Ciekawe ustawienia na Deusa.

Wykrywacze metali marki XP Deus
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Yarek vel KIM
Moderator
Moderator
Województwo: Śląskie

Re: Ciekawe ustawienia na Deusa.

Post autor: Yarek vel KIM »

Zgodzę się z Yukonem. Ja również nie wyobrażam sobie Deusa bez panela
Gudziuk
SPEC
SPEC
Województwo: Wybierz

Post autor: Gudziuk »

Yukon dokładnie cewka 9 w deusie to pomyłka
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców
Awatar użytkownika
marcin1323
PLUTONOWY
PLUTONOWY
Województwo: Mazowieckie
Imię: Marcin

Post autor: marcin1323 »

Panowie, wszystko pięknie cacy tylko, ja te 2600 to i tak już sam sobie z gardła wydusiłem, więc kolejne 2200 nawet nie ma opcji żebym znalazł :D co się tyczy sygnałów to może mam ciut lepsza sytuację, bo zaczynałem od stareńkiego wykrywacza impulsowego bez żadnych wskazań/wskazówek itd. Tam musiałem identyfikować wszystko "na ucho". Jak przesiadłem się na euroteka to nie powiem, wskazania cyfrowe pomagały mi, ale i tak w większości przypadków rozróżniałem dźwięki. Chodzę w parze z kolega co miał fishera f4 i on nakopał się o wiele więcej złomu ode mnie :D Obecnie kolega zakupił sobie T2SE więc zobaczymy jak w realu wygląda porównanie deusika i T2 :) Ale o ile dobrze kojarzę to dzięki wyświetlaczowi ze słuchawek mam identyfikację cyfrowa znaleziska. Wiem, że nie mam masy innych ustawień i przydatnych opcji (np, bardzo podoba mi się obrazowanie na układzie współrzędnych pokazane w jednym z filmów na YT).
Obrazek
Awatar użytkownika
marcin1323
PLUTONOWY
PLUTONOWY
Imię: Marcin

Post autor: marcin1323 »

Zapomniałem dopisać, zakupiłem zestaw z cewką 28cm / 11cali :) Czasem dobrze naczytać się setek wpisów na forach niż słuchać się samych sprzedawców :) .
Obrazek
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek
Imię: A.

Post autor: explokera »

Możesz dokupić takie etui na rękę i przystawkę do słuchawek kablowych, będziesz miał cyfrowe ID i czyste dźwięki prosto w uszy.
Ja też najpierw miałem Deusa w wersji lite ekonomik czyli cewka i słuchawki kupione osobno a stelaż od Polskiego sprzętu i powiem Ci,że bez panela też można sporo znaleźć ciekawych rzeczy bez trafień na śmieci.
Full tony robią w tym wypadku niepowtarzalną robotę i jak się osłuchasz i nauczysz,że pewne dźwięki sugerują nieciekawe znalezisko to nie jeden niedoświadczony posiadacz Deusa z panelem będzie kopać więcej śmieci niż Ty.
Co do wyboru cewki to decyzja w 10 bo 9" za płytka a 13" za ciężka.
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
Awatar użytkownika
DEX
Porucznik
Porucznik
Województwo: Pomorskie

Re: Ciekwe ustawienia na Deusa.

Post autor: DEX »

yukon pisze:Chyba yarek niechce sie podzielic ustawieniami bo mu wszystko wykopiemy sprzed nosa :-D
Takie ustawinia podeslal mi jeden z dobrych kopaczy,sam zrobil taka oto tabelke z ktorej bede korzystal w niedlugim czasie :-D
Yukon TY TA TABELKE NA FACE BOKA WSTAWILES?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
Awatar użytkownika
yukon
Administrator
Administrator
Kontakt:

Re: Ciekwe ustawienia na Deusa.

Post autor: yukon »

DEX pisze:
yukon pisze:Chyba yarek niechce sie podzielic ustawieniami bo mu wszystko wykopiemy sprzed nosa :-D
Takie ustawinia podeslal mi jeden z dobrych kopaczy,sam zrobil taka oto tabelke z ktorej bede korzystal w niedlugim czasie :-D
Yukon TY TA TABELKE NA FACE BOKA WSTAWILES?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =3&theater
To nie ja,a w czym problem? :hmm:
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
Awatar użytkownika
DEX
Porucznik
Porucznik

;) W niczym tak pytam
slawek300
Szeregowy
Szeregowy

Post autor: slawek300 »

tak jak tu pisali marcin, full tony i jazda . ja taki sam zestaw zakupilem jak ty na poczatku marca ;)
zegarek na reke z kitem+ zrobilem sobie druga plytke z gniazdem tak aby pasowalo do sluchawek(bo XP niepomyslalo o sluchawkach i zrobili tylko przejsciowke na panel) i kabel jack jack - bo jak zakupisz zegarek to napewno juz niezawiesisz panelu na sluchawkach a poco maja orginalne lezec a ty masz uzywac innych ;))
dorwij kogos z panelem , i sciagnij od niego programy - a ten na ktorym mu sie najlepiej chodzi - to niech zrobi trzy wersje - 1- atomatyczne strojenie do gruntu,2- reczne 3 atomatyczne strojenie i niech ustawi ci notch od 0-10. oraz odrazu dyskryme w tych programach na 0 a czulosc 98 - to za kazdym odpaleniem niebedziesz musial zmieniac tych nastaw

