Bieszczady
- mariusz_w4
- Major

- Województwo: Wybierz
Bieszczady
Przykre ale prawdziwe.
https://www.facebook.com/NadlesnictwoBa ... =1&fref=nf
https://www.facebook.com/NadlesnictwoBa ... =1&fref=nf
I przyszło nam spoczywać na tym wzgórzu bracie,wśród buków i jodeł czekając chwili gdy powstaniemy na ostatni szturm,szturm do bram Piotrowych .... M.W
- GANDI
- SPEC

Bieszczady
Nie zrobił tego kolekcjoner, zrobił to handlarz z wykrywką. Było do przewidzenia
Może ktoś kiedyś wymysli wykrywacz uruchamiany na poziom intelektu i wiedzy historycznej. Póki co małpy maja brzytwy.
- DITKU
- SPEC

- mariusz_w4
- Major

Bieszczady
Wiadomo że to ktoś z poza kręgu miłośników Bieszczad,nawet typował bym na kogoś z lokalesów którzy żyją z handlu starociami.
I przyszło nam spoczywać na tym wzgórzu bracie,wśród buków i jodeł czekając chwili gdy powstaniemy na ostatni szturm,szturm do bram Piotrowych .... M.W
- tisio
- Zasłużony

Bieszczady
A mało takich cwaniaków na forach poszukiwawczych, którzy za cel mają tylko i wyłącznie sprzedaż wszystkich wyciągniętych przedmiotów.Dopóki administratorzy będą takich ludzi tolerować...Na tym forum również jest kilku takich 
Bóg, Honor, Ojczyzna
- jarok34
- Major

- Województwo: Podkarpackie
- szifu
- Chorąży Sztabowy

Bieszczady
A ja jestem zdania że jeśli nie ze stanowisk archeo i nie z mogił to niech sprzedają ludzie na forach gdzie są pasjonaci a nie na allezło albo w innych jebajach ciućmokom z niemiec albo innej zagranicy. Nie każdy zbiera wszystko.
A wracając do tematu niestety jakiś idiota najwidoczniej sobie suwenira zabrał bo myślał pewnie że jak w lesie to niczyje
A wracając do tematu niestety jakiś idiota najwidoczniej sobie suwenira zabrał bo myślał pewnie że jak w lesie to niczyje
„I stoimy tak w okopach, naprzeciwko
siebie – ja i on, brat mój, Słowianin. Ja się boję i on się boi; ja chcę do mamy, on chce do bat’ki – a trwamy tak
w blaskach pobłażliwego słońca – pyszni, dumni i odważni, bo – stać nas na to"
(Wacław Lipiński)
siebie – ja i on, brat mój, Słowianin. Ja się boję i on się boi; ja chcę do mamy, on chce do bat’ki – a trwamy tak
w blaskach pobłażliwego słońca – pyszni, dumni i odważni, bo – stać nas na to"
(Wacław Lipiński)
- GANDI
- SPEC

Bieszczady
Taki wpis niezbyt podobałby się niektórym środowiskomszifu pisze:A ja jestem zdania że jeśli nie ze stanowisk archeo i nie z mogił to niech sprzedają ludzie na forach gdzie są pasjonaci a nie na allezło albo w innych jebajach ciućmokom z niemiec albo innej zagranicy. Nie każdy zbiera wszystko.
To nie jest kwestia zamiany czy sprzedaży niepotrzebnych rzeczy, bo to jest normalne. Mentalnośc ludzi jest nienormalna a to znacznie powazniejsza sprawa
- mariusz_w4
- Major

Bieszczady
Sprawa jest poważna i nie jesteśmy teraz w stanie tego zmienić,mentalność niektórych ludzi mnie zastanawia.Patrząc na to z boku jako laik pomyślał bym że wszyscy co przechadzają się z wykrywkami to takie "skurwisyny" co jak znajdą to od razu lecą z tym na handel i jest to ich sposób na życie. I powiem więcej kiedyś zaczepił mnie grzybiarz w lesie i pytał czy idzie s tego żyć bo on by też tak chciał bo grzybiarzy gonią z drogi i nie ma jak handlować. Czyli w świadomości zakorzenił się taki obraz poszukiwacza - handlarza .A najgorsze jest to jak zginie jakiś "artefakt " który leżał sobie w widocznym miejscu przez lata,ludzie koło niego chodzili ,fotografowali,podziwiali a ty pewnego dnia nie ma.Kogo winią ??? no własnie środowisko poszukiwaczy bo oni takie rzeczy zbierają i na pewno tym handlują. Ten przypadek jak by potwierdził regułę bo w miejscu figurki ktoś postawi odłamek szrapnela i oczywiście fama poszła w świat ,kto ??? no poszukiwacze !!!
-
marcin121
- Kapitan

Bieszczady
To nie poszukiwacz To hiena cmentarna
Jonasz bez grobu
Bez mózgi idiota
Dla kasy tego nie zwiną tylko na złość
leśniczemu
Jonasz bez grobu
Bez mózgi idiota