Ale w tej chwili to jeszcze wykroczenie a nie przestępstwo więc jak ???Jaskółka pisze:Coś jednak jest na rzeczy ... info. z FB
"Adam Szymon Rusilowicz
do
DETEKTORYSCI.pl
10 min ·
Świeże info. Poszukiwacz chodzący za zgodą właściciela po polu w okolicy Białegostoku został zatrzymany przez policję, sprzęt został zarekwirowany. Odbyło się przeszukanie w mieszkaniu poszukiwacza. Tyle info na chwilę obecną."
Poszukiwacze skarbów traktowani jak przestępcy.
- mariusz_w4
- Major
- Województwo: Wybierz
Re: Poszukiwacze skarbów traktowani jak przestępcy.
I przyszło nam spoczywać na tym wzgórzu bracie,wśród buków i jodeł czekając chwili gdy powstaniemy na ostatni szturm,szturm do bram Piotrowych .... M.W
-
- CHORAZY
- Województwo: Lubelskie
Odnośnie postu powyżej, przecież nowe prawo wchodzi dopiero w życie od nowego roku, na razie jest zatwierdzone, więc działanie powyżej jest takie jak zawsze, jeśli chodzi o zgodę mogło wyglądać to tak, właściciel się zgodził a je...ęty sąsiad zadzwonił , jeśli jest zgłoszenie policja musi zareagować, później wszystko już zależy od policji i osoby która poszukiwała.
edit- chodziło mi o post Jaskółki
edit- chodziło mi o post Jaskółki
- Catadero
- Forumowy reporter
- Has thanked: 119 times
- Been thanked: 362 times
Ustawa, która wejdzie w życie od 1 stycznia 2018 to nie jest nie jest nowe prawotylko obostrzone. Zezwolenia wymagane są od dawna tylko mało kto się tym przejmował. I to po obu stronach. Medialny szum i kłamstwa (choćby o tym, że ustawa robiąca z poszukiwaczy nie mających zezwolenia przestępców obowiązuje od września) zrobiły swoje. Teraz już każda głucha babcia, pijaczek czy porządny obywatel (dawniej w ORMO) wie, że takiego przestępcę z wykrywaczem należy zgłosić, prześwietlić czy jest winien i bez względu na wynik "prześwietlenia"-ukarać.
Dla dobra kultury i Narodu. Trzeba również wybić łosie by nie wpadały pod samochody, trzeba wyciąć świerki by upadając nie zabiły jakiegoś człowieka. Wkrótce zabronią zbierać grzyby, bo niektóre są trujące.
I cholera wie czego jeszcze nie będzie wolno.
C.
Dla dobra kultury i Narodu. Trzeba również wybić łosie by nie wpadały pod samochody, trzeba wyciąć świerki by upadając nie zabiły jakiegoś człowieka. Wkrótce zabronią zbierać grzyby, bo niektóre są trujące.
I cholera wie czego jeszcze nie będzie wolno.
C.
- These users thanked the author Catadero for the post (total 6):
- Tomm • Roch68 • mariusz_w4 • Jaskółka • MisterTwister • korner
- Rating: 33.33%
-
- CHORAZY
- Województwo: Lubelskie
W zasadzie zgadzam się z Tobą całkowicie i o to też mi chodziło w moim poście. Nie rozumiem i nigdy nie zrozumiem tej zawiści ludzi dzwoniących, zgłaszających...
- Pilarz
- Chorąży Sztabowy
- Województwo: Brak
To Wy jeszcze nie wiecie? 500-PLUSA próbują uzupełnić 

- mariusz_w4
- Major
Teraz jeszcze kwestia kary ,grzywna czy ograniczenie,pozbawienie wolności czy oby dwie razem 

I przyszło nam spoczywać na tym wzgórzu bracie,wśród buków i jodeł czekając chwili gdy powstaniemy na ostatni szturm,szturm do bram Piotrowych .... M.W
- przemq
- Porucznik
tutaj chyba wiele zależy od tego co "ukradliśmy" państwu i od doświadczenia papugimariusz_w4 pisze:Teraz jeszcze kwestia kary ,grzywna czy ograniczenie,pozbawienie wolności czy oby dwie razem

https://www.youtube.com/watch?v=2uYgBBhaUr4&index=1&list=LLYAPZm5Y5ZIHTFeL65tKueQ
- DEX
- Porucznik
- Województwo: Pomorskie
- Has thanked: 189 times
- Been thanked: 57 times
Film nawiazuje do obecnej sytuacji poszukiwaczy artefaktow i stosunek prawny wobec nich.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OGfyWQQ ... tion=share[/youtube]
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=OGfyWQQ ... tion=share[/youtube]
- Rating: 22.22%
- przemq
- Porucznik
https://www.youtube.com/watch?v=2uYgBBhaUr4&index=1&list=LLYAPZm5Y5ZIHTFeL65tKueQ
- explokera
- Marszałek
- Województwo: Mazowieckie
- Imię: A.
No Q... mega sukces odpowiedzi na listy zostały wysłane

...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
- yukon
- Administrator
- Has thanked: 604 times
- Been thanked: 651 times
- Kontakt:
Explo przynajmniej cos dzialaja chlopaki,jednak ja bym uzyl tez bardziej radykalnych metod,zamiast chlac na zlotach i losowac kolejne wykrywacze poklepujac sie po plecach,zorganizowac autobusy pelne poszukiwaczy napedzanych eksplozja i kierunek Warszawa,tu trzeba polaczyc wysylanie "listow" o ktorych mowi Michal ale tez zrobic raban na cala Polske,niech ludzie zobacza ilu jest poszukiwaczy w PL i ze chca nas zrobic bandytami.
Uwazam ze ten apel Michala zeby nie robic zadnych demonstracji to duzy blad,bo oni cos tam dzialaja i my narazie nie musimy wiedziec co,tu wlasnie trzeba rzad i sloleczenstwo zszokowac i zaatakowac z wielu stron na raz,jak bedziemy atakowac tylko "listami"to za jakis czas uslyszymy od Michala "no mowilem ze raczej sie nie uda",jest chlopak ktory chcial zorganizowac protesty w wawie,zna sie na tym,ale po tym apelu Michala sie wstrzymal...
Uwazam ze ten apel Michala zeby nie robic zadnych demonstracji to duzy blad,bo oni cos tam dzialaja i my narazie nie musimy wiedziec co,tu wlasnie trzeba rzad i sloleczenstwo zszokowac i zaatakowac z wielu stron na raz,jak bedziemy atakowac tylko "listami"to za jakis czas uslyszymy od Michala "no mowilem ze raczej sie nie uda",jest chlopak ktory chcial zorganizowac protesty w wawie,zna sie na tym,ale po tym apelu Michala sie wstrzymal...
- Rating: 5.56%
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
- baży G2
- Zasłużony
- Imię: Krzysztof
Protesty w Warszawie ? I on się na tym zna ? O kim Ty yuku piszesz
O jakimś nawiedzonym rewolucjoniście ?
Ustawa przeszła i nic tego nie zmieni. Bo nasze realia są takie, że nikt nie przyzna się do błędu. Już się przez moje życie naoglądałem tego

Ustawa przeszła i nic tego nie zmieni. Bo nasze realia są takie, że nikt nie przyzna się do błędu. Już się przez moje życie naoglądałem tego

...Ale nie depczcie przeszłości ołtarzy,
Choć macie sami doskonalsze wznieść;
Na nich się jeszcze święty ogień żarzy,
I miłość ludzka stoi tam na straży,
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
- explokera
- Marszałek
- Imię: A.
- Has thanked: 110 times
- Been thanked: 242 times
Tak to jest jak za wojnę biorą się pacyfisci 
Co to za walka wysylanie listów ?????
Takie akcje z listami to można było robić 10 lat temu a nie teraz.
Tymi listami to mogą podetrzec sobie tylki Ci którzy głosowali za ustawą
Teraz żeby coś zdziałać potrzebny jest raban a coś takiego można uzyskać tylko dzięki akcji pod sejmem która pokażą w TV i gazetach
Anonimowej pisaniny listów nikt nie zauważy a takie działanie utwierdza w przekonaniu ze nie chcemy się ujawniać i nie zależy nam bo przecież jesteśmy przestępcami.
Detektorysci całego kraju jedynym wyjściem z tej sytuacji jest pikieta pod sejmem a nie pisanie listów !!!!!!
Pisać listy sobie można do cioci w Kanadzie

Co to za walka wysylanie listów ?????
Takie akcje z listami to można było robić 10 lat temu a nie teraz.
Tymi listami to mogą podetrzec sobie tylki Ci którzy głosowali za ustawą

Teraz żeby coś zdziałać potrzebny jest raban a coś takiego można uzyskać tylko dzięki akcji pod sejmem która pokażą w TV i gazetach
Anonimowej pisaniny listów nikt nie zauważy a takie działanie utwierdza w przekonaniu ze nie chcemy się ujawniać i nie zależy nam bo przecież jesteśmy przestępcami.
Detektorysci całego kraju jedynym wyjściem z tej sytuacji jest pikieta pod sejmem a nie pisanie listów !!!!!!
Pisać listy sobie można do cioci w Kanadzie

- Rating: 5.56%
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
- yukon
- Administrator
- Kontakt:
Skoro lekarze czy konduktorzy moga robic akcje w wawie to czemu nie my?baży G2 pisze:Protesty w Warszawie ? I on się na tym zna ? O kim Ty yuku piszesz:hmm: O jakimś nawiedzonym rewolucjoniście ?
Ustawa przeszła i nic tego nie zmieni. Nikt nie przyzna się do błędu. Już się przez moje życie naoglądałem tego
Mi nie chodzi tylko o jakas ustawe ktora teraz ma zostac wprowadzona,chodzi o zmiane prawa,bo kraj demokratyczny a prawo komunistyczne,moje pole to moje pole i ja bede decydowal kto tam moze kopac a kto nie,tak jest w ameryce i tak piwinno byc w kazdym demokratycznym kraju,wlasnosc prywatna ponad wszystko,nalezy jasno okreslic gdzie nie mozna kopac i co jest zabytkiem,o to trzeba walczyc a nie o jakas tam ustawe ktora i tak bedzie wprowadzona,mi sie ustawa podoba, niech scigaja ludzi ktorzy kopia na stanowiskach czy rabuja dobro narodowe,ale niech jasno okresla co jest tym dobrem narodowym bo przeca nie klamra z ww1,guzik czy wytarta moneta.W tym kierunku trzeba dzialac,piszac na necie zwlaszcza na grupach FB nic nie zdzialamy,w autobusy i na wawe atak!
Bo jak nie to bedzie tylko gorzej.
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
- baży G2
- Zasłużony
- Imię: Krzysztof
I będzie. Co byśmy w obecnym czasie nie robili, to i tak gówno zrobimy. To nie Ameryka i nie Twoja Canada.
...Ale nie depczcie przeszłości ołtarzy,
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk