORAZY
Województwo: Opolskie

Post autor: CENO »

wyjęte z kontekstu wiesz o co mi chodziło :pozdro:
Awatar użytkownika
KOBRA
St. Chorąży Sztabowy
St. Chorąży Sztabowy

Domyślam się o co chodziło. Dla Ciebie nienawiść a dla mnie umiarkowany nacjonalizm z akcentem na pilnowanie własnych interesów :)
Nie ukrywam, że jestem antysemitą. Ponadto nie lubię cyganów, niemców, islamistów...i wszystkich, którzy wyciągają łapy po to co Polskie albo próbują mi narzucać swoją religię, politykę i sposób bycia.
Awatar użytkownika
tisio
Zasłużony
Zasłużony
Has thanked: 51 times
Been thanked: 127 times

Post autor: tisio »

CENO pisze:czyli wszyscy dookoła? :hmm: Pamiętajmy "nienawiść jest jak zaraza" :grozi:
Nienawiść, to jest z ich strony.Ile razy Polska wyciągała rękę w stronę tych nacji, a co prawie zawsze dostawała?Oszczerstwa, pomówienia, roszczenia, negatywne nastawianie na nasz kraj przez media i rządy. Najwyższy czas walnąć pięścią w stół i powiedzieć stop, przestać włazić w d... tym, którzy na to nie zasługują.Na szczęście coraz więcej Polaków, a w szczególności młodzieży zaczyna zauważać ten problem, a to znowu zaczyna przeszkadzać " różowej europce ". Również " nasze " komunistyczno-liberalno-żydowskie media promują w większości dupowlaztwo wszystkim dookoła, negując wartości za które ginęli nasi przodkowie.
These users thanked the author tisio for the post (total 4):
zBYcHZwierzKOBRAGudziuk
Rating: 22.22%
Bóg, Honor, Ojczyzna
Awatar użytkownika
Zwierz
SIERZANT SZTABOWY
SIERZANT SZTABOWY
Województwo: Mazowieckie

Post autor: Zwierz »

Pojęcie nacjonalizmu zmieniło się po IIWŚ, właśnie na skutek działania Niemców, którzy wymieszali go z szowinizmem. Oni, dokładnie tak samo jak Rosjanie zawsze mieli zapędy imperialne, dodatkowo połączone z przeświadczeniem o własnej wyższości wobec innych narodów. Natomiast prawdziwy nacjonalizm nie ma nic z tym wspólnego i jest po prostu miłością do własnej ojczyzny. :polska:

To jeszcze taki link --> http://wpolityce.pl/spoleczenstwo/22887 ... jego-kraju
SPEC
SPEC

Działania naszej policji w tej sprawie, pozostawiam bez komentarza.

"Warszawa, 2016-03-19

W internecie pojawiło się nagranie wypowiedzi Hansa Guntera G. z ukrytej kamery.
Naśladuje on głos rozstrzeliwania, mówiąc o ustawianiu Polaków pod ścianą.

Mówi: „Chcę! Zabiłbym wszystkich Polaków. Nie miałbym z tym problemu. Nienawidzę Polaków, naprawdę. Nienawidzę. To nie, że ich nie lubię. Nienawidzę ich. Tak, jestem, jestem hitlerowcem, ale to wina tego kraju, że taki jestem".

17 marca 2016 r. o 21. 30 nagranie wyemitowała również Telewizja Republika. Reduta Dobrego Imienia jeszcze tego samego dnia podjęła kroki przeciw zniesławieniu narodu polskiego przez wypowiedź G..

Natalia N., która nagłośniła sprawę otrzymała pismo od pełnomocnika Hansa G.
z żądaniem zaprzestania naruszeń, usunięcia z wszystkich stron internetowych nagrań i przeproszenia prezesa owej firmy za naruszenie dóbr osobistych.

W dniu 18 marca 2016 r. Natalia N. o godzinie 18 została wezwana telefonicznie przez policjantkę w celu natychmiastowego stawienia się na komendzie. Gdy udała się tam, okazało się, że jest przesłuchiwana jako świadek z zawiadomienia p. Hansa G. Powodem przesłuchania były telefoniczne groźby, jakie miał otrzymać Hans G. po ujawnieniu nagrań.

Działania policji po interwencji Hansa G. są radykalne i nieadekwatne do sytuacji. Zdumiewa również błyskawiczne tempo i pilność działań policjantów: wzywanie Natalii N. na przesłuchanie w piątek wieczór.

Natalia N. odbiera działania policji jako nacisk i nękanie. Reakcja policji po skandalicznej wypowiedzi Niemca jest nadgorliwością. Powszechnie wiadomo, że w innych przypadkach działania policji można mierzyć miesiącami!

Reduta Dobrego Imienia kontynuuje działania w sprawie Hansa G. i wspiera
Natalię N.

Maciej Świrski
Reduta Dobrego Imienia - Polska Liga przeciw Zniesławieniom"
ODPOWIEDZ

Wróć do „Media i literatura”