Chciałbym prosić o pomóc wszystkich tych, którzy orientują się w temacie

Próbuję zacząć legalne poszukiwania jednak zaczyna mi się tego wszystkiego już odechciewać

Chciałem przeszukać pobliski las jednak natrafiłem na mapie geoportalu, że teren częściowo jest pod ochrona środowiska, i teraz żebym poszukiwał legalnie muszę mieć trzy zgody
1 Lasy Państwowe ( wysłałem czekam tydzień i zero kontaktu)
2 Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska
3 Konserwator zabytków
I teraz żeby dostać zgodę od konserwatora zabytków trzeba mieć - zgodę dyrektora parku narodowego albo regionalnego dyrektora ochrony środowiska
Cena 82 zł
Zgoda konserwatora zabytków kolejne 82 zł
Wystarczy, że jedne zezwolenie nie przejdzie to reszta też i kasa poszłaaaa Tak naprawdę niedostane żadnego zezwolenia bez regionalnego dyrektora ochrony środowiska, bo cały mój region jest pod ochroną

Dostałem wczoraj takiego maila
W nawiązaniu do Pana wiadomości e-mail z dnia 31.08.2023 r. zawierających wniosek o odstępstwa od zakazów obowiązujących w rezerwatach przyrody informuję, iż na podstawie art. 63 § 1 ustawy z dnia 14 czerwca 1960 r. Kodeks postępowania administracyjnego (Dz. U. z 2023 r. poz. 775) podania (żądania, wyjaśnienia, odwołania, zażalenia) wnosi się na piśmie, za pomocą telefaksu lub ustnie do protokołu. Podania utrwalone w postaci elektronicznej wnosi się na adres do doręczeń elektronicznych lub za pośrednictwem konta w systemie teleinformatycznym organu administracji publicznej. Jeżeli przepisy odrębne nie stanowią inaczej, podania wniesione na adres poczty elektronicznej organu administracji publicznej pozostawia się bez rozpoznania. Obecnie więc nie jest możliwe wniesienie podania na adres e-mailowy organu.
Wniosek można złożyć w formie papierowej osobiście lub wysłać na adres Regionalnej Dyrekcji Ochrony Środowiska w Białymstoku (ul. Dojlidy Fabryczne 23, 15-554 Białystok) lub wysłać za pośrednictwem platformy e-PUAP opatrzonego kwalifikowanym podpisem elektronicznym albo podpisem zaufanym, lub uwierzytelnionym w sposób zapewniający możliwość potwierdzenia pochodzenia i integralności weryfikowanych danych w postaci elektronicznej. Nadmieniam również, iż szablon wniosku jest możliwy do pobrania ze strony internetowej RDOŚ w Białymstoku