Ciekawe ustawienia na Deusa.

Wykrywacze metali marki XP Deus
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek
Województwo: Mazowieckie
Imię: A.

Re: Ciekawe ustawienia na Deusa.

Post autor: explokera »

Na 12 mozna cos wiecej znalezc niz na 17 bo na wysokiej czestotliwosci slabo widac braz przynajmniej ja mam takie odczucie ze np.boratynki mozna przeoczyc juz o starych carskich monetach nie wspomne.
Dodatkowo jesli chodzi o mnie to lubie pomiedzy monetami znalezc szklanke szrapnela :) a na 17 to conajwyzej 20 cm pod ziemia
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
Awatar użytkownika
baży G2
Zasłużony
Zasłużony
Imię: Krzysztof
Has thanked: 66 times
Been thanked: 157 times

Post autor: baży G2 »

Uwaga, odstawiam chwalonko sprzętu.
4 mój wypad z Deusem na pole które obrabiałem XLT-kiem od 3 lat i na którym on już nie pierdnie. Powgrywałem sobie Wasze programy i heja. Co prawda więcej było przestawiania sprzętu i sprawdzania na programach niż szukania, ale rezultaty przeszły moje oczekiwania. Tak jak pisał Gudziuk, 17 kHz to jest to.
DSCF0394.JPG
DSCF0391.JPG
Technika poszła do przodu i bardzo dobrze. Teraz trzeba oblatać pola na których coś wychodziło jeszcze raz :hmm: Robota na następne 3 lata :brecht:
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
These users thanked the author baży G2 for the post (total 2):
vel skansenGudziuk
Rating: 11.11%
...Ale nie depczcie przeszłości ołtarzy,
Choć macie sami doskonalsze wznieść;
Na nich się jeszcze święty ogień żarzy,
I miłość ludzka stoi tam na straży,
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek

Nakosiles gaciakow :)
Dopiero bedziesz zdziwiony jak na wszystkich tych polach po zoltym koleczku trafisz .
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
Awatar użytkownika
yukon
Administrator
Administrator
Województwo: Wybierz
Kontakt:

Post autor: yukon »

Ladnie Bazy,mowilem ci ze bedziesz zadowolony ze sprzetu,ja tez chodze na 12khz i ciagnie tez male sreberka a i chyba ciut glebszy zasieg jest.Czasami zmieniam na 17khz i sprawdzam miejsce jeszcze raz,co jest dobra nastepna rzecza to szybkosc z jaka mozemy sobie zmienic khz czy nawet przeskoczyc z jednego programu do drugiego i "zbadac" dziwny sygnal na kilku programach.
Graty zlotka ,jak tak dalej pojdzie to zaraz ci sie ten sprzet zwroci hehe :D
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
Gudziuk
SPEC
SPEC

Post autor: Gudziuk »

explokera pisze:Na 12 mozna cos wiecej znalezc niz na 17 bo na wysokiej czestotliwosci slabo widac braz przynajmniej ja mam takie odczucie ze np.boratynki mozna przeoczyc juz o starych carskich monetach nie wspomne.
Dodatkowo jesli chodzi o mnie to lubie pomiedzy monetami znalezc szklanke szrapnela :) a na 17 to conajwyzej 20 cm pod ziemia
Właśnie, że Explokera, że nie, a wrazie czego możesz jednym kliknięciem wskoczyć na 12 i sobie luknąć co i jak.
Na 17 z tego co zauważyłem to bardzo słabo zasysa monety niklowe, które trzeba się nauczyć co deus mówi, ale na 12 też jest z tym nie lepiej, chociaż lepiej niż na 17. A wszelkie inne kolorki łapie lepiej. Miej tez na uwadze, że deus jest dość głęboki i może być tak jak opisujesz w swoim przypadku, że chodzisz po polu już przeoranym i zasysa w tym przypadku brąz na granicy wykrywalności, a do tego jeszcze z obecnością żelaza w jakimś tam promieniu. Z kolei ja u siebie zauważyłem, że po świeżo zaoranym osiągi deusa na 17 znacznie spadają, więc może na takim polu zasuwałeś.
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców
BoB777
Szeregowy
Szeregowy

