...Ale nie depczcie przeszłości ołtarzy,
Choć macie sami doskonalsze wznieść;
Na nich się jeszcze święty ogień żarzy,
I miłość ludzka stoi tam na straży,
I wy winniście im cześć!
A.Asnyk
Dzięki serdeczne za dobre słowo Panowie. Yukon co do Pani reporter to do radia robiła relację o imprezie a wzięła mnie skubana z zaskoczenia, nie przedstawiła się jak zagaiła rozmowę a potem sru mnie pompona pod nos . Ale jakoś wybrnołem . No w biesach to by miło było z taką panią reporter się poobijać(oczywiście o kawalerach myślę )
Baży a weź znajdź mi teraz koźlik do tego warszawiaka wykop w dobrym stanie.Myszyn Impasybol
„I stoimy tak w okopach, naprzeciwko
siebie – ja i on, brat mój, Słowianin. Ja się boję i on się boi; ja chcę do mamy, on chce do bat’ki – a trwamy tak
w blaskach pobłażliwego słońca – pyszni, dumni i odważni, bo – stać nas na to"
(Wacław Lipiński)
Major a masz taką? Jeśli tak to moje muzeum bardzo chętnie ją od ciebie przyjmie,nawet w depozyt.
Na imprezie był człowiek który taką podniósł ostatnio ale cenowo jest poza moim zasięgiem. Takie życie niestety.
„I stoimy tak w okopach, naprzeciwko
siebie – ja i on, brat mój, Słowianin. Ja się boję i on się boi; ja chcę do mamy, on chce do bat’ki – a trwamy tak
w blaskach pobłażliwego słońca – pyszni, dumni i odważni, bo – stać nas na to"
(Wacław Lipiński)
szifu pisze:Major a masz taką? Jeśli tak to moje muzeum bardzo chętnie ją od ciebie przyjmie,nawet w depozyt.
Na imprezie był człowiek który taką podniósł ostatnio ale cenowo jest poza moim zasięgiem. Takie życie niestety.
Witam. Miałem kiedyś zarówno oficerską, jak i zołnierską. Dawno temu poszły w świat i pozostaly tylko wspomnienia . Kilka miesięcy temu widziałem na giełdzie zołnierską, ale byla uszkodzona. Pozdrawiam.