problem z opcją NOTCH

Wykrywacze metali marki XP Deus
ODPOWIEDZ
german174
Szeregowy
Szeregowy
Województwo: Pomorskie
Imię: M

problem z opcją NOTCH

Post autor: german174 »

Koledzy mam problem z dodatkową dyskryminacją ( NOTCH ).. Ustawiam sobie przedział którego nie chce słyszeć i ... i nic... Dźwięk nadal jest słyszalny ;/ Ja coś robię źle czy coś jest z mym deusem? ;/
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek
Województwo: Mazowieckie
Imię: A.

Re: problem z opcją NOTCH

Post autor: explokera »

Witamy na forum.
Poczytaj instrukcję pewnie okaże się że Deus jest OK tylko operator chce iść na skróty
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
Awatar użytkownika
Yarek vel KIM
Moderator
Moderator
Województwo: Śląskie

Post autor: Yarek vel KIM »

Nie ma bata. Jak ustawisz zakres tzn. zaczernisz wybranepole to musi wycinać.
german174
Szeregowy
Szeregowy

Faktycznie działa ale.. Sprawa wygląda tak:

Chcę wyciąć ID 86 i tak wprowadzam notch 86-86 ( dźwięk nadal jest ) w drugim przypadku wprowadzam 85-87 ( dźwięk jest ale zanikający ) a w trzecim przypadku jest ok 84-88

Wychodzi trochę lipa z dyskryminacją wybiórczą ponieważ nie tego oczekiwałem.. - eliminując większy zakres niż potrzebuje mogę wyciąć sobie coś dobrego..

Fakt faktem DEUS działa hehe :-D

Ewentualnie może ktoś bardziej doświadczony podpowie czemu nie można ustawić dokładnie tego zakresu który jest pożądany? :mur:
Awatar użytkownika
suchy
Mł. Chorąży Sztab.
Mł. Chorąży Sztab.
Województwo: Śląskie
Imię: Dawid

Post autor: suchy »

A może wykrywacz identyfikuje fanta na kilku "przybliżonych" pozycjach numerycznych i dlatego fanta dalej słychać gdy wytniesz tyko 86? :> choć to dziwne.. , a Deus z dokładnym numerycznym ID ma jak by to dobrze napisać... "problem" :)
Awatar użytkownika
explokera
Marszałek
Marszałek
Imię: A.
Has thanked: 110 times
Been thanked: 242 times

Post autor: explokera »

Nawet w instrukcji jest napisane,że jeśli chcemy wyciąć sygnał np.86 musimy ustawić przedział szerszych wskazań.
W instrukcji nie ma wzmianki na temat tego ,że gdy wytniemy pewien przedział identyfikacji i tak jest możliwość słyszeć w sposób urywany owe wskazania w przypadku silnych sygnałów.

Pomijając zagadnienia techniczne to czemu kolega chce wyciąć przedział "polmosów" ???
Po co i w jakim celu???
Przecież na tych wskazaniach jest identyfikowanych wiele cennych srebrnych monet.
Po to właśnie Deus ma tak fajnie rozbudowaną identyfikację tonową aby nie musieć nic wycinać NOTCHem jak i dyskryminacją.
Wystarczy słuchać zamiast czekać aż "z pośród błogiej ciszy pojawi się dźwięk i sygnał złotej monety lub nawet złotego pociągu"
These users thanked the author explokera for the post:
yukon
Rating: 5.56%
...50 ml wódki przed posiłkiem zabija wszystkie znane wirusy i bakterie.............1000 ml nawet te nieznane .....
german174
Szeregowy
Szeregowy

I prawda.. Może koledzy mają jakieś dobre ustawienia na identyfikację tonową? Sprawdzałem już różne ustawienia i czytałem wiele opinii ale w praktyce najbardziej odpowiada mi ALL TONS ( chyba że jest coś bardziej „czytelnego”)
gall
St. Szeregowy
St. Szeregowy

Post autor: gall »

Ktos zerka w Deusie na ID?? :-) po co? .. co do wyciecia zakresu 86, nic nie daje..zazwyczaj zakres id jest szerszy, dlatego i tak piknie. Tym bardziej w gruncie, gdzie id jest bardzo mylne. Im glebiej, tym gorzej, im wiecej przedmiotow pod cewka...jedyne zastosowanie i tak bez sensu, to machniecie w powietrzu przed cewka, wtedy wytnie przedmiot o id 86. Tylko po co to pytam?

Wysłane z mojego K00Y przy użyciu Tapatalka
Gudziuk
SPEC
SPEC
Województwo: Wybierz

Post autor: Gudziuk »

Ja zerkam na id
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców
gall
St. Szeregowy
St. Szeregowy

Post autor: gall »

Wystarczy zrobic test... namierzony glebszy sygnal..zapamietac ID, odkopac troche ziemi i znow ID, i tak kilka razy coraz glebiej...az do celu... jaki wynik zadania? :-)

Wysłane z mojego K00Y przy użyciu Tapatalka
Gudziuk
SPEC
SPEC

Post autor: Gudziuk »

Gall dlatego korelujesz wszystkie informacje jakie podaje Tobie sprzęt, po to one są. Np. jak brakuje mi kasy na browca to wiem kiedy zassysam lemiesza, a kiedy brechę :brecht: :brecht: :brecht: :brecht: :brecht: :brecht: :brecht:
Lepiej być głupcem wśród mędrców niż mędrcem wśród głupców
Awatar użytkownika
yukon
Administrator
Administrator
Kontakt:

Post autor: yukon »

ja tam patrze na id w deusie,i duzo mi pomaga,ale wam powiem ze czasami kopnijcie noga glebe jak sygnal jest swirujacy, jak kopniesz glebe to nagle sie robi konkretny,tak wczoraj wykopalem fajnego fanta,i polecam fulltony,dzieki temu obczajacie wielkosc przedmoiotu i tak wlasnie wykopalem bagnecik pruski w biesach 2 dni temu,i to bedzie pewnie strzal wyjazdu :-D
„Bieszczadzkie Pompeje" pokryte „lawą" bujnej karpackiej roślinności.
ODPOWIEDZ

Wróć do „XP Deus”