Ciekawe ustawienia na Deusa.
- Zwierz
- SIERZANT SZTABOWY
- Województwo: Mazowieckie
Re: Ciekawe ustawienia na Deusa.
A wycinając 97-99 nie tracimy cienkich sreber?
Myśmy wszystko zapomnieli.
- explokera
- Marszałek
- Imię: A.
00-01 nadal testuje ale wydaje mi się,że jest najbardziej odpowiednie i uniwersalne na tereny PL
Wcześniej bawiłem się w 00-10 ale ono za dużo wycina i w sytuacji gdy mamy coś kolorowego głęboko nie daję się rozpoznać po tonie czy to jest czysty drobinek koloru czy coś większego ale na dużej głębokości.
Co do ustawienia to nie wchodząc w experta ustawienie to mamy na samym wierzchu a gdy np.chcemy wyciąć coś jeszcze typu 96-99 to wchodzimy w expert i ustawiamy drugi próg wycięcia.
Swoją drogą wycinając ten zakres pozbawiamy się grubych sreber i meteorytów.
Ostatnio znalazłem 1 markę właśnie na sygnale 98
Wcześniej bawiłem się w 00-10 ale ono za dużo wycina i w sytuacji gdy mamy coś kolorowego głęboko nie daję się rozpoznać po tonie czy to jest czysty drobinek koloru czy coś większego ale na dużej głębokości.
Co do ustawienia to nie wchodząc w experta ustawienie to mamy na samym wierzchu a gdy np.chcemy wyciąć coś jeszcze typu 96-99 to wchodzimy w expert i ustawiamy drugi próg wycięcia.
Swoją drogą wycinając ten zakres pozbawiamy się grubych sreber i meteorytów.
Ostatnio znalazłem 1 markę właśnie na sygnale 98

...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
- explokera
- Marszałek
Yukon Twoje pierwsze ustawienia z ostatnich zupełnie nie zdają egzaminu w PL bo musimy kopać wszystko i to na dodatek cały czas patrząc na wyświetlacz.
Będziemy ryć wszystko od skrawków folii alu poprzez drobinki cynkowych blaszek kulki szrapnelowe a skończywszy na tubkach po paście do zębów i wszystko na jednym sygnale dźwiękowym.
Przed zakupem Deusa przekopałem wszystko co było możliwe żeby dowiedzieć się jak najwięcej na jego temat.
Teraz mogę spokojnie powiedzieć,że temat dotyczący ustawień na tym forum jest najbardziej rozbudowanym w całych "internetach"
Co do mnogości ustawień w tym temacie proponuję zrobić ich konkurs
Moje obecne ustawienia na w miarę czyste tereny ciągle jeszcze nieustannie dopracowywane :
Czuł.-98
Expert Tx-3
Częstotliwość-11,9
Poz.żel.-01
Reaktywacja-1
Expert wyciszacz-2
Syg.aku.-4
Expert przester.-1
Notch-00-01
Dyskryminacja-2,5
Expert-5 ton
1-150-2,5
2-150-10
3-351-59
4-651-89
5-800-99
Będziemy ryć wszystko od skrawków folii alu poprzez drobinki cynkowych blaszek kulki szrapnelowe a skończywszy na tubkach po paście do zębów i wszystko na jednym sygnale dźwiękowym.
Przed zakupem Deusa przekopałem wszystko co było możliwe żeby dowiedzieć się jak najwięcej na jego temat.
Teraz mogę spokojnie powiedzieć,że temat dotyczący ustawień na tym forum jest najbardziej rozbudowanym w całych "internetach"

Co do mnogości ustawień w tym temacie proponuję zrobić ich konkurs

Moje obecne ustawienia na w miarę czyste tereny ciągle jeszcze nieustannie dopracowywane :
Czuł.-98
Expert Tx-3
Częstotliwość-11,9
Poz.żel.-01
Reaktywacja-1
Expert wyciszacz-2
Syg.aku.-4
Expert przester.-1
Notch-00-01
Dyskryminacja-2,5
Expert-5 ton
1-150-2,5
2-150-10
3-351-59
4-651-89
5-800-99
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
-
- SPEC
- Województwo: Wybierz
Ja mam praktycznie identycznie z tym, że dyskryminacje ustawiłem na 0,2, a częstotliwość zapakowałem 17, czułość niestety 90, bo na 98 nie pochodzę.
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców
- yukon
- Administrator
- Kontakt:
O to wlasnie chodzi explo zeby bylo w temacie duzo ciekawych ustawien.
Mowicie ze ten pierwszy program smieci pokazuje ?to dziwne bo kumpel wlasnie mowi ze na nim nie kopie smieci,musze sam to wyprobowac,moze mu chodzilo ze po dzwieku wie dokladnie czy smiec czy nie smiec?Pobawie sie tez z tym notch,tak wlasnie myslalem ze w expercie sie to podkreca ale jakos nie moglem sie polapac jak tam to ustawic i odpuscilem wczoraj.Wpisze tez te wasze ustawienia i dzis jak nie lunie to jedziemy na cala noc kopac i poprobuje.
Dziwne tez ze na notchu 97-99 mozecie ominac grube sreberka,na takich ustawieniach notcha wykopal kumpel te srebra z foty,srebra z dwoch wypadow, az mnie serce zabolalo jak ta srebrna 50centowke barbera zobaczylem

