Rozumiem ,że temat turystycznyCYGAN pisze:Bunkier na Wilczu.
Wnętrze i lepsze fotki na wiosnę!

Rozumiem ,że temat turystycznyCYGAN pisze:Bunkier na Wilczu.
Wnętrze i lepsze fotki na wiosnę!
Nie no bez jajów,nie mam takich zamiarów i wiem że jest pod opieką szkoły, ale jak byłem kilka lat temu w tym schronie, też był pod opiekąsnufer pisze:Rozumiem ,że temat turystycznyCYGAN pisze:Bunkier na Wilczu.
Wnętrze i lepsze fotki na wiosnę!Ale muszę coś tu wyjaśnić otóż " Wilcze " zapewne to jakaś lokalna nazwa i [podawanie jej może wprowadzić w błąd turystę . Schron na zdjęciu wchodzi w skład Punktu Oporu Przemyśl , jest to obiekt jednokondygnacyjny , chyba posiada trzy strzelnice ( dokładnie nie pamiętam ) uzbrojenie ckm y maxim i rkm w szczelnicy obrony wejścia . Obiekt posiada oryginalna kratę zamykającą wejście do przelotni ( niestety krata pochodzi z innego obiektu ). Co do fotki z środka pragnę Cię poinformować ,że schron ma opiekuna -nów i jest zamknięty . Mam nadzieję ,że nie chcesz ciąć kłódek aby wejść do środka
Dlatego uważam ,że zapowiedzią zdjęć z wnętrza to trochę się pośpieszyłeś
.
Festung skoro jest w sieci to po co tworzyć temat na forum ? Ja np . nie lubię szukania w sieci bo to w pewien sposób uwstecznia i prowadzi do lenistwa . Natomiast temat na forum i wyjaśnienie tej kwestii w temacie pozwoliłoby na zaoszczędzenie czasu którego chyba wszyscy mamy mało . No dobrze skoro mamy w sieci to mam pytanie do Ciebie co oznacza nazwa " Kaponiera Sanowa " ? No i jeszcze jakbyś przybliżył nam historię obiektu z czerwca 1941 r byłbym Ci wdzięczny .Festung pisze:snufer pamiętaj że nie ma ludzi nie zastąpionych,wszystko jest w sieci tylko chęci do szukania są potrzebne![]()
Tu proszę, jest strona poświęcona półkaponierze sanowej o której piszecie .
http://kaponiera.org/
Pozwolę sobie wyjaśnić nazwa " Kaponiera Sanowa " jest tworem współczesnym i nie ma nic wspólnego z radziecką myślą fortyfikacyjną . Nazwa ta została stworzona przez członków stowarzyszenia do którego strony Festung podał linkaFestung pisze:Mój posta miał na celu pokazanie że nie ma ludzi nie zastąpionych i dalej tak uważam.![]()
Nie jestem pasjonatem rosyjskiej myśli fortyfikacyjnej i nigdy nim będę .![]()
Nazwa kaponiery sanowa pochodzi od ulicy przy której się znajduje .
A jej udział w walkach nie będę opisywał bo mi się po prostu nie chce,ja tu nie jestem od tego![]()
Pozdrawiam z Przemyśla.
Nie zgadzam się z Tobą Festung nikt nie jest w stanie zastąpić mi moich bliskichFestung pisze:Mój posta miał na celu pokazanie że nie ma ludzi nie zastąpionych i dalej tak uważam.![]()
Nie jestem pasjonatem rosyjskiej myśli fortyfikacyjnej i nigdy nim będę .![]()
Nazwa kaponiery sanowa pochodzi od ulicy przy której się znajduje .
A jej udział w walkach nie będę opisywał bo mi się po prostu nie chce,ja tu nie jestem od tego![]()
Pozdrawiam z Przemyśla.