Post autor: BoB777 »

A jak tam panowie z ustawieniami na plażę? Mam tylko na monetki już rozpoznaje co mam pod cewką czy 2zł czy 5 itp. Gorzej ze złotkiem :/
Gudziuk
SPEC
SPEC

Masz specjalne dwa programy na plaże tj. na mokrą lub suchą i z nich korzystaj. Zwiększ tylko czułość jak dasz radę i będziesz złotówki wyciągał, które były poza zasięgiem innego sprzętu.
Awatar użytkownika
Casanovaa
KAPRAL
KAPRAL
Województwo: Dolnośląskie

Post autor: Casanovaa »

Witam kolegów.
Dzisiaj zamowiłem deusa i mam wielką prośbę do pomocnych ludzi ( madrali itp. prosze o nie wypowiadanie sie ;) Jestem zielony w deusach, jak kazdy wczesniej. Instrukcja mi nic nie mowi tak dokladnie. Prosze o najlepsze ustawienia na kolorek. Już tlumacze, miałem wszystkie rutusy i fajnie było w argo ze cos duzego zardzewialego było sygnalizowane dlugim burczeniem, w ogole nim nie kopalem zelaza ;) Chcialbym kopac tylko kolor, jak to ustawic w deusie na poczatek i jak rozrozniac dzwieki. Moze jakies pomocne rady jak okreslic wielkosc przedmiotu i jak dziala pinpoint, bo w argo wiedzialem ze punkt jest posrodku i nie bylo problemu. Czego sie boje to kapsli od puszek. Żaden wykrywacz ich do konca nie pokaze. A jak jest z deusem ? Pozdrawiam i prosze o pomoc, kiedys sie odplace. Dopiero zaczynam przygode z tym forum ale bardzo mi sie podoba. Moze zrobie temat co znajduje, nie wiem czy sa tu plusy czy podziekowania.
Na początek to Kolego naucz się pisać po polsku i używaj znaków przestankowych. Mogę zrozumieć wpis bez polskich znaków na klawiaturze, oczywiście jeśli się pisze z zagranicy. Ponieważ jesteś nowy, poprawiłem ten Twój chłam, którego nie można było zrozumieć. baży
Ludzie znają dziś cenę wszystkiego, nie znając wartości niczego...
BoB777
Szeregowy
Szeregowy

Post autor: BoB777 »

Dzięki Gudziuk, program plaża na razie mi nie podszedł, zmodyfikowalem Deus szybki pod hajs właśnie ;) i rezultaty miałem całkiem całkiem jak 120zł w 2godz :piwko:
IMG_20151029_172143.jpg
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Gudziuk
SPEC
SPEC

Bob777 deus szybki też na plaży dobrze ciągnie, ale ma problem z tego co pamiętam na mokrej plaży.
Awatar użytkownika
Yarek vel KIM
Moderator
Moderator
Województwo: Śląskie
Has thanked: 58 times
Been thanked: 310 times

Post autor: Yarek vel KIM »

Trzeba przeskakiwać z suchej na mokrą w zależności po jakiej się chodzi. Po plaży to tylko na podrasowanych 2 fabrycznych programach. Nic innego.
A co do Casanowy to kolego niestety ale Deusem nakopiesz zardzewiałego żelastwa i to dosyć dużo.
These users thanked the author Yarek vel KIM for the post:
Casanovaa
Rating: 5.56%
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek

Gudziuk pisze:
explokera pisze:Na 12 mozna cos wiecej znalezc niz na 17 bo na wysokiej czestotliwosci slabo widac braz przynajmniej ja mam takie odczucie ze np.boratynki mozna przeoczyc juz o starych carskich monetach nie wspomne.
Właśnie, że Explokera, że nie, a wrazie czego możesz jednym kliknięciem wskoczyć na 12 i sobie luknąć co i jak.
Na 17 z tego co zauważyłem to bardzo słabo zasysa monety niklowe, które trzeba się nauczyć co deus mówi, ale na 12 też jest z tym nie lepiej, chociaż lepiej niż na 17. A wszelkie inne kolorki łapie lepiej. Miej tez na uwadze, że deus jest dość głęboki i może być tak jak opisujesz w swoim przypadku, że chodzisz po polu już przeoranym i zasysa w tym przypadku brąz na granicy wykrywalności, a do tego jeszcze z obecnością żelaza w jakimś tam promieniu. Z kolei ja u siebie zauważyłem, że po świeżo zaoranym osiągi deusa na 17 znacznie spadają, więc może na takim polu zasuwałeś.
To tak trochę nie do końca.
Nawet na łąkach gdy chodzę na 17khz czuję,że jest mniej czuły na "żelastwo" bo na przykładzie głupiego łańcucha od krowy czy też podkowy widać sporą różnicę jak się zachowuje sprzęt na tej częstotliwości a jak na innej.
A co do przeskakiwania z wysokiej na niższą częstotliwość to jest spory problem bo jeśli chodzę właśnie na tych 17 to czułość jak i inne parametry mam wyśrubowane do końca(czułość 98-99,reaktywacja 1 tłumik -1do 1,żelazo prawie zawsze mam na poziomie 5)i obniżenie częstotliwości choćby na chwilę wiążę się ze zmianą kilku parametrów.
Co do niklowych monet to przyznaję rację Deus słabo je widzi i to na różnych częstotliwościach ale tą przypadłość mają wszystkie wykrywacze.
Gudziuk
SPEC
SPEC

explokera pisze:
Gudziuk pisze:
To tak trochę nie do końca.
Nawet na łąkach gdy chodzę na 17khz czuję,że jest mniej czuły na "żelastwo" bo na przykładzie głupiego łańcucha od krowy czy też podkowy widać sporą różnicę jak się zachowuje sprzęt na tej częstotliwości a jak na innej.
A co do przeskakiwania z wysokiej na niższą częstotliwość to jest spory problem bo jeśli chodzę właśnie na tych 17 to czułość jak i inne parametry mam wyśrubowane do końca(czułość 98-99,reaktywacja 1 tłumik -1do 1,żelazo prawie zawsze mam na poziomie 5)i obniżenie częstotliwości choćby na chwilę wiążę się ze zmianą kilku parametrów.
Co do niklowych monet to przyznaję rację Deus słabo je widzi i to na różnych częstotliwościach ale tą przypadłość mają wszystkie wykrywacze.

Na 17 bez problemu widzę łańcuchy, czy inne żelastwo :-D
Awatar użytkownika
Casanovaa
KAPRAL
KAPRAL
Województwo: Dolnośląskie

Post autor: Casanovaa »

Witam jestem po pierwszym godzinnym wypadzie z deusem ;) cóź mogę powiedzieć poszedłem na schodzoną miejscówke wielokrotnie ale tylko po to żeby zobaczyć co i jak muszę przyznać ze po 1 machnieciu moneta ( to akurat fuks) znalazlem 5 monet i 2 guziole trochę żelastwa i jakis ciężarek do kuchni ;p ale nie o to chodzi ;d deus byl płytki albo miałem takie cele program 2 full ton co do polmosów bija pieknie nie widać nic po dźwięku a języki od puszek to juz wogóle słychać coś wiadomo ale żeby to odróżnić hmm.. Jedynie od piwa slychac dobry zgrzyt muszę to przyznać w domu machałem różnymi monetami i niektóre polskie pokazują na żelazo a jak daję pomiedzy monetkę gwóźdź to już wogóle wiec jak mam rozróżnić to w ziemi przecież mogę omijać fajne cele jak wy to robicie i czy kopiecie? Bo jednak pewnosci nie ma i ciekawi mnie czy deus zobaczy słoik monet? Było dużo takich przypadków na moich terenach.
Ludzie znają dziś cenę wszystkiego, nie znając wartości niczego...
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek

Gliniany garnek na pewno :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „XP Deus”