explokera pisze:Tak wlasnie myslalem zeby wykozystac te dwie srubki stelaza do konkretnej roboty

Srubki akurat musialem dac troszke dluzsze bo dodalem podkladki zeby lepiej dociskalo plastik.
Taka jeszcze mala rada,nie wiem na ile to jest skuteczne, dostalem to info od goscia ktory jezdzi z Andym Sabichem na kampy,jak wlaczacie Deusa to zawsze do gory patyk trzymajcie,nie musi byc w niebo :Dale tak np.w horyzont,byle z dala od ziemi i co gorsze metalu jak np.samochod,pewnie nie jeden wlacza patyka jadac autem z kumplami i sobie cos tam majstruje,i juz z tak wlaczonym wchodzi na pole,duzy blad,podobno lepiej sie stroi cewka do odbiornikow czy jakos tak

ja tak robie od kilku miesiecy,ale czy to dziala nie wiem, bo nie ma jak tego zweryfikowac,napewno nie zaszkodzi
Druga sprawa to wlasciwie pytanie,przeczytalem na amerykanskim forum ze jak mamy ustawiony GB na sledzenie to czasami sie sprzet zatyka a my o tym nawet nie wiemy,pisza ze jak znajdujemy cel odkladamy na bok patyka ktory jest na sledzeniu to on wtedy sie zawiesza na kilka sekund,wyciagasz cel z dolka,bierzesz patyka w raczke ,przemiatasz nad dziura i niema sygnalu,a w dziurze moze byc drugi cel.ktorego patyk nie zobaczyl bo wlasnie robil sledzenie, bo cewka nie byla przy ziemi caly czas.Radza zeby przed ponownym sprawdzeniem dolka poczekac chwilke i poprzemiatac obok dolka,wielu chodzi na recznym GB wlasnie dlatego i ze niby na recznym GB to dlawienie nie wystepuje.Myslicie ze cos w tym jest?