Jakbym miał więcej miejsca, a nie 30m2 w bloku, to z miłą chęcią bym przygarnął. Na dzień dzisiejszy niestety nie mogę
Nasz zwierzyniec
- autsajderek
- CHORAZY

- Województwo: Brak
- Imię: Paweł
Nasz zwierzyniec
Jaskółka, Najważniejsze, to nie dokarmiać kociaków - jeżeli kotka karmi. Jak zaczniecie dokarmiać to kotka może porzucić i będzie problem. Jeżeli kotka karmiąca - lepiej dokarmiać kotkę. Chociaż, szczerze mówiąc najlepiej nie dokarmiać wcale. Nie dlatego, żeby głodowały, ale po to, żeby się nauczyły dbać o siebie.
Jakbym miał więcej miejsca, a nie 30m2 w bloku, to z miłą chęcią bym przygarnął. Na dzień dzisiejszy niestety nie mogę
Za górami, za lasami, za czterema burgerkingami, był sobie las, zielony las, w lesie tym miś, co w ekosystem wdepną po pas...
-
barima
- Porucznik

- Województwo: Mazowieckie
Nasz zwierzyniec
Oczywiście. Za parę miesięcy będziesz mieć następne pokolenia. To idzie w postępie geometrycznym.

- Jaskółka
- Moderator

- Województwo: Pomorskie
Nasz zwierzyniec
Kocica sucha, dlatego ją w pierwszej kolejności dokarmiam. Gdy się naje, to leci po maluchy, nawet gdy są wszystkie razem z kocicą, to ona wcina pierwsza. Kociaki już łapią muchy i wychodzą na dwór.
Barima, moja kotka (Milady)jest z takiego dzikiego miotu, obecnie ma 10 lat i w dalszym ciągu jest bardzo nieufna do ludzi. Poddałam ją sterylizacji i 10 lat był spokój. 2 lata temu kocica sąsiada okociła się. Z 4-ch kociaków przeżyły dwie kocice i kocurek. Dalszy efekt na załączonym wyżej zdjęciu. Wybrała mój strych pomimo, że mam psa i kota. Najgprsze, że druga kocica ... też kotna
Zastanawiam się nad zafundowaniem kocicom sąsiada ... sterylizacji
Barima, moja kotka (Milady)jest z takiego dzikiego miotu, obecnie ma 10 lat i w dalszym ciągu jest bardzo nieufna do ludzi. Poddałam ją sterylizacji i 10 lat był spokój. 2 lata temu kocica sąsiada okociła się. Z 4-ch kociaków przeżyły dwie kocice i kocurek. Dalszy efekt na załączonym wyżej zdjęciu. Wybrała mój strych pomimo, że mam psa i kota. Najgprsze, że druga kocica ... też kotna
Zastanawiam się nad zafundowaniem kocicom sąsiada ... sterylizacji
nil admirari
-
barima
- Porucznik

- autsajderek
- CHORAZY

- Województwo: Brak
- Imię: Paweł
Nasz zwierzyniec
A nie idzie się dogadać z sąsiadem? może on nie wie co to sterylizacja...
Ewentualnie można próbować poszukać programu sterylizacji zwierząt bezdomnych. Niektóre lepiej wyposażone schroniska takie zabiegi przeprowadzają, albo niektóre lecznice wet. w szczególności te, które mają podpisane umowy z właściwym rejonowi burmistrzem lub wójtem.
Kolejna rzecz - jak nie sterylizacja chirurgiczna, to zastrzyk raz na 6 m-cy, ale to będzie większy sumaryczny koszt.
Jeżeli gość topi te kociaki
to może zainteresować tym odpowiednie służby. Oni mogą albo mu je zabrać - co nie do końca jest też najlepszym wyjściem, albo nakazać właśnie sterylizację.
Tak czy inaczej cierpi zwierzak i to jest w tym wszystkim najsmutniejsze
Ewentualnie można próbować poszukać programu sterylizacji zwierząt bezdomnych. Niektóre lepiej wyposażone schroniska takie zabiegi przeprowadzają, albo niektóre lecznice wet. w szczególności te, które mają podpisane umowy z właściwym rejonowi burmistrzem lub wójtem.
Kolejna rzecz - jak nie sterylizacja chirurgiczna, to zastrzyk raz na 6 m-cy, ale to będzie większy sumaryczny koszt.
Jeżeli gość topi te kociaki
to może zainteresować tym odpowiednie służby. Oni mogą albo mu je zabrać - co nie do końca jest też najlepszym wyjściem, albo nakazać właśnie sterylizację.Tak czy inaczej cierpi zwierzak i to jest w tym wszystkim najsmutniejsze
Za górami, za lasami, za czterema burgerkingami, był sobie las, zielony las, w lesie tym miś, co w ekosystem wdepną po pas...
- Jaskółka
- Moderator

Nasz zwierzyniec
Autsajderek, dzięki za informacje. Sąsiad z tych, co to nie za bardzo interesuje się zwierzętami.
Psy i koty puszczone samopas.
Psy i koty puszczone samopas.
nil admirari
- tisio
- Zasłużony

- Województwo: Wybierz
Nasz zwierzyniec
Z sieci... 
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Bóg, Honor, Ojczyzna
- Yarek vel KIM
- Moderator

- Województwo: Śląskie
Re: Nasz zwierzyniec
Jest sygnał na kolor, jest sygnał...
- Yarek vel KIM
- Moderator

- Agrawa
- Podpułkownik

A to ten Dago, fajna psina, a my wczoraj pochowaliśmy o 22:30 jednego z naszych kociaków biało-rudego. Pacnął go samochód. Jakiegoś pecha mamy do kotów 
http://www.trawniki.hg.pl/
- Jaskółka
- Moderator

- Has thanked: 265 times
- Been thanked: 310 times
Tego psiaka nazwałam ... "Dobrym uczynkiem" 
- Rating: 5.56%
nil admirari
-
barima
- Porucznik

- Yarek vel KIM
- Moderator

Czy Wasze psiaki też śpią na plecach?
- suchy
- Mł. Chorąży Sztab.

- Imię: Dawid
Stefan... nie nadążam za nim w terenie.. 
- Pigor
- Generał Brygady

Psy i koty, gdy czują się dobrze i bezpiecznie to często śpią na plecach.Yarek pisze:Czy Wasze psiaki też śpią na plecach?
Poszukiwania to nie hobby-to choroba.
Pozdrawiam
Pigor
Pozdrawiam
Pigor