Witam Panowie...
Przykro mi to stwierdzić ale niestety cewka była sparowana i miała połączenie z WS4... mało tego na tym wideo nie pokazałem czegoś gorszego, a co pokaże na następnym filmie (właśnie go przesyłam na yt) mianowicie chodzi o to jak się panel WS4 zachowuje podczas wykrycia obiektu... składowa (gęstość mocy uW/m^2) promieniowania PEM wzrasta ze ~100uW/m^2 do ponad 2000uW/m2. Zwróćcie uwagę przyjaciele, że to mamy przy głowie tj. w takiej odległości w jakiej robiony jest pomiar. Co do bezpiecznych wartości nie wypowiem się, mimo, że mam swoje zdanie.. dlaczego? Ano dlatego, że w dzisiejszych czasach kiedy to świat chce wdrożyć wyżej wspomnianą sieć na przekór znacznej części populacji informacje dostępne dla ogółu na temat bezpieczeństwa są nieracjonalne, mijające się z prawdą a do tego sprzeczne by wprowadzić jeden wielki zamęt połączony z totalną niewiedzą.
Miernik którym dysponuję to tak jak widać na filmie Acoustimeter AM-10 można sobie poszukać na jego temat informacji. Wyskalowany jest do maksymalnych wartości skrajnie niebezpiecznych wg konkretnych badań naukowych (więcej informacji dostępnych jest w sieci).
Co do limitów wartości składowych PEM obowiązujących w Polsce to powiem tylko tyle, że do 31.12.2019 dopuszczalna wartość gęstości mocy była na poziomie 0,1W/m2, nie było normy na składową V/m. Natomiast od 01.01.2020r weszła w życie nowelizacja poprzedniej ustawy o dopuszczalnym promieniowaniu PEM do 10W/m^2 oraz do 61V/m. Czyli dopuszczalna wartość gęstości mocy została zwiększona x100.
Pragnę też zauważyć iż producent miernika celowo zaprojektował skalę pomiaru do 6V/m ponieważ jeśli w danym miejscu pomiary są powyżej 6V/m (a na mierniku oznaczona ta wartość jest poprzez znak >6V/m) to należy to miejsce bezzwłocznie opuścić z wiadomych chyba przyczyn skoro wg badań poziom powyżej 1V/m powoduje dolegliwości chorobowe z grupy tych lżejszych u osób bardziej czułych na PEM.
Ale muszę Wam też powiedzieć, że jest i dobra wiadomość

...napiszę i pokażę to w kolejnym materiale może...
Zdrów!