Sekcja chińczyka czyli Gw.36m na stole:P

Wykrywacze metali innych marek
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
bambus1121
Mł. Chorąży Sztab.
Mł. Chorąży Sztab.
Województwo: Wybierz

Sekcja chińczyka czyli Gw.36m na stole:P

Post autor: bambus1121 »

Dzisiejszy wieczór zacznę dla was kochani od żartu, czyli 3 fotki pewnego chińczyka:P

Obrazek Obrazek Obrazek

Co najlepsze wykrywa srebrną obrączkę z 15 może 16cm za to cążki do kabli wielkości mojej dłoni z 2 a komputer z 40cm ale oznaki metalu wydaje z siebie ciszą:P a jego brak pięknym pierdem. Za to gdy ustawi się cisze w głośniku metal wykrywa normalnie ale już z odległości 2cm:P
Dostałem to cudo w ramach szkolenia edukacyjnego na temat chińskiej myśli technicznej i z tej strony chciałbym za niego podziękować pewnemu koledze:) Ale Panowie ja się nie podaje rozrysuje schemat i dowiemy się co chińczyk chciał nim skopiować bo z wyglądu wiem:P
może nuż widelec z elektroniki coś da się wycisnąć bo sonda najpierw mnie rozbawiła a potem zmusiła do głębszej refleksji nad sensem życia:P
Jeśli nie możesz odczytać co pisze wyżej---> piłem,,, wybacz ;)
Awatar użytkownika
boss64
Zasłużony
Zasłużony

Re: Sekcja chińczyka czyli Gw.36m na stole:P

Post autor: boss64 »

daj rysunek elektroniki lub jeśli nie zostały starte napisy na scalaku to napisz co tam wsadzili to może rozgryziemy :-D
Gudziuk
SPEC
SPEC

Post autor: Gudziuk »

Bambus i tutaj widać jak ważny jest sprzęt, mój z 16 cm wykrywa spokojnie 1 gr., a przy tej odległości jak trafiam na obrączkę to mi słuchawki uszy rozwalają
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców
Awatar użytkownika
bambus1121
Mł. Chorąży Sztab.
Mł. Chorąży Sztab.

Post autor: bambus1121 »

Cd 40 coś tam, odczytałem jeden, na drugim jest lm 3XX nie widać dokładnie i 3 to już kompletnie nie czytelne scalaki nie są zatarte ale zalane jakimś dziadostwem co nawet po zdrapaniu całkowicie zamazuje napisy ale po podgrzaniu delikatnym ładnie schodzi testowałem kiedyś w radiu jak potrzebowałem tranzystor wymienić, u chińczyków popularnie stosowany patent.
Będę się tym męczył trochę później teraz kończę obudowę do zegara dla mej lubej:)

Sprzęt to podstawa ja przy testach z jablem jak składam to komputer sieje tak zakłóceniami że z 3 metrów na niego reaguje a tu proszę tylko 50cm :P
Niedługo dzięki jednemu z userów będzie relacja z budowy IDX-a:D Ale muszę skończyć com po zaczynał, na pewno też podrzucę kilka opisów budowy prostej aparatury przydatnej w naszym skromnym warsztacie:P
Jeśli nie możesz odczytać co pisze wyżej---> piłem,,, wybacz ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne”