XP Deus-wymiana baterii.
- yukon
- Administrator
- Województwo: Wybierz
- Kontakt:
XP Deus-wymiana baterii.
Chyba przyszedl czas na wymiane baterii w moim sprzecie ,jak naladuje sprzet to bez problemu chodze caly dzien i nawet z podswietleniem panel wytrzyma do konca dnia,cewka podobnie po calym dniu nadal mam 1/4 bateri,problem w tym ze jak naladuje panel na maxa i 2-3 dni go nie uzywam to bateria calkowicie sie wyladowuje ze nie moge go wlaczyc.Niedlugo wakacje i chce miec baterie nowki,pozatym sprzet zostanie w PL i pasuje nowemu nabywcy dac z nowymi bateriami.
Ktos juz wymienial te baterie?da rade samemu?i gdzie kupic?musza byc orginalne czy jakies aftermarket tez podchodza?
Ktos juz wymienial te baterie?da rade samemu?i gdzie kupic?musza byc orginalne czy jakies aftermarket tez podchodza?
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
-
- Porucznik
Re: XP Deus-wymiana baterii.
Najlepiej kupić orginalne nie kabinowac. Tu masz film jak to zrobić.
https://m.youtube.com/watch?v=bND5Ius163o
https://m.youtube.com/watch?v=bND5Ius163o
-
- Porucznik
- yukon
- Administrator
- Kontakt:
Jakies ponad dwa lata,ale dosc ostro eksploatowany,wyglada jakby mial z 30lat :Dwiekszosc to nocne poszukiwania z podswietleniem, chyba dlatego najpierw panel sie wykancza.
- Yarek vel KIM
- Moderator
- Województwo: Śląskie
Szok. Mój też ma dwa lata i akurat najwolniej rozładowywuje się panel. Pierwsza się rozładowywała cewka (od tygodnia mam nową bo wymienili mi na gwarancji), potem słuchawki i na końcu panel
-
- Porucznik
Jeżeli mocno był eksploatowany to możliwe że jednak siadają akumulatorki. Bo wchodzi w grę jeszcze błąd programowy. By to zweryfikować trzeba wgrać od nowa interesującą nas wersie oprogramowania i wtedy sprawdzić czas działania.
- yukon
- Administrator
- Kontakt:
Sprobuje po weekendzie wgrac od nowa oprogramowanie,wlasciwie dawno to powinienem zrobic bo czasami laduje cewke cala noc a rano ona nie jest w 1/4 naladowana,to napewno blad jakis w sofcie ale sie przywyczailem do tego i zawsze sprawdzam czy jest naladowana na maxa,jesli nie jest z reguly ponowne podlaczenie na kilka minut laduje na maxa.
Jednak mysle ze w panelu to poprostu zdechla bateria.
Wlasciewie to mam 5.lat gwarancji i powinni mi to wymienic ale wtedy bede musial czekac na sprzet z 2 tygodnie
Jednak mysle ze w panelu to poprostu zdechla bateria.
Wlasciewie to mam 5.lat gwarancji i powinni mi to wymienic ale wtedy bede musial czekac na sprzet z 2 tygodnie

-
- Porucznik
Dwa tygodnie to optymistyczna opcja. Ja w zeszłym roku na reklamację u Vikinga czekałem ponad miesiąc.
- yukon
- Administrator
- Kontakt:
U mnie wymieniaja bez pytania i z tego co wiem daja nowa cewke,panel nie jestem pewny czy dadza nowy czy tylko baterie wymienia
A dwa tygodnie bo tyle idzie odemnie paczka do dila i spowrotem.

A dwa tygodnie bo tyle idzie odemnie paczka do dila i spowrotem.
- Yarek vel KIM
- Moderator
Yuku, poczytaj gwarancję bo nie jestem pewny ale na akumulatorki chyba nie ma 5 lat gwarancji
-
- Porucznik
- Województwo: Brak
- Imię: Alojzy
-
- SPEC
Yukon baterie wytrzymują około 5 lat, ja na swoim praktycznie latam codziennie od trzech lat i jest git, według mnie problem jest z oprogramowaniem, weź przeinstaluje deusa.yukon pisze:Chyba przyszedl czas na wymiane baterii w moim sprzecie ,jak naladuje sprzet to bez problemu chodze caly dzien i nawet z podswietleniem panel wytrzyma do konca dnia,cewka podobnie po calym dniu nadal mam 1/4 bateri,problem w tym ze jak naladuje panel na maxa i 2-3 dni go nie uzywam to bateria calkowicie sie wyladowuje ze nie moge go wlaczyc.Niedlugo wakacje i chce miec baterie nowki,pozatym sprzet zostanie w PL i pasuje nowemu nabywcy dac z nowymi bateriami.
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców
-
- Szeregowy
- Województwo: Pomorskie
na baterie jest 2 lub 3 lata.
Wydaje mi sie ze jednym z bledow jest niepotrzebne kazdorazowe ladowanie wszystkich bateri po kazdym wypadzie- skraca sie ich zywotnosc (wg instrukcji- kilkusetrazowe ladowanie). wiadomo cewka najwazniejsza.
niemam RC ale mi ws4 starczaja na dwa calodniowe wypady i zapewne trzeci tez- ale nieprobowalem
Wydaje mi sie ze jednym z bledow jest niepotrzebne kazdorazowe ladowanie wszystkich bateri po kazdym wypadzie- skraca sie ich zywotnosc (wg instrukcji- kilkusetrazowe ladowanie). wiadomo cewka najwazniejsza.
niemam RC ale mi ws4 starczaja na dwa calodniowe wypady i zapewne trzeci tez- ale nieprobowalem
- yukon
- Administrator
- Kontakt:
Gdzie w PL mozna kupic zestaw do wymiany bateri?potrzebuje do cewki i do panela.
- Yarek vel KIM
- Moderator
A forumowy sprzedawca nie ma? Wiem, że ma części, bo kupowałem śruby do cewki. Zapytaj