Mowicie ze ten pierwszy program smieci pokazuje ?to dziwne bo kumpel wlasnie mowi ze na nim nie kopie smieci,musze sam to wyprobowac,moze mu chodzilo ze po dzwieku wie dokladnie czy smiec czy nie smiec?Pobawie sie tez z tym notch,tak wlasnie myslalem ze w expercie sie to podkreca ale jakos nie moglem sie polapac jak tam to ustawic i odpuscilem wczoraj.Wpisze tez te wasze ustawienia i dzis jak nie lunie to jedziemy na cala noc kopac i poprobuje.
Dziwne tez ze na notchu 97-99 mozecie ominac grube sreberka,na takich ustawieniach notcha wykopal kumpel te srebra z foty,srebra z dwoch wypadow, az mnie serce zabolalo jak ta srebrna 50centowke barbera zobaczylem

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
- DEX
- Porucznik
- Województwo: Pomorskie
a ja mam takie ustawienia (edytowany program GM POWER):
dyskryminacja : 0
exp.5 ton
exp.
1:100
2:100/0
3:496/20
4:603/60
5:800/80
czul.:99
sila TX :3
czest:11,8(tutaj można se zmienić jak to gdzie chce ładnie pracuje na wszystkich zakresach)
poz.zel.:2
reakt.1
exp.-1
sygn.akust :5
exp.1
notch 00-00
B.G :reczny ok 85
dyskryminacja : 0
exp.5 ton
exp.
1:100
2:100/0
3:496/20
4:603/60
5:800/80
czul.:99
sila TX :3
czest:11,8(tutaj można se zmienić jak to gdzie chce ładnie pracuje na wszystkich zakresach)
poz.zel.:2
reakt.1
exp.-1
sygn.akust :5
exp.1
notch 00-00
B.G :reczny ok 85
- yukon
- Administrator
- Kontakt:
Niewiem dex ja jakos wole fulltony:)
Wczoraj bylo pieknie, czysta przyjemnosc z kopanie,zero zardzewialych gwozdzi/drucikow czy glebokich blach co bily na kolor,nie wiem czyja to zasluga ale moze tego notch 00-02 co explo zapodal
Tak to mialem ustawione, notch byl tak jak explo radzil 00-02,cos pieknego
Deusfast:
John Tennessie.
DISC. 0
Expert. Full tones
SENS 90
FREQ. 11k
IRON VOL. 0
REAC. 3 (jak niema.zelastwa zaduzo to.znizamy na 2)
Silencer. -1
AUDIO RE. 4
NOTCH. 00-02
GB. Tracking
Wczoraj bylo pieknie, czysta przyjemnosc z kopanie,zero zardzewialych gwozdzi/drucikow czy glebokich blach co bily na kolor,nie wiem czyja to zasluga ale moze tego notch 00-02 co explo zapodal

Tak to mialem ustawione, notch byl tak jak explo radzil 00-02,cos pieknego

Deusfast:
John Tennessie.
DISC. 0
Expert. Full tones
SENS 90
FREQ. 11k
IRON VOL. 0
REAC. 3 (jak niema.zelastwa zaduzo to.znizamy na 2)
Silencer. -1
AUDIO RE. 4
NOTCH. 00-02
GB. Tracking
- explokera
- Marszałek
00-02 wycina sporo ale na FT jest OK bo słychać to buczace stala tło na marnych kolorach jak cynkowe śmieci.
Swoją drogą Iron vol -0 też ma wplyw na sygnaly stali
Jak widać po fotkach Yukona srebro da się znaleźć
Swoją drogą Iron vol -0 też ma wplyw na sygnaly stali

- yukon
- Administrator
- Kontakt:
Ano da sie, i to nie jakies grube a cienkie srebrne10 centowki,bily pieknie, nie do pominiecia,sygnal do kopania taki ze nie trzeba przemiatac z drugiej strony zeby go dokladnie sprawdzic,jednak nalezy dobrze nasluchwiac i wyszukiwac delikatnych syganalkow na zasmieconym parku.explokera pisze:00-02 wycina sporo ale na FT jest OK bo słychać to buczace stala tło na marnych kolorach jak cynkowe śmieci.
Deus jest gleboki na tych nastawach na moim terenie,tak ze jak ladny sygnalik to kopalem odrazu predatorem na sztycha "plaga",i czasami nawet nie bylo monety w "plagu" tylko nizej

- CENO
- ST-CHORAZY
- Województwo: Opolskie
ok.ale jest jakaś metoda,procedura ustawienia sobie programu,pod poszukiwania?np,jestem na miejscu i...

- DEX
- Porucznik
- Województwo: Pomorskie
sprobuje dzis na full tone dodam ten notch do moich udtawien chociaz nie mam za bardzo gdzie tu chodzic w nl wsxystko prywatne
.obleze stary park kolo chaty

- CENO
- ST-CHORAZY
yukon dzisiaj jechałem na twoich ustawieniach deus fast na obozie radu i oto rezultaty

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- yukon
- Administrator
- Has thanked: 604 times
- Been thanked: 651 times
- Kontakt:
No ceno teraz bedzie juz z gorki,fanty sie posypia :Dz ta znajdka smialo mozesz swoja galerie z fantami zakladac 

- Rating: 5.56%
- CENO
- ST-CHORAZY
-
- SPEC
A tak z ciekawości, czemu hasacie na 12 hercach, a nie 17? Mi ładnie co trzeba zasysa na 17.
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców