Często tam bywam i lubie po nim buszować

Tak dokładnie jest jak mówisz, to na dodatek wysypiskopablo pisze:Pamiętam jak byłem na nim po raz pierwszy - trochę ceglanych ścian, masa pokrzyw i zarośli tak, że człowiek nie wiedział gdzie było czoło fortuCYGAN pisze: Fort pomocniczy XIIIa "Zabłocie"
Tz ,jego resztki.Dopiero wizyta zimową porą wszystko wyjaśniła.
A o tym nie wiedziałem... No cóż, fort = (niby) zabytek chroniony prawem, ale okoliczni mieszkańcy mają to tradycyjnie gdzieśCYGAN pisze: to na dodatek wysypisko
Ale powiem ci że sporo się zmieniło i to na pluspablo pisze:A o tym nie wiedziałem... No cóż, fort = (niby) zabytek chroniony prawem, ale okoliczni mieszkańcy mają to tradycyjnie gdzieśCYGAN pisze: to na dodatek wysypisko
Szczerze ci powiem że nigdy dokładnie się temu nie przyglądałem, jak będę tam to trachne lepsze foty.pablo pisze:Nie byłbym pewien z tą fotką dwa posty powyżej, podpisaną "szyb windy" - czy to nie byłoby raczej wyjście na wieżyczkę obserwacyjną ze śladami po mocowaniu schodów? Ten otwór jest ciut przymały jak na windę - przypomnij sobie wielkość szybów windowych choćby na Salis-Soglio albo na Duńkowiczkach.
3 razySoil pisze:Nie warto by było te szambo sprawdzić neodymkiem?? Chyba ze już ktoś to zrobił...
A jest co focić,cała Twierdza to ponad 100 obiektów fortyfikacji i nie tylko, dworce , koszary ,kamienice itd.hatsan38 pisze:Oj pobuszowal bym, w tej perelce , chocby tylko z aparatem i kamera