Mam zestaw full deusa ze starą czarną cewką i nową HF i krecikiem MI6 na dokładkę. Jednak znacznie przyjemniej chodzi mi się z GM5+. Paradoksalnie dwa tony w Golden Maskach potrafią dać więcej informacji przy sygnałach złożonych niż full tony deusa

Ci co na co dzień kopią Golden Maskami zapewne to potwierdzą. Szeroko pojmowana efektywność poszukiwań GM5+ jest na poziomie podkręconego deusa. Zdecydowanie Bułgarem kopie się głębsze dołki niż deusem, przy czym Bułgar charakteryzuje się niesamowitą stabilnością, stabilną identyfikacją.
GM5+ uproszczony do absolutnego minimum jest szybkim skutecznym drobnicowcem, który w mojej ocenie nie ma sobie równych w przedziale do 2400zł - tyle kosztuje nówka w pełnej wersji. Zestaw lite nowy można już kupić za niewiele ponad 2tys. zł.
Nowa bułgarska 5-tka łączy w sobie zalety analogowych braci i cyfrowej starej 5-tki.
Czemu nikt nie zaproponuje koledze Altera71? Na rynku wtórnym jest coraz więcej kilkumiesięcznych używek w bardzo przystępnych cenach. Idąc tokiem rozumowania kolegów, naturalnym i logicznym była by przesiadka właśnie na Altera:-)
To taka moja bardzo subiektywna opinia w temacie wątku.