A jako oslona naszego panelu ws4 swietnie sprawdza sie zwykly strecz ( zapewne lezy ci w kuchni) dwie warstwy zupelnie starczaja na jeden wypad
Awatar użytkownika
DEX
Porucznik
Porucznik

program na poszukiwanie meteorytow
edycja program 1
http://meteorites.superforum.fr/t7260-p ... deus#98310
Awatar użytkownika
Yarek vel KIM
Moderator
Moderator

Deus nie widzi meteorytów z Pułtuska
Awatar użytkownika
yukon
Administrator
Administrator
Kontakt:

Dwa ustawienia do sprawdzenia,to pierwsze to zrobil moj znajomek co sie przesiadl ze starego Wilsona na Deusa,stary Wilson dawal sygnal tylko na dobre fanty,kolega nie kopal wcale zardzewialych gwozdzi,kapsli z piwa i pulltabow.Wiem zaraz powiecie ze pomijal male sreberka otoz nie,sam widzialem jak wykopywal male 5centowki srebrne,denarki i inne smarki to nie wiem bo u mnie tego niema :D Kolega twierdzi ze udalo mu sie takie nastawy z Wilsona wdrozyc w Deusa,sam nie probowalem- deszcz leje u mnie az do soboty,ale jak ktos ma czas to niech to obczaji.Zwlaszcza moze byc dobre dla tych ktorzy juz chca Deusa wyrzucic i zakuplili go 3 dni temu :brecht: ,podobno kopie sie tylko konkretne rzeczy,ale kulki od szrapnela tez pokazuje u nas takie kulki to sa od muszkietow i kazdy lubi je kopac.
Program1mod:
Wilson Program

DISC. 30
Expert. 2 Tone
Expert tone 2 - 400 Hz
SENS. 80
FREQ. 7K
IRON VOL. 0
REAC. 2
Expert SILENCER -1
AUDIO RE. 7
NOTCH. 97 - 99

Nastepne ustawienia to wlasnie od goscia z USA,sam na nich teraz smigam i jest cacy na park :piwko:
Deusfast:
John Tennessie.

DISC. 0
Expert. Full tones
SENS 90
FREQ. 11k
IRON VOL. 0
REAC. 3 (jak niema.zelastwa zaduzo to.znizamy na 2)
Silencer. -1
AUDIO RE. 4
NOTCH. 97 - 99
GB. Tracking
Awatar użytkownika
yukon
Administrator
Administrator
Kontakt:

Cos mi tu kolega pomerdal w tych ustawieniach,probuje sobie teraz tak to wgrac i notch ktorego nigdy nie uzywalem,nie da sie tak ustawic przeciez 97-99 :dusi: wtf?Czy to sie w expercie ustawia?wiem ze nikt raczej tego notcha nie ustawia,ale tak mi napisali zeby ustawic,a wczesniej co amerikaniec mi ustawil to jak wgrywalem od nowa softa to mi sie wszystko skasowalo :dusi:

Explo napisales:
Odnośnie separacji żelaza to ma ktoś jakieś doświadczenia z ustawieniem o nazwie Notch ?
Trochę się pobawiłem tym ustawieniem ale obecne mrozy nie pozwalają na dalsze doświadczenia.
Na bardzo zaśmieconych terenach ustawiałem tą opcję na 00-02 i powiem,że fajnie się to spisywało separując sygnały od żelaza do tego stopnia iż małych zardzewiałych dupereli w zasadzie nie słyszałem mimo to,że teren usiany jest masą drutów,gwoździ,blaszek i diabli wiedzą czego jeszcze.
Wyższe ustawienie np.00-10 w połączeniu z ustawioną dyskryminacją na poziomie 10 dobre jest dla poszukiwaczy typowego koloru bo wycina kompletnie żelazo.
Zauważyłem jeszcze,że ta opcja ładnie wycina ceglany gruz ... albo to tylko moja wyobraźnia
explo jak ty to ustawiasz 00-10?i czy dalej z tym experymentujesz 00-02?
Awatar użytkownika
Yarek vel KIM
Moderator
Moderator

Yukon. Da się wyciąć zakres 97-99
Awatar użytkownika
CENO
ST-CHORAZY
ST-CHORAZY
Województwo: Opolskie

Post autor: CENO »

yukon jeśli masz mnie na myśli :pozdro: to na pewno skorzystam :brawo: ale u mnie też leje :mur:
ODPOWIEDZ

Wróć do „XP Deus”